Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj vsem!
Dnes jsem byla na kontrole, dle CRL 5cm jsem 11+5tt, podle MS 12+1tt.
Ptala jsem se pana doktora, zda uz je videt, co cekame. A rekl, ze to vypada spise na chlapecka (jsem poprve tehotna a preju si chlapecka). Mate zkusenosti, na kolik % to muze byt? Vubec nedokazu odhadnout, jaka je pravdepodobnost. Jen vim, ze chlapecci se urcuji „driv“ nez holcicky.
Moc dekuju za zkusenosti ![]()
Mně řekla doktorka, že u chlapečků je to skoro jistota, uvedla 80 % ![]()
Byla jsem ve stejném týdnu a prý chlapeček. O týden později na screeningu holčička
. Kdo ví, co to nakonec bude
.
@maky 1993 píše:
Byla jsem ve stejném týdnu a prý chlapeček. O týden později na screeningu holčička. Kdo ví, co to nakonec bude
.
Tak to jsem zvědavá. Já to nevydržela a koupila si v lékárně test na určení pohlaví z moči. U syna to vyšlo. U nynějšího těhotenství ukázal test holčičku. Na screeningu ve 14tt prý chlapecek. Tak spíš věřím screeningu ![]()
Zajímavé, nam rekli ted u třetího 12+4 tt na prvnim screeningu holčička. Pak v 18 tydnu také holčičku a nakonec 20+4tt kluk jak buk a uz to tak zůstalo
Ted jsem uz 35+4 tt a doufám ze se to uz nezmění ![]()
@denisa1002 píše:
Ahoj vsem!
Dnes jsem byla na kontrole, dle CRL 5cm jsem 11+5tt, podle MS 12+1tt.
Ptala jsem se pana doktora, zda uz je videt, co cekame. A rekl, ze to vypada spise na chlapecka (jsem poprve tehotna a preju si chlapecka). Mate zkusenosti, na kolik % to muze byt? Vubec nedokazu odhadnout, jaka je pravdepodobnost. Jen vim, ze chlapecci se urcuji „driv“ nez holcicky.
Moc dekuju za zkusenosti
Je to 50/50.
Stále je na to brzy.
@Catalinn píše:
Tak to jsem zvědavá. Já to nevydržela a koupila si v lékárně test na určení pohlaví z moči. U syna to vyšlo. U nynějšího těhotenství ukázal test holčičku. Na screeningu ve 14tt prý chlapecek. Tak spíš věřím screeningu
Tyhle testy jsou úplně k ničemu, jen to z lidí tahá peníze.
U dcery mi pohlaví řekli až na druhem screeningu někdy po 20tt.. dřív se neukázala.. a pohlaví sedělo ![]()
Teď ve 12+2 na screeningu řekl doktor, že je ještě zbytečné se dívat co to bude.. že nerad říká tak brzo…
15+2 doktor řekl holčička
A na druhem screeningu 20+2 (jinde) taky řekli holčička
A 23+2 taky holčička ![]()
Tak uvidíme.. zda opravdu..
![]()
Tak brzo bych se na to ještě neupínala
počkala bych na druhý screening ![]()
Ve 13tt spíše chlapeček a ve 22tt s jistotou holčička. No ještě, že jsem čekala na ten 2. screening ![]()
Já bych určení pohlaví takhle brzy vůbec nebrala vážně - navíc podané stylem „vypadá to spíš na…“. Mně na prvním screeningu doktor pohlaví ani netipoval, řekl mi ho až na druhém, kde si už byl stoprocentně jistý. Nejdřív jsem byla zklamaná, že celou první půlku těhotenství vůbec netuším pohlaví, ale nakonec mi to přišlo lepší než počítat s klukem, pak zas s holkou, nakonec přece jen s klukem… Počkala bych si, dokud to nebude úplně jasné. I když to do porodu stejně asi není nikdy. ![]()
@Catalinn Já už jsem zkoumala i různé babské rady na internetu a srdeční frekvenci miminka ( prý mají holčičky vyšší
)
. Ale uvidíme na dalším screeningu. Dcera už je samozřejmě natěšená na ségru, jelikož byla u toho, když to doktorka říkala. A syn chce zas bráchu
. Bude to zajímavé.
Za nás nám také průběžně rostl a odpadával pindík. Nakonec je to holčička dle utz ve 20tt. Takže bych s radováním z chlapečka ještě vydržela. U někoho se trefí a drží se to ceou dobu, u někoho (jako jsem já) se to střídá pomalu co každou návštěvu u doktorky.
Na 100% to budeš stejně vědět až při porodu. Ale v tom 20tt už je ta pravděpodobnost snad 99% (teda pokud mimi spolupracuje a neobrací se ti stále špatně - což se teď pár holkám ve skupině dělo a nevěděly ještě kolem 25tt).