Skoro 2 měsíční mimi - stříhat nehtíky?

luccinda
18.5.10 11:32

Skoro 2 měsíční mimi - stříhat nehtíky?

Ahoj všem,

Mám skoro 2měsíční mimi přesněji 1měsíc a 18dní a nosíme rukavičky kvuli nehtíkům, aby se nepoškrábal protože sebou furt šije :-D chtěla bych mu je už přestat dávat ale nevím jestli je dobré už stříhat nebo ne…poradíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
18.5.10 11:36

to jste vydrzeli tak dlouho??? my strihali hned jak jsme prijeli z porodnice…a od te doby kazde tri dny cca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
18.5.10 11:37

Stříhali jsme hned po návratu z porodnice - doktorka to i doporučila. Jediný důvod proč to nedělají už tam je že je tam moc dětí a chce to čas a trpělivost. My to udělali ve spánku a super. Jinak by byla samý šrám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
18.5.10 11:39

my též hned po příchodu z porodnice. Si to moc nedokážu představit čekat s tím 2 měsíce.. :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17026
18.5.10 11:40

To jsem ani netusila,ze to lze vydrzet 8-o .
Prvniho syna jsem nechala ostrihat v porodnici(jsem poprosila sestricku)a ted u druheho si vybaveni asi vezmu rovnou sebou a kdyz tak si ho smiknu uz sama :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
18.5.10 11:41

My začli stříhat až asi po měsíci (slyšela jsem, že se nemají hned stříhat, co je na tom pravdy, nevim :nevim: ) aaa v pohodě. Malý byl vždy na stříhání nehtu v pohodě, takže jsme stříhali vždy, když byl vzhůru. Na Tvém místě bych už kliiido začla stříhat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
18.5.10 11:43

Ja strihala uz v porodnici. Vzala jsem si s sebou nuzticky. Striham kazde 3 dny. Na nohou asi po 10 dnech, tam ty nehty nejak pomaleji rostou ci co.

Příspěvek upraven 18.05.10 v 11:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
18.5.10 11:44

my jsme jen pilovali pilnikem a delam to vlastne i tak dodnes :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
18.5.10 11:48

Klasicky, co doktor - to nazor -
nam rekla pediatricka v porodnici, ze mame se strihanim nehtiku vydrzet aspon tech 6 tydnu, ze to mimi nema skoro zadnou imunitu a muze se mu tam pak neco dostat (coz byla u me zachrana, ja ho doma po tech 6 tydnech hned napoprve strihla :oops: )
Takze mel trochu drapky, ale nijak mi to nevadilo, neskrabal se vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.10 12:09

My jsme stříhali týden po návratu z porodnice..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kapi
18.5.10 12:10

Malá se narodila už se skoro zarostlými nehtíky, takže to bylo nutný ji to ostříhat, kdybych jí to nechala jeste tech 6 týdn růst, tak nevim nevim..

• Citovat
  • Upravit
10482
18.5.10 12:12

Vojta měl dlouhé nehty už hned po narození, takže první týden rukavičky, než jsem se odvážila vzít nůžky a stříhnout. otírala jsem je lihem, právě, aby byly sterilní (rada doktorky, mě by to asi v tu chvíli nenapadlo, i když, na mikračce jsme taky všechno furt lihovali..). stříhala jsem ve spánku, také co tři dny.

kdybych čekala, nejspíš bychom se octli v guinessově knize rekordů :D takže klobouk dolů, ale klidně nůžky do ruky, k tomu líh a stříhat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
18.5.10 12:22

Ono se prý nemají stříhat, protože u miminek není úplně jasný přechod mezi lůžkem a už tím „volným“ nehtem, nevím jak to napsat :-D , tak aby se jim tam ta kůžička nenarušovala a nedostala se nějaká infekce.
Já stříhala až pak doma za nějaký týden, Majdě se ty nehtíky z bříška samy olámaly, tak až narostly další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
18.5.10 12:27

Střihala jsem hned jak jsme přijeli z nemocnice, první nehtíky se mu jakoby olámaly a ty druhý jsem ostříhala. Doporučuju během spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.5.10 12:33

Já jsem nestříhala dlouho, tak nějak se mu samy jakoby odlupovaly, tak nebylo třeba. Když bylo třeba, tak jsme stříhat začali. Sice jsem se toho trochu bála, ovšem kdybych jen tušila - teď je to mnohem horší :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí