Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nejčastější přenos je heterosexuální genitální styk, ale v současnosti probíhají výzkumy přenosu orálně genitální cestou u homosexuálů, který je pravděpodobně též možný.
Mně když diagnostikovali ureaplazmu, zjišťovala jsem, jak se to dá přenášet, no a bazény a koupele byly dost často uváděny jako jeden z častých způsobů, jak se to dá chytit. Mykoplasmata nevím.
Diky za reakce.
Me prave dr. rekl, ze to muze byt z bazenu ( tepla voda - 38st C ) a z maleho bazenku pro deti. Tam se pry drzi same bakterie a je to pry hned. Chodila jsem s ditkem 2× tydne asi po dobu 2 mesicu a pak jsem zacala mit problem.
Jen jsem si to chtela overit, jestli to tak muze byt a ne opravdu JEN z pohlavniho styku. ![]()
Diky.
Taky jsem si všimla, že se všude uvádí jen z pohl. styku a pak se pár obviňuje kdo koho podvedl, přitom to mohlo být z horkých pramenů atd. JEdnou jsem četla diskuzi a tam se mladá holka ptala, jak mohla chytnout ureopl., když ještě s nikým nespala. Nebo tam psali manželé, co jeli někam do ciziny do SPA a od té doby začali mít problémy.
Ureoplasma patří do stejné skupiny jako mykoplasma ne? Nebo se pletu?
Možná teď napíšu blbost, ale bakterie, která způsobuje ureoplasmu žije v močové trubici a když někdo je ve vířivce, lázních nebo těch horkých pramenech a je líný dojít na wc a vykoná malou potřebu tam, tak ty bakterie jsou pak logicky i v té vodě a pokud se k tomu přidá teplá voda, tak přežijí i déle…to je jen taková hypotéza. ![]()
Ahoj vsichni, mela jsem ureaplasmu asi pul roku, a ted jsem konecne vylecena. Lecba: doxymykoin na mesic 2 krat denne. Zabralo to!
Ahojte tak v prvom rade vam chem oznamit ze mykoplazmy a ureaplazmy sa BEZNE nachadzaju v ludskom tele. problem nastane az vtedy ak sa dostanu do posvy a uretry sposobi problemy…Ureaplasma Urealyticum je bezna bakteria (druh mycoplasmatacae strain 960), ktoru ma vyse 70 % sexualne aktivnych dospelych ludi. Muzov i zien.
Pokial je nepremnozena, nesposobuje ziadne problemy.
Premnozenie je hlavne z nedostatku imunnych latok proti nej, takze probiotika su „prva pomoc“
Ked beries atb. mas automaticky znicenu probioticku floru, takze sa ti nevyrabaju protilatky.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možné otěhotnět pokud mám pozitivní Ureaplasma. předem děkuju za odpověd
Ahoj, mne diagnostikovali ureaplasmu v CARu. Měla jsem bezpříznakovou formu, nikdy žádný problém, jen občas zánět močového měchýře, ale nikdy to nebylo vícekrát po sobě, aby to bylo podezřelé. Slyšela jsem taky o bazénech, na druhou stranu jsem se osobně informovala u lékaře a ten to bere jako čistě pohlavní chorobu. Můj bývalý mi byl nevěrný, tak je dost možné, že to mám od něj. Největší problém se ale vyskytl, když jsme začali brát antibiotika na ureaplasmu: Doxybene 200. Většina lidí uvádí jako problém zažívací problémy. My jsme s manželem vždycky dodržovali pokyny od lékárníka, takže to nás netrápilo, ale začali jsme mít problém s močovým měchýřem - klasický zánět, pálení při močení. Bolely nás klouby, svaly, hlava - měli jsme pocit, že máme klasickou chřipku. Bylo nám opravdu zle. Manžel v krvi prý nic neměl, ale měl být léčen, protože se to u partnerů dělá. Chudák pak trpěl jako já. Někde jsem četla, že by se měl vynechat úplně pohlavní styk, že i s kondomem je to problém. Nevydrželi jsme to. V pondělí jdu na kontrolní stěr, jestli jsme se toho zbavili a teď mám obavy, že jsme to tím nevyléčili. Máte tady někdo podobné zkušenosti? Nechci se s tím léčit X let. Chci jít na IVF, tohle mít nechci. Slyšela jsem, že když je žena těhotná a má ureaplasmu, může dojít k potratu. Ještě tohle ke všemu, no fujtajbl.
Ahoj,
když jste to nevydrželi a vyléčeno to nebylo tak je jasné že to pořád máte. Dokud nevyjdou testy negativní tak by se mělo čekat. Mě tedy Doxybene nezabralo, pak jsme měli jiná ATB, opět nezabrali a teď užíváme třetí druh ATB.Mudr mi řekl že není jen tak se toho zbavit.Ach jo. Kontrolní stěry děláme až 3-4 týdny po dobrání ATB, ty jsou vždy na 14 dní, takže sex jsme neměli opravdu dlouho, ale chceme být zdravý a zbavit se toho tak musíme vydržet.
Ahoj, jeste jednou zdravim - ja jsem ten fujtajbl na koncii prispevku. Delali mi kontrolni ster a ureu kupodivu nemam. Meli jsme Doxybene 200mg na 15 dni. Takze jsme se vylecili hned na poprve. Vubec tomu nemuzu uverit. Doktor rikal, ze mam asi hodne protilatek v tele. P. S. Brali jsme i Biopron premium - nejsilnejsi lactobacily na trhu.
Taky vam preju brzke vyleceni, je to hnus a jeste vetsi hnus jsme zazili pri brani antibiotik, ale uz je to doufejme cele za nami ![]()
Ahoj, pred casem jsem tady psala, ze jsme ten fujtabl ureaplasmu vylecili. Ted se trochu bojim navratu. Nevite nekdo, jaka je pravdepodobnost navratu? Da se tomu nejak predejit? Asi se uz nikdy nekoupat v bazenu a jen v mori…(i to mi uz pripada nebezpecne).
Ahoj, jsem v 15 TT a mám za sebou dva pozitivní testy na ureaplasmu (jeden hned v počátku těhotenství a druhý z 13 týdne). Chtěla bych se proto žeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenost. Řeším teď, jestli brát ATB nebo ne. Vím, že rizika v podobě potratu nebo předčasného porodu existují, na druhé straně úspěšnost léčby ATB je dost nejistá… Už druhý týden mě bolí kontinuálně v podbřišku a občas při močení cítím pálení, ale nevím, jestli je to normální nebo jestli to mám přičítat k této infekci… jsem z toho nešťastná… ![]()
Dobry den.
Chci se zeptat, je mozne chytit ureaplasma a mykoplasma v termalech nebo hammam?
Dekuji za odpovedi.