Ureaplasma a neplodnost

Anonymní
14.9.26 20:22

Ureaplasma a neplodnost.

Ahoj holky, jsem tu nová. Na začátku bych vás chtěla poprosit jen o slušnou diskuzi. 🫶🏼

Je mi 26 let, příteli 29 let a snažíme se už 2 roky o miminko. Bohužel se nám nedaří. V březnu jsem byla na zákroku, kdy mi laparoskopicky „otevřeli“ slepené vejcovody.

Mám za sebou hormonální vyšetření, folikuly rostou, jak mají, ovulace chodí na čas a menstruaci mám jako hodinky, vždy přesně na den. Antikoncepci neberu už cca 5 let.

Dnes mi ale přišly výsledky a jsem pozitivní na ureaplasmu. O vyšetření na ureaplasmu jsem si sama řekla u své gynekoložky, protože jsem měla silný vodnatý výtok, bolesti mimo menstruaci a bolest po styku.

Moje otázka zní: Máte některá podobnou zkušenost? Přítel měl první spermiogram špatný, a tak nasadil vitamíny podle doporučení. Druhý spermiogram byl ale horší než ten první. Jediné, co se zlepšilo, byla morfologie normálních spermií, a to o 2 %.

Přestože je sportovec, pravidelně nepije (jedno až dvě malá piva za měsíc), kouří, ale jinak jí poměrně vyváženě, nestresuje se a váhu má ideální.

Myslíte, že by náš problém s početím mohl souviset s ureaplasmou? A pokud jste některá měla podobný problém, za jak dlouho po vyléčení se vám podařilo otěhotnět?

Děkuji za každou zkušenost a odpověď. 🫶🏼

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2011
14.9.26 20:27

Kvůli ureoplasmě jsem měla srůsty na vejcovodu ( a vejcovod I přirostlý ke střevu- což bolelo). Takže je to potvora. Určitě si nechat zkontrolovat tu průchodnost. Léčilo se to nějakými dryáky. A pak jsem měla kvůli tomu srůstů mimoděložní…bolesti a vše přestalo až po odstranění vejcovodu.

A ještě nemůže ureoplasmu mít i přítel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.9.26 20:36

@LunaP Já naštěstí nemám velké bolesti, přirovnala bych je spíš ke slabší menstruaci, nárazově během dne. Mnohem víc mě trápil ten výtok. Lékařka mi říkala, že pokud nezapáchá, je to v pořádku – a ejhle, nakonec nebylo. 😅 Napsala mně i příteli léky na 3 dny, 1× denně. Zítra si je jdu vyzvednout, tak teprve zjistím, co přesně to je.

Po léčbě si nejdřív chceme nechat zkontrolovat, jestli už jsme oba negativní, a až potom si plánuji nechat zkontrolovat průchodnost vejcovodů.

U mě ten zákrok probíhal v narkóze a pomocí nějaké kontrastní tekutiny. Při prvním pokusu byly oba vejcovody neprůchodné, ale při druhém pokusu se je panu doktorovi podařilo „profouknout“ a otevřít.

Takže jsi musela podstoupit úplné odstranění obou vejcovodů? To mě moc mrzí.

• Citovat
  • Upravit
40022
15.9.26 00:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.26 00:31

@M_Vladim mockrát děkuji🫶🏼

• Citovat
  • Upravit
2011
15.9.26 07:10
@Anonymní píše: Více

Ne jen jeden naštěstí a pak jsem měla dvě děti na první pokus.
Chce to pořádně vyléčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3770
15.9.26 11:50

Jdete do caru, nereste do na gynde. A pritele objednej k andrologovi, dost pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.26 11:56

@suzka1 ano to samozřejmě máme v plánu, po novém roce. Uz jsme byli na konzultaci a přítel tam dochází na spermiogram. Doporučili podle včerejších výsledcích se přeléčit udělat následně znovu kontrolu průchodnosti vejcovodů a následně přijít k nim s výsledky. Vzhledem k tomu že já mám pojištění německé a přátel české je potřeba aby nám všechny vyšetření které potřebuji udělala moje gynekoložka protože bych si jinak vše platila v Caru jako samoplátce.

• Citovat
  • Upravit
345
15.9.26 20:40

Mela jsem pozitivni ureaplasmu, nejspis i manžel. Oba jsme se léčili atb a mesic po dobrání léků jsem otěhotněla 🙂
Dlouhodobě jsem trpěla na záněty močáku, zánětlivá ložiska v nem, pak tahle potvora. Bylo mi od několika dr řečeno, že otěhotnění nejspíš nepůjde hned. No povedlo se to napoprvé:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.26 20:49

@Anora tak to mám za vás radost🫶🏼děkuji za vaší zkušenost a naději😄

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.9.26 23:58

2× jsem potratila, žádný důvod nebyl objeven, prý příroda :nevim:

Došla jsem si na imunologii jako samoplátce, jediné co mi zjistili byl nedostatek vitamínu D a Ureaplasma. Přeléčili nás oba a měsíc po léčbě jsem měla pozitivní test a ted tu spí tříleťák vedle mě :lol:

Samozřejmě jsme se ptala imunologa i gynekologa, zdali ty potraty mohly být kvůli tomu. Gynekolog řekl, že si to nemyslí, spis ta “příroda” a imunolog odpověděl, že to není jisté, ale že tělo muže na různé infekce reagovat různě a bránit sebe i plod - třeba až tak, že o něj přijde, takže stejně vím prd, ale dobre to dopadlo :oops: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1971
16.9.26 00:45

Ne ureaplasma nemá vliv na početí…já ji měla 5× za život…a napoprve obě děti… vždy sem ji chytla od někoho…to, že je sexuálne přenosná asi víš…a pokud nemáš problémy uz od té doby co se znáte, asi bych přemýšlela kdo kde ujel než nad miminem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.9.26 00:51

@Wilík děkuji za úplně zbytečnou radu😂ano že je to pohlavně přenosné samozřejmě vím a problémy mám dokonce cca 6 let a s přítelem jsem 5 let, takže ano po konzultaci k lékařkou je víc než jasné že ureaplasmu mám už pár let a taky vím že to že jsem měla úplně zalepené vejcovody způsobila právě dlouho neléčená Ureaplasma. Bohužel mě nikdo dřív netestoval a ja sama ani o téhle infekci nevěděla proto se na ní přišlo tak pozdě.

• Citovat
  • Upravit
1971
18.9.26 20:51
@Anonymní píše: Více

Píšeš - vyšetření na ureaplasmu jsem si sama řekla u své gynekoložky, protože jsem měla silný vodnatý výtok, bolesti mimo menstruaci a bolest po styku.
Takže 6 leť máš tedy tyto problémy, tak okej, tak to jsem špatně pochopila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.9.26 20:55

@Wilík ano dvě moje gynekoložky mi říkali že je vše v pořádku pokud to nepálí nesvědí nebo nemá barvu. Prý každé tělo je jiné. Pokaždé jsem dostala jen nějaké dezinfekční tabletky a tak jsem sama hledala co by to mohlo být. Přítel nikdy žádné příznaky neměl kromě toho zhoršujícího se spermiogramu. Nakonec jsem někde tady v diskuzi našla právě Ureaplasmu trvala na vyšetření a vyšlo to pozitivně teď bereme s partnerem oba antibiotika.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí

K2 Complex