Usíná jen na ruce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5065
31.5.13 12:19

Usíná jen na ruce

Ahoj maminky,

máme doma skoro 4 týdenního chlapečka… byl to andílek, spinkal krásně, usínal sám kdykoliv a kdekoliv… bohužel ho kolem druhého týdne začaly dost trápit prdíky, takže byl stále někým (samozřejmě i mnou, bylo mi ho opravdu líto, jak se trápil a kroutil bolestí) chován a utěšován… na prdíky nám naštěstí zabraly kapičky Bio Gaia a bolení bříška má jen vyjímečně… bohužel děti jsou vyčurané a malý si zřejmě zvykl na nošení a teď mi nechce usínat jinak než na ruce, chce nosit a houpat, opravdu málokdy usne přes den sám… maminky, které to zažily ví, jak je to vyčerpávající… s „velkým“ nočním spaním není problém (musím zaťukat), po vykoupání a kojení ho dám do postýlky a během chvilky usne sám, občas si fňukne pro dudlík, ale pak spí dál… podotýkám, že v postýlce je pouze na noc, přes den ho dávám spát do košíku… je nějaký způsob jak takhle malé mimčo odnaučit uspávání v ruce?? Nevím, jestli není na to abych ho nechala vyřvat ještě malinký. Za každou zkušenost, kterou napíšete budu moc vděčná, jelikož ruce a záda už necítím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1011
31.5.13 12:22

Spaní na rukách se malá naučila v cca. 6měsích, do toho jsme byla těhotná..No, rychle jsem s tím skončila.. Co ho dát do postýlky a držet ho za ruku, dokud neusne..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
31.5.13 12:23

o

Ahojky, já jsem si taky myslela že to malou už nikdy neodnaučím, ale dneska to prostě nechce sama od sebe. Já bych vydržela, malinký je jen jednou. Vím že je to náročné, ale já jsem měnila ruku, za skákání na balóně a tak dále, nakonec jsme koupili hacku a bylo po problému :)
http://babyvak.cz/product.php?…
Ale myslím že takhle malinký tě chce prostě cítim :hug: A co usínání u prsa v posteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
31.5.13 12:29

Tak si jedine poridit satek… :nevim: a kdyz neuspáváš, tak vyžduje taky chování? nase Anetka (3mes) sama neusne ani vecer…ve dne mi casto usne pri kojeni, nekdy pockam az se vzbudi, nekdy ji opatrne polozim…ale jinak take „uhoupavam“ na ruce.cca po 1,5hod zacne pobrekavat unavou, dam ji do zavinky a do5minutek spinka a polozim ji do postylky. spink obvykle 30min a je zas cila :mrgreen: kdyz chci aby se prospala dyl, necham ji usnout u prsa. Vecer taky usina vleze u prsa. Jinak si vydrzi hrat sama nebo ji nosim podle knihy od kiedronove v ruznych pozicich, ve kterych i posiluje krcni svaly…aktivity v průbehu bdění střídám :) Jsou to jeste prckove :srdce: vsak to neni navzdy, ted nas jeste potrebuji :kytka: jo a musim rict, ze se to hodne stabilizovalo po 6nedělí a taky moje zada a ruce si už zvykly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
31.5.13 12:33

Jinak metodu vyřvávání bych u tkového mrnouska určitě nedělala, vzdyt to by bylo snad týrání!! ty první min.3měsíce maj mimča na maminku nárok…čím víc jistoty, svoji blizkosti a lásky mu dáš ted, tim snaz se bude osamostatnovat v budoucnu :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052
31.5.13 12:51

Jj uspávala jsem tak starší cca do 7m chtěla neustále chovat a mlatší 4m poslední týden chce to samé. Mám ruce jako orangután :mrgreen:, ale vzpomínám na to ráda jsou to děti. Doma bordel, ale mám tolerantního manžela ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
31.5.13 12:53

@BoDaViDoVe to na něj zabírá jen někdy, buď ho držím, nebo hladím, občas usne… ale někdy chce vyloženě na ruku a chovat, pak teprve klidně usne… :)

@soleile u prsa mi usne, ale já ho musim dát odkrknout protože jinak mi blinká a tím se mi většinou probudí… taky si myslím že mě asi chce mít u sebe, asi budu muset zatnout zuby a vydržet :)

@zolycka taky si myslím, že vyřvávání ještě není na místě, navíc bych to asi ani nezvládla, je ještě fakt malinkej a stejně by mi ho po chvilce bylo líto… on jak je ještě malej tak buď jí nebo spí, takže po jídle vždycky začne zívat a zavíraj se mu oči, takže ho zkusím vždycky položit do košíku jakože bude spinkat, ale on po chvilce pláče a chce chovat, tak si ho vezmu do zavinovačky a na ruku a do čtvrt hodiny většinou spí. Dřív třeba ležel a koukal a když se mu chtělo spinkat tak usnul. Teď řve a chce unosit… tak snad se to brzo srovná :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
31.5.13 12:53

