Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, zkouším jestli se někdo ozve. V lednu jde syn na tři dny do nemocnice na urologii (operace) nemá sestouplé varlátko (spíš se mu nějak ztratilo, protože v 5ti letech ho ještě měl). Chci se zeptat máte některá zkušenost, že Vás tam nechali s dítětem přes noc? Syn má 7 let, a nabídli mne na ambulanci v listopadu ubytovnu, ale vím, že mám právo tam s ním být obě noci (i na židli). Nemáte někdo zkušenost z poslední doby? Opravdu moc děkuji za odpovědi. Naďa
Tak byt s ním muže, to víš, to je dobře, jinak záleží, kolik tam zrovna bude ubytovanych mimin s rodiči, na každým oddělení je par pokoju s posteli pro rodiče. Dle mých zkušeností, pokud uvidí, že s tebou nehnou, postel ti seženou. A vem si sebou jídlo pro sebe, at nemusíš chodit z oddělení pryč.
Jo a proškrtej informovany souhlas, vše s čím nesouhlasíš škrtni - mají tam vypsané i to spaní, co ti není jasné se zeptej. Než to odevzdáš, tak si to vyfoť.
Já už právě zkoušela zařídit potvrzení od revizniho lékaře, ale tam mne řekli že musimmit psychologický posudek dítěte od 6 let. Je to jako mazec jak to funguje.
Jídlo si vezmu určitě sebou. Akorát nevím jestli tam mám předem volat jestli mne tam nechají, nebo až na místě v ten den příjmu to řešit. O postel mne nejde klidně ty dvě noci odsedim na židli. Spíš chci aby byl syn v klidu, že tam není sám, aby se nebál, přece jen jde na operaci.
@Natty.j píše:
Já už právě zkoušela zařídit potvrzení od revizniho lékaře, ale tam mne řekli že musimmit psychologický posudek dítěte od 6 let. Je to jako mazec jak to funguje.
Jídlo si vezmu určitě sebou. Akorát nevím jestli tam mám předem volat jestli mne tam nechají, nebo až na místě v ten den příjmu to řešit. O postel mne nejde klidně ty dvě noci odsedim na židli. Spíš chci aby byl syn v klidu, že tam není sám, aby se nebál, přece jen jde na operaci.
dobrovolně tě tam nenechají, zavolat si zkusit můžeš, ale řeknou ti ať jdeš na noc na ubytovnu. Pak je jen na tobě, abys zustala na židli u dítěte. Ty pokoje pro rodiče se rezervovat nedají. Osobně bych tam dopředu nevolala, v IS škrtla, že budeš spát na ubytovně a večer prostě neodešla. Zkoušet to budou, ale pokud nemůžou tě donutit odejít.
Souhlas od pojišťovny nad 6 let bys potřebovala, jen pokud bys chtěla, aby ti pojištovna to lůžko zaplatila. Do 6 let jsi hospitalizovana jako doprovod na pojištovnu, od 6 let na to už nárok není, jen u dětí které to vyžadují a mají na to ten posudek od psychologa.
Takže buď víš, že dítě má narok na přítomnost ZZ, zustaneš u něj nonstop na židli nebo ti nabidou, že si lůžko sama zaplatíš. Ale na přítomnost u rodiče má dítě právo do 18 let. K tomu souhlas revizáka/pojištovny nepotřebuješ.
Tak to tam volat nebudu, nechám to prostě na ten den. Jj ubytovnu tam zatrhnu, snad to dopadne dobře. O peníze a že bych měla něco zaplatit, tak kvůli tomu sem toho revizaka neřešila, abych to má zadarmo, ale spíš aby věděli, že ŽP s tím nemá problém. Moc ti děkuji za rady, fakt si toho vážím.
@Natty.j heled a nestacilo by tam byt od rana do vecera a proste na noc jit dom? a rano tam za nim zas prijit.. preci jen je mu 7 to uz by bez maminky mohl dat pomerne v pohode, hlavne kdyz tam s nim budes prakticky porad jen na tu noc pujdes dom.
Já měla kluka na operaci před rokem. Měl necelých 5, byla jsem s ním na pokoji, dostala jsem postel. Ale píšu to z jiného důvodu - on bude po té operaci ospalý. Bude spát celou noc. Takže tu první noc, si myslím, že když zůstaneš třeba do 22 a přijdeš hned brzy ráno - třeba v 6 - a na ubytovně se vyspíš, že si toho ani nevšimne. Nebo se na jednu noc s někým prostřídej. Ono táhnout to 2 noci v kuse, budeš úplně k. o… A třeba by se dalo se domluvit s noční sestrou, že kdyby se probudil a ptal se po tobě, že řekne, že jsi na wc a že by ti zavolala, abys přišla… Nevím.
Moje zkušenost z loňska - kluk byl tu první noc úplně v pohodě a spal jako dudek.
Všem děkuji za rady, doufám že budbou trochu rozumní a vyjdou mně pokud možno vstříc. Vím že má 7 let, ale kdyby nás náš doktor poslal dřív tak bych tohle neřešila. Děkuji
@Natty.j píše:
Všem děkuji za rady, doufám že budbou trochu rozumní a vyjdou mně pokud možno vstříc. Vím že má 7 let, ale kdyby nás náš doktor poslal dřív tak bych tohle neřešila. Děkuji
V brněnské dětské je to o štěstí, někteří jsou zlatí jiným bys dala do úsměvu a vše je problém. Uvidíš.