Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Normálně ji dej do postele a odejdi. Musí si zvykat, že se usíná sama..
@MartinL45 my spíme spolu. A tohle by teda neprošlo, protože by stejně vstala a šla zamnou.
Jsem tam s ní a zpočátku jsem ji prostě vracela. Já si lehla, ona vylezla, já ji chytila, vrátila. Časem si zvykla. I tak je usínání cca na hodinu (i se čtením). Teď tam sice usne, ale nejpozději o půlnoci frčí zpátky k nám ![]()
@MartinL45 chudák holka, sama nám neusiná ani čtyřletá a ani nespí v pokoji, netrápíme ji, až bude chtít, půjde si do pokoje…zatím ho má na hraní a na poobědové spaní, když je doma
Každý večer čteme pohádky a uspáváme, mazlíme se, děti jsou malé jenom jednou, druhá usíná u prsa ![]()
@Kocicka1987 proč chudák. Není nic špatného na tom, aby byla dvouletá holčička sama na noc ve svém pokoji, ve své posteli. Je to lepší pro dítě (nebudi ji každé vaše otočení)a je to lepší I pro rodiče.
Zakladatelka chtěla radu, ne zase nějaké soudy od super matek, které by kojily děti nejraději do 10 a měly je neustále v náručí.
@Kocicka1987 špatně jste to pochopila
já po ní nechci, aby usínala sama ve své posteli. Spíme spolu. Myslela jsem to tak, že nechce prostě ležet spolu a usínat. Usne jen na rukách nebo se v sedě uhoupe. Rozhodně nespí v noci sama ani to nemám v plánu 🙂
Hele to je tezky no. Chce to vydrzet. Ja jsem furt vracela do zblbnuti. cca 3 mesice pred planovanym odstavem jsem zacala zavadet dalsi spankove asociace, hlazeni, zpivani. Takze kdyz jsem definitivne odstavila, tak jsem hladila a zpivala a pripadne ho nekolikrat vratila. Meli jsme ale obdobi, kdy jsme uspavali treba hodinu no. Nastesti ok sedlo si to. Ted usina u audio pohadky. Behem 10min. V kolik uspavas? Neni to moc brzy nebo naopak moc pozde?
Já jsem to pochopila, to byl komentář na odbověď, ať si zvyká…nám se to uspávání různě měnilo a jinak usíná manželovi a jinak mně, ale často jsem přečetla pohádku a pak se chtěla tulit, manželovi usne u pohádky…ještě je malinká😊
@Kaculina11 nejsem supermatka, ale v okolí nemám nikoho, kdo by zavíral dítě do pokoje a ať si zvyká, jak ji bylo napsáno, na to jsem reagovala…my máme každý jednu holčičku u sebe v posteli a jsme všichni spokojeni, když není manžel doma, mám je obě u sebe v posteli…na sex se prostor vždy najde a starší byla i u moře s prarodiči, takže ne, nedržím ji do 10 na prsu 😊
Jestli nemáš zavedené spánkové asociace - něco si o tom pročti, něco si vyber a zaveď je u toho houpání. Potom postupně houpání odbourej. Možná bych taky zkusila dávat spát později než v 7. První dítě jsme přechodně místo prsa taky učili nové asociace přes houpání - a šlo to docela dobře.
Dobrý den. Chtěla bych poprosit o radu. Dcerka má čerstvě dva roky. Už nekojím asi 3 měsíce a od té doby je usínání hrůza. Nechce vůbec usínat v posteli, nepomáhá ani pohádka ani tulení, hlazení prostě nic. Usne jen na rukách nebo se sama v sedě uhoupe na gauči. Já už nevím, jak ji to mám naučit. Na jeden týden se mi to povedlo a usínala v posteli, ale pak nevím co se zase stalo a od té doby prostě nechce. Nemáte prosím někdo nějaké rady co by mohlo zabrat? Děkuji