@Blanka S taky tady mám pěknej rajčur :D manželovi to taky naštěstí nevadí… ale já když občas kouknu do zrcadla na sebe, tak bych se radši zas neviděla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
31.5.13 12:57

@Týna K.
vydrz, ve 4 tydnech ma narok na vse co si zamane :D
nas maly usinal jedina na rukou asi do 4 mesicu (nebo jeste v kocarku) a pak se to zlomilo a usina sam v postylce. nekdy tam chvili knoura, ale nebrecel tam zatim nikdy (9m).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
31.5.13 12:58

@Ali-Ali no asi mi nic jinýho nezbyde… :) tak snad ho to brzo přejde :) alespoň že na tu noc mi usíná sám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
31.5.13 13:00

@Týna K. aha..tak jestli do 15min usne…já myslela, že houpeš marně třeba hodinu :) tak ho nedavej do košíku, ale rovnuo houpej a bude tuhej hned :) nasi Anetku budu pomalinku zkouset na samostatné usnutí nejdriv až po 4.měsíci..stylem že položím do postýlky a budu hladit ručičku apod..a bud to půjde nebo ne :) az bude chodit do školy, tak budu já prosit, aby vzala za ruku ona mě :) si pamatuju, jak mě mamka pořád chtěla vést za ruku a mně to bylo tak od 4.třídy taaak traaapnýý :lol: a ted jako dospela se s mamkou obcas z legrace vedzu za ruku nebo „za rámě“ moc ráda:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
31.5.13 13:02

Napíšu ti svovjí zkušenost, první dcera nikdy na rukou nespala vždy jen vpostýlce a nikdy nebyl problém asi vyjímka. Syn hodně trpěl na bolení bříška takže často usínal při nošení v babyvaku a mém pochodování. Taky jsem se bála že si zvykne, ale byl maličký a přesně jsem poznala kdy je to bříško, kdy hlad. Podotýkám že u dcery jsem toto nikdy nepoznala :nevim: Tkže jsem vydržela, dokud zlobilo bříško tak jsem vydržela a nosila, později se to zlepšovalo a polevovalo a když to nebylo bříško tak si zvykl spát v postýlce s plínkou, dudlíka plival a naučil se později. Od těch zhruba 4 měsíců usíná sám a nehoupu. Ale tvůj je ještě maličký vydržela bych.

Kamarádka uspávala na rukách houpáním, malá nechtěla dudlíka a nechtěla jí nechat vyřvat cožchápu a kolem 4. měsíce začala zkoušet samostatné usínání a taky se povedlo.

Takže bych zatím vydržela, je maličký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
31.5.13 13:03

A ještě mě napadá jestli spí v zavinovačce, mě u obou dětí toto pomáhalo potřebovaly být pevnězavinuté a zahrabané včetně rukou aby se nebudily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
470
31.5.13 13:15

Ahoj, s malou jsme měli to samé. Je to teprve asi 14 dní co jsem jí naučila usínat v posteli. Jinak to bylo pořád jen uspávání na ruce a na to jsem už fakt neměla sílu jelikož jí je 11 měsíců a váží přes 11 kg!!! Takový ty rady jako nechat dítě v postýlce vyřvat jsem nevyzkoušela, na to fakt nejsem… Zkusila jsem prostě malou vzít k sobě do postele, jakoby ruku kolem ní a hezky mi tak usíná. Párkrát ze začátku to bylo s pláčem nebo kňpuráním ale teď už to jde. Taky jsme to u malé „vypěstovali“ asi tím jak jsme jí nosili když trpěla na prdy. V žádným případě bych teda ale nezavřela dítě do ložnice do postýlky a nechala ho tam vyřvat :zed:

Tak to taky zkus do té postele jako já a třeba se ti to povede. Já jí tam uspím a pak přendám do postýlky, na postel naučená není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
31.5.13 13:16

@zolycka no většinou usne do 15 minut, někdy houpu klidně i dvě hodiny, jako třeba dneska dopoledne :D

@Panuška jojo v zavinovačce spinká, přijde mi, že se mu tak líp spí, že si připadá jako když je v objetí, nebo tak něco… je zachumlanej a kouká mu jen hlavička, ale stejně ho v tý zavinovačce musim nejdřív utahat… ale tak snad to vydržim, občas se nám ještě ozve to bříško, tak snad to bude jen lepší :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí