Jak dlouho před porodem se objevují poslíčci?

26.7.22 13:12

Jak dlouho před porodem se objevují poslíčci?

Ahoj maminky,
jsem 38tt a už pár dní mě semtam pobolívá podbřišek. Je to tlak jako při menstruaci, ale „píchání“ trvá vždy jen pár sekund a pak znovu odezní. Tlak se občas přesune až rovnou do rodidel.

Tohle se opakuje několikrát denně už poslední tři dny. Jsou už to poslíčci? Jak dlouho před porodem se objevují? Hlenová zátka mi ještě neodtekla a jestli mi tvrdne břicho, to nepoznám, protože jak se mimčo převaluje, přijde mi, že ho mám tvrdé pořád.

Je mi jasné, že přímo porod to ještě asi neznačí, ale spíš mě zajímá, za jak dlouho cca to mám očekávat? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4496
26.7.22 13:21

To ti nikdo neřekne. Můžeš rodit dnes, za týden, nebo klidně až za tři, čtyři týdny, u každého je to individuální. Ani odchod hlenové zátky nic neznamená. Prostě až to přijde, tak to přijde, žádné jasné spolehlivé signály prostě nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
26.7.22 13:34

To je hrozně individuální. A na konci je různé píchání atd. úplně normální. Já třeba poslíčky neměla nikdy, rovnou jsem rodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
26.7.22 13:34

Já je třeba asi neměla vůbec, nebo měla jsem různé bolesti, které jsem za poslíčky považovala, ale většinou to byly zaražené prdy a podobně :mrgreen: Když pak přišel samotný porod, tak to byly jinačí grády, to se nedalo slpíst :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4930
26.7.22 13:35

Někdo má poslíčky 2 měsíce, někdo den. někomu odejde hlenová zátka týden před porodem, někomu až při porodu :nevim: Vše je absolutně individuální a nelze podle toho či toho nic usuzovat. Věř miminku, že se narodí v pro něj ten nejlepší čas :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3920
26.7.22 13:40

Nepoznala jsem nikdy nic ani den předem. Respektive poprvé jsem si myslela už od 35tt, že to už musí být to ono, ale nikdy nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14752
26.7.22 13:48

To je silne indivudualni. Pred prvnim porodem jsem je nemela vubec (porodila jsem 37 + 0). Pred druhym snad jednou asi 2 nebo 3 hodiny poslicci po cca 4 minutach (porod 39 + 0). Pred tretim asi 2× nebo 3× opet par hodin v kuse (porod 40 + 0). Pred ctvrtym od 30. tt nekolikrat denne 2 - 3 hodiny dost bolestivi poslicci po 2 minutach (ale nikdy jsem do porodnice nejela “zbytecne”, protoze jsem je nemusela prodychavat a v noci jsem je dokazala zaspat, porod 39 + 4).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
26.7.22 13:56

Muzes to očekávat zhruba nekdy mezi pár hodinami až tremi týdny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14676
26.7.22 14:17

Mne před prvním porodem netvrdil břicho vůbec a před druhým porad a kolikrát i často, ze jsem myslela, ze “už” a ono nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
797
26.7.22 14:33

Břicho mi tvrdlo pravidelně asi od 30tt (to bys poznala :P bylo jak kámen) a minimálně 6 týdnů před porodem začli poslíčci. Poslední 2-3 tydny před byly opravdu intenzivní, silné téměř jako kontrakce při porodu, dokonce pak už měli i interval po 6-8 minutách, takhle to šlo i 2-3 hodiny vkuse a pak se to uklidnilo na pár hodin a pak zas. Docela jsem si na to zvykla, takový predporodní folklór, tak jsem při porodu čekala, kdy přijde ta hrůza a ono to bylo jenom o fous horší než poslíčci. Zatka u prvního odešla týden před porodem, u druhého nic, u třetího postupně po kouskách ale nejvíc pár hodin před. Rodila jsem 40+1tt, 38+0tt, 39+5tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14676
26.7.22 14:35

@Hrnekmleka Jojo taky tak a zdaleka nejvíce mi tvrdlo vždycky v autě :zed: :lol: Po par minutách klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
26.7.22 20:39

Ja jsem mela poslicky poprve a naposledy noc pred porodem. A dalsi noc uz praskla voda a s tou odesla i hlenova zatka. Dva dny pred porodem jsem byla na kontrole v porodnici a pry, ze se nic nechysta :lol:
Holky u nas na skupine mely poslicky denne uz klidne tri tydny pred terminem a nakonec rodily po terminu nebo porod vyvolavali. Nic to neznaci o tom, kdy porodis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí