Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky mi to to zjistili, ale jelikož nemám žádné potíže atb mi nedali… Ale zašla jsem si aspoň pro homeopatika „na míru“ ![]()
U nás ureaplasmata způsobila dočasnou neplodnost, po přeléčení atb. (měli jsme na 14 dní) jsem do tří měsíců otěhotněla. Bolesti jsem neměla ani předtím ani potom.
Hele doporučuji pro oba doktora Klubala v Praze. Měla jsem za celý život 4 přítele a 3 to měli. Nejdřív to šlo vyléčit jednim balením antibiotik a jednou jsem se s tím lecila skoro rok. Už jsem se chtěla zabit. Vyžádala bych si rovnou kombinaci doxybene, azytromicinu a entizolu. A oba pořádně prelecit. Ten doktor je sice dráhy, ale udělá ti pořádně testy. Mě protestoval asi na 10 a4 papíru.
@mišička111 píše:
Taky mi to to zjistili, ale jelikož nemám žádné potíže atb mi nedali… Ale zašla jsem si aspoň pro homeopatika „na míru“
Výborne. Díky takovým mě nakazili 4 krát a jednou jsem se lecila rok a skoro se zabila, protoze to neslo vyléčit a já trpěla jako zvíře. Na zadánce na vyšetření je napsané pohlavně přenosne infekční onemocnění. S tím vážně chceš běhat po světě?
Z dlouhodobého hlediska ti to může způsobit neplodnost a potraty i kdzy zrovna žádné problémy nepocitujes.
@Anonymní píše:
Hele doporučuji pro oba doktora Klubala v Praze. Měla jsem za celý život 4 přítele a 3 to měli. Nejdřív to šlo vyléčit jednim balením antibiotik a jednou jsem se s tím lecila skoro rok. Už jsem se chtěla zabit. Vyžádala bych si rovnou kombinaci doxybene, azytromicinu a entizolu. A oba pořádně prelecit. Ten doktor je sice dráhy, ale udělá ti pořádně testy. Mě protestoval asi na 10 a4 papíru.Výborne. Díky takovým mě nakazili 4 krát a jednou jsem se lecila rok a skoro se zabila, protoze to neslo vyléčit a já trpěla jako zvíře. Na zadánce na vyšetření je napsané pohlavně přenosne infekční onemocnění. S tím vážně chceš běhat po světě?
Z dlouhodobého hlediska ti to může způsobit neplodnost a potraty i kdzy zrovna žádné problémy nepocitujes.
Záleží čemu věříš
Jako já ze sebe nebudu dělat pokusného králíka a brát atb a tím pádem si „huntovat“ tělo, což nadělá víc škody než užitku a nehledě na to, že na tohle atb. nezabírají - potvrzeno od 2 doktorů
A další věc je, ureoplasma jsou součastí pochvy, jen se nesmí přemnožit a způsobovat potíže. Takže asi tak.
Já mám kontrolu až příští týden. Přítel už byl na výtěrech a atb na něj zabraly. Ale já nepociťuji žádný rozdíl. Takže si myslím, že na mě nezabraly. Byla jsem na imunologii a doktor mi doporučil, že by mi namíchali kapky plných těchto bakterií aby si tělo s němi umělo poradit. Hold mám na tohle smůlu ![]()
@mišička111 píše:
Záleží čemu věříšJako já ze sebe nebudu dělat pokusného králíka a brát atb a tím pádem si „huntovat“ tělo, což nadělá víc škody než užitku a nehledě na to, že na tohle atb. nezabírají - potvrzeno od 2 doktorů
A další věc je, ureoplasma jsou součastí pochvy, jen se nesmí přemnožit a způsobovat potíže. Takže asi tak.
Jestli chceš mít v pochvě pohlavně přenosne infekční onemocnění, tak prosím. Asi tak
.
A doufám, že na to svoje sexuální partnery upozorňujes. Jinak můžeš někomu docela dobře zničit život.
Když to nedělá problémy tobě, neznamená to, že jiným nebude.
A ano, antibiotika na to zabírají, i když někdy hůře, protože ureaplasma je vnitrobunecna bakterie.
Je to stejné jako chlamydie. Jsou ve stejné skupine.
Potěš koště jestli takových jako ty běhá po světě víc.
@Aaannnnonymmmm takže tak ![]()
Odpovídá lékař:
MUDr. Daniela Obrová
Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře IKEMEDICAL s. r.o., Vlašim
Dobrý den, paní Iveto, Ureaplasma urealyticum se vyskytuje v genitální flóře mužů i žen, a to u 80% lidí žijících sex. životem. U většiny nakažených lidí se nevyskytují žádné obtíže, pokud ano, tak je vhodná antibiotická léčba. Chápu, že jste již z atb vyčerpaná. Doporučila bych Vám lactobacilly, dále posílit imunitu například Beta Glukanem a D- manosu. Ano, tato bakterie se vyléčit dá, snad se ji již v brzké době zbavíte. Váš dotaz bude ještě zpracovávat naše konzultační ambulance. S pozdravem MUDr. Obrová.
MUDr. Jan Vašinka
Odpovídá lékař:
MUDr. Jan Vašinka
Specializace: Urologie
Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo
Dobrý den, vyšetření by mělo být provedeno ze stěrů z močové trubice nebo z moči. Není úplně vhodné vyšetření krve. Vyloučení infekce u partnera je zásadní, aby jste se nenakazila vždy od něj. Pokud by přece jen nález zůstal pozitivní, ale byla by jste bez zásadních potíží, tak bych v léčbě ATB nepokračoval.
Zdravím!
Delší dobu mě trápili bolesti v podbříšku, bohužel můj gynekolog nikdy nic nenašel. Poté, co jsem od něj musela odejít a najít si novou doktorku, vše začalo. Cytologie ok, moč ok, krev ok, ultrazvuk ok. Nakonec doktorka udělala stěry a bylo to hned jasný. Našli mi dva typy bakterií ureaplasma. Dostala jsem antibiotika a přítel též. Mám cca 2 týdny po dobrání antibiotik a příjde mi to ještě horší. Přítel si stěžuje na bolest močáku atd. Byl si teda u obvodní doktorky udělat stěry a další vyšetření. Já mám čím dál tím větší bolesti + mě opět trápí výtoky. Na kontrolu mám jít až za měsíc. A tak můj dotaz zní: Jak dlouho jste se s těmihle bakteriemi potýkali vy? Něco co byste mi doporučili? Samozřejmě sexuálně abstinuji, ale řeknu vám, že mám 3 týdny bez sexu a další měsíc mě čeká. Je to k zbláznění
. Děkuji za každou radu a připomínku.