Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co zkusit zjistit, kdo od vás z okolí bude do školky také chodit a seznámit se? K nám do školky chodilo asi šest synových kamarádů (děti kámošek a děti, co sme potkávali na hřišti), i když nakonec šel do jiné třídy než ti kamarádi, měl by tu možnost (požádat si, aby chodil s tím nebo oním do třídy, u nás ve školce se při zápisu ptali, jestli někoho upřednostňujeme - my upřednostňovali učitelku…syn na kamarádech nebazíroval. Ale kdyby ano, šlo by to zařídit.
Možná by mu pomohlo vědomí, že tam nepůjde mezi cizí…
My zkoušíme soukromou miniskolku, kde je méně děti a mají tak na ně více prostoru.. Dcera začne chodit na 2 dopoledne od září, od dubna tam chodíme nepravidelně spolu, od léta začneme pravidelně, do srpna tam vždy budu s ní, takže si zvykne na děti, místo i učitelky a od srpna začne zkoušet být tam už beze mě.. zatím se tam těší a po chvilce už mě tam nepotřebuje a věnuje se dětem, ale pravidelne si zatím kontroluje, zda tam jsem a pak si zase hraje dál..tak snad to pak v tom září bude v pohodě..
@Petrapp11 Můžeš vyzkoušet pohádky z prostředí školky
pohadkovavychova.cz
Mě napadlo taky seznámit syna s dětmi, co do té školky chodí. Přeci jen když tam bude vidět známé tváře, bude to jednodušší. Je škoda, že ten začátek byl špatný, je to teď v něm. Ale určitě to zvládnete. Chce to jen samý pozitivní zkušenosti.
Zkusim tam s ním v červnu chodit na hodinku až dvě už jsem s učitelkou domluvená, sice chodím do práce, ale co bych pro něj neudělala. Snad to k něčemu bude. Jen nevím kdy mu říct, že jdem do školky… Se tam podívat. Asi při cestě tam. Držte nám palce. 😔