Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U kluků mi to řekl ve 12 týdnu. Teď si ve 13 týdnu byla jistá na 60% a ve 20 týdnu na 90%. Znovu to potvrdila moje dr ve 24tt. Vidět to jde už hezky, takže spíš to asi nebylo vidět. Brzo to rozhodně neni
Mě to u dcery řekl v 16. týdnu, pak jsem si to chtěla znovu ověřit v tom 20. týdnu a to jsem gynekologa rozčílila, že mi to přece jasně říkal, že holka. U druhýho mi v 16. týdnu to nechtěl říct. Prý že, já si něco myslím, že to je, ale neřeknu. Tak to asi nevěděl stopro, co to je, ale určitě si myslel kluka. Toho mi pak řekl na jistotu v tom 20 týdnu. Ale uplně na 1000 procent to pak bylo vidět na 3D ultrazvuku, protože syn se rozcapil proti monitoru, že se to nedalo splíct ![]()
Poznat to je určitě, ale nemuselo to být vidět. U mě vždy měly obě cacory nohy u sebe, takže jsem věděla pohlaví až po 32tt…
Ahojky, vítej v klubu. ![]()
Také čekám až se ukáže. Třeba budeme mít dárek na Vánoce ![]()
Akorat si říkám, že pokud budu čekat až k tomu 30tydnu tak si to ani říct nenechám. To už bych vydržela ![]()
Nám to doktorka řekla na prvním screeningu ve 12tt. Tipla kluka prý na 90%, pak na tom druhém velkém ultrazvuku kluka potvrdili a narodil se opravdu kluk.
Hodně záleží na poloze miminka. Pohlaví jsme věděli od screeningu ve 13. týdnu, ale zase doktor kvůli poloze nedokázal zkontrolovat zadní jámu lební. Musela jsem tam jít za dva týdny znovu ![]()
@Whitedog píše:
@LadenapeOd 1.screeningu jsme to věděli se 100% jistotou - toho bimbase a pytlíka by neviděl jen slepý.
Takže vidět a poznat to jde již od 12. týdne. 22.týden opravdu není brzo. Ale mimčo musí spolupracovat a být dobře otočené. Náš vyloženě exhiboval, viděla jsem to i já, a to hned na první dobrou.
Bimbase na 1.screeningu ve 12.tydnu opravdu nevidíš. Tam se to určuje podle úhlu toho genitalniho hrbolku, už si to přesně nepamatuju. Bimbas jde vidět až na tom druhém větším ultrazvuku, tam už jdou vidět samozřejmě všechny orgány, včetně nádobíčka ![]()
Co ma doktor proboha za ultrazvuk? Nebo jsi nejak hodně obézní -to prý má vliv. Ja vim u obou deti od 2 ruznych doktoru vzdy pohlavi od 13tt a vzdy pak potvrzeno genetickym testem. Jo a placentu mam na predni stěně, coz navic jeste diagnostiku stěžovalo vzdycky.
Tak jako promiň, ale byla jsem tam já a ne ty. Moc nechápu, z jaké pozice to zpochybňuješ a vyvracíš. Žádný hrbolek, ale veškeré nádobíčko - bimbas včetně pytlíku - zcela jasně a zřetelně na prvním screeningu. Naprosto bez diskuse. A nejsem laik, kdybys mi třeba chtěla psát, že to byla pupeční šňůra
Organogeneze je hotová od 12.týdne.
@Whitedog třeba tady: „Pohlaví miminka obvykle určuje ultrazvuk, který lékař provádí ve 12. až 14. týdnu těhotenství. Toto vyšetření, které se soustředí na úhel mezi osou genitálního hrbolku a povrchem těla plodu, však nemusí být zcela spolehlivé, protože zde závisí na natočení miminka, jeho pohyblivosti, uložení placenty a také na postavě nastávající maminky.“
"Co se týče zevních pohlavních orgánů, ty začínají během 12. týdne těhotenství postupně nabývat své rysy. Pokud se jedná o chlapečka, jeho pohlavní hrbolek (budoucí penis) rychle roste do délky. U holčiček se pohlavní hrbolek vyvíjí pomaleji a stává se z něj poštěváček.
Zdroj: https://zdravi.euro.cz/…-tehotenstvi
A nemusíš hned útočit ![]()
@Anonymní píše:
Co ma doktor proboha za ultrazvuk? Nebo jsi nejak hodně obézní -to prý má vliv. Ja vim u obou deti od 2 ruznych doktoru vzdy pohlavi od 13tt a vzdy pak potvrzeno genetickym testem. Jo a placentu mam na predni stěně, coz navic jeste diagnostiku stěžovalo vzdycky.
No neřekla bych že obézní, ale prostě doktor se ani nesnažil se tam podívat. Jen měřil co a jak je velké a jestli to je v pořádku ale na pohlaví se ani nekoukl😏 také mám placentu na přední stěně.
Promiň, měla jsem hodně špatnou noc, skoro jsem nespala. Takže když jsem si ráno přečetla, že mi někdo tvrdí, že jsem neviděla něco, co jsem na vlastní oči viděla, tak mě to naštvalo ![]()
Moje info je z LF z přednášek histologie a embryologie, pravda, je to pár let zpátky a oboru se nevěnuju. Můžu dohledat, kolik jsem byla přesně na tom screeningu, ale myslím, že to není třeba. Přísahám, že tam byl jak bimbas tak pytlík, bez vší pochybností, jasný a zřetelný - i pro mě. Přála jsem si holku, hrozně moc jsem po ní toužila, chytla bych se jakéhokoliv stébla naděje, kdyby bylo čeho - no nebylo, to jeho nádobíčko bylo neoddiskutovatelně přítomno… ![]()
@Whitedog my teď máme s covidem už týden vkuse špatné noci, takže chápu
samozřejmě se nechci dohadovat, vycházím z toho, co řekli na screeningu mně, podle čeho se to určuje. Tohle jsem zkoušela jen dohledat na Googlu. Žádné znalosti nemám, jen mám zafixovano, že na tom prvním screeningu se to určuje podle toho hrbolku a až pak na dalších utz už je vidět celé nádobíčko, pokud miminko spolupracuje ![]()
Já zas vím z kuloárů, že to při tom prvním screeningu říkat vyloženě nechtějí - má to být jakože prevence selekce pohlaví - aby ženský nechodily na potrat, když čekají pohlaví, které si nepřály. A věřím tomu, že některé by toho fakt byly schopné…
Takže ta nejjednodušší věta zní - ještě je příliš brzy ![]()
A fakt promiň, uznávám, že jsem byla zbytečně rázná, rozhodně to není moje norma.
Držím palce, jestli jste nemocní, ať to máte brzy a hlavně bezproblémově za sebou ![]()
@Whitedog
fakt jo? Tak to by mě nenepadlo teda, to snad proboha by nikdo neudělal ne
nic se neděje, taky občas ujedu, když jsem nevyspalá, to je pak hned, už to neřeš ![]()