Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky chci se zeptat jestli má někdo stejný problém, případně jak ho gynekolog řešil.
Vždycky jsem měla nepravidelnou mestruaci a proto jsem brala proveru či HA. Dlouhou dobu jsem nemohla otěhotnět tak mě dr. poslal do centra kde zjistili, že mám PCO. Nasadili dufaston a glostík a na první iui jsem otěhotněla takže super. V sedmém měsíci mi zjistili trombofilní mutaci genu F5 tak jsem si musela píchat injekce na ředění krve.
Ale po porodu nastal problém několik měsíců jsem s krátkými přestávkami krvácela a nakonec jsem podstoupila kyretáž. Po té mi na čtyři měsíce nasadil proveru + injekce, ale vzhledem k tomu ředění mi vše vysadil. Takže jsem byla půl roku bez ms, ale ted už měsíc v kuse krvácím takže mi zase naordinoval kyretáž.
Vůbec nechápu proč mi tu proveru nenechá, když bych si k tomu vždy píchla injekci na ředění tak není problém nebo ne?
Přece nebudu chodit každý rok na kyretáž. Vžy když se ho na to zeptám tak jen pronese,, no jo ale ta vaše mutace,,
Je někdo kdo má stejnou diagnozu a léky bere, nebo jsem takový exot jen já? ![]()
Děkuji moc za odpovědi a reakce
Já tedy nejsem lékař, ale dost se zajímám o ženské lékařství a dle mého nejsouproblémy s menstruací důsledek té trombofilní mutace ne? Takže asi by to chtělo řešit jinak než léky resp. hormony. Co takhle vyzkoušet nějakou gynekoložku, která se zabývá i alternativní léčbou. Velmi dobré výsledky má v tomhle homeopatie. Ale chce to opravdu odborníka s lékařským vzděláním.