Urodynamické vyšetření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.2.20 06:21
@Anonymní píše:
Dobrý den, mohu se zeptat, zda jste na tomto vysrtreni nakonec byla a zda bolelo? Děkuji za odpověď.

Nejsem zakladatelka. Na vyšetření jsem byla, nebolelo to, příjemné/nepříjemné to bylo jen v tom, že plní močový měchýř a tím pádem se chce člověku močit. Mně tedy cévku zaváděli 2×, jednou mě cévkovali, aby vyprázdnili moč. měchýř (nevymočím vše), podruhé byla zavedena cévka, kterou se vyšetřovalo. ještě pak chtěli i zkoušet šířku močové trubice, to se však dělá s pomocí lokálních anestetik a ty nemohu kvůli alergii. Po vyšetření jsem se měla vymočit na místě na spec. míse, aby udělali křivku i toho, jak močím - při tom mě nechali o samotě.
Po vyšetření byla první dvě močení nepříjemná. Daleko horší bolest byla, když se se učila cévkovat sama, než jsem si zafixovala správný sklon na zavádění cévek, do pár dnů i to bylo v pohodě.
Určitě je to důležité vyšetření a nebála bych se.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 06:21

@Lollitka Kvuli retenci moči. Dočetla jsem se, ze se to pri ni podstupuje. A byla si i na cystoskopii?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 06:25
@Anonymní píše:
Nejsem zakladatelka. Na vyšetření jsem byla, nebolelo to, příjemné/nepříjemné to bylo jen v tom, že plní močový měchýř a tím pádem se chce člověku močit. Mně tedy cévku zaváděli 2×, jednou mě cévkovali, aby vyprázdnili moč. měchýř (nevymočím vše), podruhé byla zavedena cévka, kterou se vyšetřovalo. ještě pak chtěli i zkoušet šířku močové trubice, to se však dělá s pomocí lokálních anestetik a ty nemohu kvůli alergii. Po vyšetření jsem se měla vymočit na místě na spec. míse, aby udělali křivku i toho, jak močím - při tom mě nechali o samotě.
Po vyšetření byla první dvě močení nepříjemná. Daleko horší bolest byla, když se se učila cévkovat sama, než jsem si zafixovala správný sklon na zavádění cévek, do pár dnů i to bylo v pohodě.
Určitě je to důležité vyšetření a nebála bych se.

Tak to mam ten stejný problem. Ale neumim si predstavit, ze bych si zvladla zavest cevku sama 8o

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 06:35
@Anonymní píše:
Tak to mam ten stejný problem. Ale neumim si predstavit, ze bych si zvladla zavest cevku sama 8o

Pro tebe je to zatím nepředstavitelné, ale opravdu to je jednoduché.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 06:39
@Anonymní píše:
Pro tebe je to zatím nepředstavitelné, ale opravdu to je jednoduché.

Jsem si hlavne myslela, ze odstrani ten duvod, proc to mam a pak bude vse ok..No, tak ja seberu odvahu a objednam se:/Ja to mam uz od dětství. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 06:43

A to se cevkujes pokaždé? Promiň ty hloupe otazky:/

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 07:08
@Anonymní píše:
A to se cevkujes pokaždé? Promiň ty hloupe otazky:/

Ne. Dle stavu 1-3× denně.

@Anonymní píše:
Jsem si hlavne myslela, ze odstrani ten duvod, proc to mam a pak bude vse ok..No, tak ja seberu odvahu a objednam se:/Ja to mam uz od dětství. :roll:

I to se může stát, že důvod bude odstraněn.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 07:50
@Anonymní píše:
I to se může stát, že důvod bude odstraněn.

A delali ti i nejaka jina vysetreni?

• Citovat
  • Upravit
9125
11.2.20 08:20

Holky, já tam taky byla kvůli retencim, cevkuji se. Jen mám k tomu i hyperaktivní močový měchýř a jsem objednaná na botox. Cevkovani je uplne v pohodě, už se cevkuji 13 let. Na cystoskopii jsem byla 2krat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 13:46

@Lollitka a ta Cytologie taky dobry? Nebolestivy? Ty jo. Se bojim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.20 13:47

Teda cystoskopie :oops:

• Citovat
  • Upravit
9125
11.2.20 14:42

Cystoskopie taky úplně v pohodě, byla jsem už 2krat na ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.20 14:44

@Lollitka A porafila byste mi, prosim, urologii? Koukam, že jste také z Prahy:)

• Citovat
  • Upravit
9125
11.2.20 16:50

Napiš mi SZ, nechci to tu psát veřejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat