Určení otcovství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4246
20.7.11 12:39
Michaelakkk píše:
Mám dotaz… kamarádka je těhotná 35tt s biologickým otcem dítěte nežije, ale chce ho uvést do rodného listu dítěte, je třeba aby bio.otec podepsal někde nějaký papír? Nebo co stačí k tomu abybyl otec zapsán v rodném listě?? Díky

Ahoj, tvoje kamarádka musí s otcem dítěte skočit na matriku a podepsat prohlášení o otcovství. A musí mít u sebe oba občanky. Tenhle papír se doloží při nástupu do porodky. Když to mít nebude, tak miminko bude mít její přijmení a v rodným listě bude uvedeno otec neznámý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
20.7.11 12:45

Gladys není problém na tu matriku zajít i po porodu. Kámoška byla s tím svým asi až ve 3.měsících malého a v pohodě. Můj chlap si osvojuje malou a taky stačí jen podepsat souhlasné prohlášení na matrice. :-) Samozřejmě než tam dojdou, jak píše uživatelka nade mnou, pokud se to nestihne do porodu, dítě má automaticky příjmení maminky a kolonka „otec“ je prázdná.

Samozřejmě se pak musí měnit jméno dítěte u zdr.pojišťovny a u lékařů atp… Je s tím pak větší běhání, to je fakt.

Horší je, když otec dítě přiznat nechce. To pak kamarádka musí podat k soudu žádost o určení otcovství. Proběhnou testy DNA a když se prokáže jako biologický otec, nic s tím neudělá, bude automaticky posléze zapsán do RL a bude muset cvakat prašule… :wink:

(já osobně jsem šťastná že jsem nezapsala bio otce do RL, i když mě o to prosil. Teď má malá tátu sic nevlastního, ale takovýho, jakýho si přeje každý dítě, a může si jí bez problémů osvojit :dance: )

Příspěvek upraven 20.07.11 v 12:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.7.11 12:48

Miru, aha, tak to je fajn, že to jde tak snadno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
20.7.11 12:49
Gladys píše:
Miru, aha, tak to je fajn, že to jde tak snadno.
:mrgreen: ještě jsem doplnila…nahoře
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.7.11 13:14

Tyjo Miru to jsem moc ráda, že Ti tak vyšlo :dance:
Jenom by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby si pravý otec opravdu přál být v RL. Mohl by to dát k soudu on? Požádát o testy DNA? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
20.7.11 17:55
Fen-fire píše:
Tyjo Miru to jsem moc ráda, že Ti tak vyšlo :dance:
Jenom by mě zajímalo, co by se dělo, kdyby si pravý otec opravdu přál být v RL. Mohl by to dát k soudu on? Požádát o testy DNA? :think:

Samozřejmě měl právo to dát k soudu. Jenže on je zbabělec a debil, a nechtěly se mu platit testy otcovství a soudní výlohy :mrgreen: Což by tak desítku předpokládám stálo.

Navíc už jsem od 5.měsíce těhu s mým nastávajícím, takže mu bylo jasné že ve chvíli, kdy podá návrh k soudu, ještě ten den jdeme s mým Davidem na matriku a panáček bude mít smůlu :mrgreen: proti tomuhle není odvolání. Biologický otec v našem případě bude mít nárok ve chvíli, kdy nevlastní otec podá návrh na vypsání z RL…proběhnou testy, vyjde že není bio otcem, pak se vyškrtne a biologický otec se může zapsat.

Ovšem to se nestane, protože můj David malou jako první cejtil kopat v bříšku, pak jí těžce porodil a stará se o ní jako málokterej. Takže ten zmetek, co mě tak zničil a dlouho ničil už nemá jedinou naději :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8940
20.7.11 21:01

V tom případě :potlesk: :potlesk: :potlesk: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9859
20.7.11 21:09
Fen-fire píše:
V tom případě :potlesk: :potlesk: :potlesk: :dance:

Jo jo tohle se povedlo, to je fakt…jsem měla v tomhle nevim proč z pr*ele kliku :mrgreen: Přála bych to každé mamince, na kterou se chlap vyprdne a musí bejt na mimčo(na děti) sama. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.12 16:41

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně zjištění nároku na otcovství. Jsem těhotná již v e 4měsíci a s přítelem čekám miminko, ale měli jsme mezi s sebou nějaké problémy a byli od sebe něž jsem zjistila,že jsem těhotná a někoho jsem poznala,ale vzhledem ke zjištění těhotenství jsem to oznámila svému příteli se kterým jsme si dali nějaký čas od sebe a moc se na mimčo těší,a bude uveden do rodného listu.Ale nastal problém s novým přítelem,který mi dělá problémy že je určitě jeho a chce ted test otcovství přitom žiji se svým přítelem a já po něm nic nechci jestli má nárok na otcovství.když nebude nikde uveden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.2.18 22:06

@Gina108
Dobry den, rad bych se informoval.
Moje ex pritelkyne tak spolu mame dceru uz je ji 1,5 roku. Domluva sni byla na zacatku kdy mi ukazovala dceru s tim stylem ze jakž takž to šlo. Pislednich par mesicu 8 mesicu mi dceru uz neukazuje, domluvit se nechce jelikoz nejsem v RL… ale ma tam nekoho jineho v RL… uz jsem pred mesicem podal s advokatkou zadost o urceni otcovstvi.. mam este nakou sanci kdyz matka je fetacka a huli travu? Ocenil bych naky rad… ohledne soudu stridavi pece atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí