Odstranění keloidní jizvy po CS

11117
6.2.15 15:12

Odstraneni keloidni jizvy po CS

Mam celkem velkou a skaredou jizvu po CS (zvetsila se pri 2.tehotenstvi). Meli mi ji odstranit pri druhem CS, ale na ten nedoslo a muj doktor tak zovialne prohlasil, ze mi ji vyrizne i tak, kdyz mi to slibil (ha ha).
Tak porad uvazuju, jestli do toho jit. Na jednu stranu mi nejak zvlast nevadi, videt neni ani v pradle. Na druhou stranu vazne neni extra esteticka – je silna, dlouha, vystoupla, tmava a na ni jeste vyrazne tmavsi fleky.
Ja jsem srab, co se tyka lekarskych zakroku a prijde mi blbost do sebe nechat rezat, kdyz to neni vylozene nutne. Tak se nejak nemuzu rozhodnout :lol:
Nemate nekdo zkusenost, jak moc to boli, jak se to hoji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10141
6.2.15 15:18
@Ali-Ali píše:
Mam celkem velkou a skaredou jizvu po CS (zvetsila se pri 2.tehotenstvi). Meli mi ji odstranit pri druhem CS, ale na ten nedoslo a muj doktor tak zovialne prohlasil, ze mi ji vyrizne i tak, kdyz mi to slibil (ha ha).
Tak porad uvazuju, jestli do toho jit. Na jednu stranu mi nejak zvlast nevadi, videt neni ani v pradle. Na druhou stranu vazne neni extra esteticka – je silna, dlouha, vystoupla, tmava a na ni jeste vyrazne tmavsi fleky.
Ja jsem srab, co se tyka lekarskych zakroku a prijde mi blbost do sebe nechat rezat, kdyz to neni vylozene nutne. Tak se nejak nemuzu rozhodnout :lol:
Nemate nekdo zkusenost, jak moc to boli, jak se to hoji?

Co třetí dítě a při CS se opraví :mrgreen:? To se dělá v celkové anestezii? Jestli ti ta jizva nevadí, asi bych na to jen tak nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.2.15 15:24

Tak tomuhle reseni bych se rada vyhla :lol:

ze by na to byla potreba celkova anestezie, to me ani nenapadlo, snad ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
6.2.15 15:24

Pokud mas opravdu keloidni jizvu, tak s tou opatrne, keloid se po „vyriznuti“ rad vrati v jeste horsi podobe. Konzultovala bych primarne dermatologa event plastickeho chirurga asi… tam jsou spec. postupy, kryochirurgie, kortikoidy lokalne tusim… moc si to ze skoly uz nepamatuju. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.2.15 15:28

@BellinkaX
hm, no tak to me nepotesilo :think:

keloid to asi bude, nazvali to tak oba lekari, co to se mnou resili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
6.2.15 15:29

Nemám zkušenost, ale s ničím, co mě nebolí, v podstatě nevadí, a neohrožuje mě, bych pod kudlu nikdy nešla, jsem srab :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
6.2.15 15:36

Pokud je to keloidní jizva na ta to fakt opatrně, k tomu bývají prostě vlohy a většinou se tak hojí každá jizva. Tak aby se to ještě nezhoršilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
6.2.15 15:39

@Ali-Ali vidět moc není, ničemu vlastně nevadí..jen tvému pocitu, že ji tam máš.. No a nechat do sebe zase řezat? Navíc komu se tvoří takové jizvy, bývá k jejich tvorbě náchylnější a nemáš jistotu, že by byla o moc hezčí..nebo nedej bože i horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
6.2.15 19:28

@slavuska1 @lekarnicka28
no, me by to samotnou ani nejak nenapadlo. doktor mi to nadhodil takovym stylem, jako ze to nic neni. Ale ja to s nim nejak neprobirala, mavla jsem nad tim rukou, ze to je dobry, az ted jsem nad tim zacala uvazovat.
Ale jak to tak ctu, tak se na vykaslu. Nerada bych to podstaoupila a za rok mela tu jizvu stejnou jak ted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26273
6.2.15 19:50

Ja mam trochu keloidni jizvu po CS, ale masiruju a mazu contractubexem a je uz skoro krasna. Na krku po operaci se mi taky zacala boulit ven, zacla jsem masirovat, zase contractubex a hezky se zatahla. S tou po CS je to tezsi, je vetsi a nejde s ni tak dobre delat masaz, ale aspon trochu.
Nekdo ma sklony na keloidni jizvy, musela bys s ni na plastiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3233
25.12.18 21:32
@LindaPraha píše:
Ja mam trochu keloidni jizvu po CS, ale masiruju a mazu contractubexem a je uz skoro krasna. Na krku po operaci se mi taky zacala boulit ven, zacla jsem masirovat, zase contractubex a hezky se zatahla. S tou po CS je to tezsi, je vetsi a nejde s ni tak dobre delat masaz, ale aspon trochu.
Nekdo ma sklony na keloidni jizvy, musela bys s ni na plastiku

Ahoj, můžu se zeptat zda má ještě cenu kupovat tu „mast“ 4 měsíce od operace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí