Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, máte někdo zkušenost s čípky Gyntima probiotika? Mám teď nějaké pálivé gynekologické (a urologické) problémy a hledám, co bych mohla během kojení. Tohle by se snad během kojení mohlo, co myslíte? Máte někdo zkušenost? Nebo něco jiného, co se může během kojení. Není to nic hrozného, ale je to nepříjemný. Pak bych chtěla ještě něco preventivně pro močové cesty- našla jsem Urinal sirup - ten se může během kojení? Píšou tam, že je pro děti od 1 roku, tak by to problém být neměl, ne? Chci to hlavně preventivně po sexu, aby se mi zase nerozjel nějaký problém. Malej má 12 měsíců a kojím asi 5× denně a 1× v noci. Jinak baští normálně a pěkně. Moc díky za reakce! Přestat kojit nechci. ![]()
Já na močové cesty užívala při kojení brusinky, uroval manosa a pila čaj urosept.
@zuzanx Gyntimu občas používám - tu s tee trea oilem, ale někomu to nemusí vyhovovat trochu „protáhne“). Můžeš pak jakékoliv zavaděcí laktobacili (např. fermalac), lactofeel, boraxové globule… je toho mraky, poraď se v lékárně.
Uro problémy jsem nikdy neměla, tak tam neporadím.
@Svistice Moc díky, na ten lactofeel jsem předtím nenarazila. To vypadá dobře. Právě bych ráda přípravek objednala přes net, v kamenných lékárnách je to o dost dražší… Chtěla bych mít doma i něco preventivního, abych v případě potíží jen sáhla a nemusela nikam do lékárny, i když v dnešní době už to není problém. Jen prostě ty ceny na netu jsou někde jinde.
@ivašot. S těma brusinkama je docela problém, že většina jich obsahuje barvivo, které by se při kojení nemělo. Tak proto mě napadl ten sirup Urinal, což jsou vlastně taky brusinky, ale když to můžou už děti od 1 roku, tak tam to barvivo určo nebude.