Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
to jste vydrzeli tak dlouho??? my strihali hned jak jsme prijeli z porodnice…a od te doby kazde tri dny cca
Stříhali jsme hned po návratu z porodnice - doktorka to i doporučila. Jediný důvod proč to nedělají už tam je že je tam moc dětí a chce to čas a trpělivost. My to udělali ve spánku a super. Jinak by byla samý šrám. ![]()
my též hned po příchodu z porodnice. Si to moc nedokážu představit čekat s tím 2 měsíce..
![]()
To jsem ani netusila,ze to lze vydrzet
.
Prvniho syna jsem nechala ostrihat v porodnici(jsem poprosila sestricku)a ted u druheho si vybaveni asi vezmu rovnou sebou a kdyz tak si ho smiknu uz sama ![]()
My začli stříhat až asi po měsíci (slyšela jsem, že se nemají hned stříhat, co je na tom pravdy, nevim
) aaa v pohodě. Malý byl vždy na stříhání nehtu v pohodě, takže jsme stříhali vždy, když byl vzhůru. Na Tvém místě bych už kliiido začla stříhat ![]()
Ja strihala uz v porodnici. Vzala jsem si s sebou nuzticky. Striham kazde 3 dny. Na nohou asi po 10 dnech, tam ty nehty nejak pomaleji rostou ci co.
Příspěvek upraven 18.05.10 v 11:44
my jsme jen pilovali pilnikem a delam to vlastne i tak dodnes ![]()
Klasicky, co doktor - to nazor -
nam rekla pediatricka v porodnici, ze mame se strihanim nehtiku vydrzet aspon tech 6 tydnu, ze to mimi nema skoro zadnou imunitu a muze se mu tam pak neco dostat (coz byla u me zachrana, ja ho doma po tech 6 tydnech hned napoprve strihla
)
Takze mel trochu drapky, ale nijak mi to nevadilo, neskrabal se vubec.
Malá se narodila už se skoro zarostlými nehtíky, takže to bylo nutný ji to ostříhat, kdybych jí to nechala jeste tech 6 týdn růst, tak nevim nevim..
Vojta měl dlouhé nehty už hned po narození, takže první týden rukavičky, než jsem se odvážila vzít nůžky a stříhnout. otírala jsem je lihem, právě, aby byly sterilní (rada doktorky, mě by to asi v tu chvíli nenapadlo, i když, na mikračce jsme taky všechno furt lihovali..). stříhala jsem ve spánku, také co tři dny.
kdybych čekala, nejspíš bychom se octli v guinessově knize rekordů
takže klobouk dolů, ale klidně nůžky do ruky, k tomu líh a stříhat ![]()
Ono se prý nemají stříhat, protože u miminek není úplně jasný přechod mezi lůžkem a už tím „volným“ nehtem, nevím jak to napsat
, tak aby se jim tam ta kůžička nenarušovala a nedostala se nějaká infekce.
Já stříhala až pak doma za nějaký týden, Majdě se ty nehtíky z bříška samy olámaly, tak až narostly další.
Střihala jsem hned jak jsme přijeli z nemocnice, první nehtíky se mu jakoby olámaly a ty druhý jsem ostříhala. Doporučuju během spánku.
Já jsem nestříhala dlouho, tak nějak se mu samy jakoby odlupovaly, tak nebylo třeba. Když bylo třeba, tak jsme stříhat začali. Sice jsem se toho trochu bála, ovšem kdybych jen tušila - teď je to mnohem horší
![]()
Ahoj všem,
Mám skoro 2měsíční mimi přesněji 1měsíc a 18dní a nosíme rukavičky kvuli nehtíkům, aby se nepoškrábal protože sebou furt šije
chtěla bych mu je už přestat dávat ale nevím jestli je dobré už stříhat nebo ne…poradíte?