Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
NO MALEJ SE TEDA NA JIDLO NEBUDI A KDYZ JSEM NA NEJ PRAKTIKOVALA TO, ŽE JSEM HO NECHALA ŘVÁT, TAK ON JE SCHOPNEJ ŘVÁT I HODINU, JÁ UŽ SE PAK KLEPU A BREČÍM TAKY..JSEM SLABÁ, ALE TAKY SE BOJIM, ABY SI NEVYŘVAL KÝLU…TAKŽE SI K NĚMU ZASE LEHNU DOKUD NEUSNE…NĚKDY JE TO FAKT DOST NA PSYCHIKU, MUSÍM SI DĚLAT VŠECHNO PŘES DEN, JINÉ MAMINKY SI TO NECHÁVAJÍ NA VEČER, TO JÁ NEZNÁM…JÁ PEVNĚ DOUFÁM, ŽE JE TO ZOUBKAMA, ROSTOU NÁM OD ČTYŘ MĚSÍCŮ V KUSE.. ![]()
já mám synátora bude mít rok a od 2 do 6 měsíců spal celou noc tak jsem si říkala paráda ale pak se začal budit třab i 6krát zkoušela jsem mu dát jídlo ale nechtěl tak jsem mu dala napít čaje a spal dál ale za hodku zase řev tak jsem potom zjistila že mu lezl zub no ale chlapeček si na to zvykl a bohužel je to s ním marný,pořád lítám s flaškou sem tam jsem z toho na prášky skoro nespím protože si říkám jestli to má cenu jestli nemám počkat až si zařve a pak jít spát a někdy ani nemůžu usnout a počítám minuty kdy začne řvát přes den jsem jak mrtvola no hrůza.Nemůžu ho nechat vyřvat jelikož spí v pokoji s dcerou ta má 4 roky a do postele si ho nechci nechat naučit a hlavně máme skvělý sousedy hned mi flákaj na zeď jakmile slyšej malýho takže mám zadara upozornění že mi vlastně malej řve
z toho asi brzo zcvoknu ![]()
pro MAJA2010
přesně vím o čem mluvíš, navíc jsi na tom mnohem hůř, protože máš ještě jedno dítko, které by pláč těžko neslo…i tak bych ti chtěla doporučit (sice z naší zkušennosti neúspěšnou) Estivillovu metodu, podle které se 98% dítek naučí spát samo..jak už jsem psala, nám to nezabralo, ale asi to je pořád těma zoubkama…nebo fakt nevim…a na sousedy se VYKAŠLI, my máme taky príma sousedy, ty zase dělají bordel celej večer a není s nima řeč…a na pláč dítěte může bouchat jen MAGOR!
Já si taky myslím o těch sousedech to samé co ty ale hádej se s opilým volem navíc sami maj 3 děti a je tam halo u nich 3krát do týdne tak pak je to horor u nás dítka jim tam běhaj ještě o půlnoci nehledě na to že nejmladší má 2 roky,dupou jako stádo volů,slyšíme tady každý jejich slovo nebo jak to mám nazývat ty jejich skřeky a když tam slušně zajdu tak se mi dostane vulgárních úrážek po 22 hod. jsem volala několikrát i měšťáky ale jen je napomenou a za 2 dny je tam zase párty.Teď mám děcka nemocný tak je to total ![]()
Maja2010 píše:
Já si taky myslím o těch sousedech to samé co ty ale hádej se s opilým volem navíc sami maj 3 děti a je tam halo u nich 3krát do týdne tak pak je to horor u nás dítka jim tam běhaj ještě o půlnoci nehledě na to že nejmladší má 2 roky,dupou jako stádo volů,slyšíme tady každý jejich slovo nebo jak to mám nazývat ty jejich skřeky a když tam slušně zajdu tak se mi dostane vulgárních úrážek po 22 hod. jsem volala několikrát i měšťáky ale jen je napomenou a za 2 dny je tam zase párty.Teď mám děcka nemocný tak je to total
TAK TO TE UPRIMNE LITUJU, TO MUSI BYT OPRAVDU SILENY.A PRESNE JAK JSI PSALA, ZE SIS MALEHO „ROZCAPILA“ KVULI ZOUBKU, TAK MY UZ TO MAME TADY TAKY!NEMAM NERVY LEZET U MALEHO A ON KAZDOU MINUTU ZVEDA HLAVU JESTLI TAM JESTE JSEM..TO UZ JE DOCELA SILA.ZAVIDIM VSEM MAMINKAM CO JIM DITKA SPINKAJI.NAVIC JSEM HO MUSELA DRZET ZA NOHY A RUCE, PROTOZE MEL SILENEJ ZACHVAT..
No tak to musíš mít nervy ze železa taky tě lituju,malej mívá taky záchvaty úplně zčervená a švihne sebou dozadu obkládám ho polštářema protože v tu chvíli mu je to jedno a už párkrát se praštil do hlavy a to řve ještě víc.Nebo se chytne šprušlí od postýlky a začne sebou škubat až normálně i ta postýlka jezdí,někdy v noci když chytí ten svůj amok tak mi vyhazuje i tu flašku s čajem a to pak už jsem v koncích a nevím co dělat.Prostě řve chce zamnou a hotovo jenže kdyby plakal ale to je hysterickej řev že v tu chvíli se mi honí hlavou jestli mu něco není ale je to celý komedie jakmile ho odnesu začne se smát a můžem si jít třeba ve 3 ráno hrát ale než jsem na to přišla že to na mě vyčůránek hraje tak jsem probděla hodně moc nocí ![]()
Maja2010 píše:
No tak to musíš mít nervy ze železa taky tě lituju,malej mívá taky záchvaty úplně zčervená a švihne sebou dozadu obkládám ho polštářema protože v tu chvíli mu je to jedno a už párkrát se praštil do hlavy a to řve ještě víc.Nebo se chytne šprušlí od postýlky a začne sebou škubat až normálně i ta postýlka jezdí,někdy v noci když chytí ten svůj amok tak mi vyhazuje i tu flašku s čajem a to pak už jsem v koncích a nevím co dělat.Prostě řve chce zamnou a hotovo jenže kdyby plakal ale to je hysterickej řev že v tu chvíli se mi honí hlavou jestli mu něco není ale je to celý komedie jakmile ho odnesu začne se smát a můžem si jít třeba ve 3 ráno hrát ale než jsem na to přišla že to na mě vyčůránek hraje tak jsem probděla hodně moc nocí
Koukám, že máme doma opradu podobné děti..to můj malej s sebou škubne v postýlce, že si dá hlavou o žebřiny a to je pak šílenej řev.teď už jsme ve stavu, kdy mu dávám dudlíka jen na noc a i ten po mně háže a daří se mu vždycky někam, kde ho půl hodiny hledám..kdyby aspoň spal přes den, ale to je vždycky tak maximálně půl hodiny…teď jak byl manžel doma, tak ten měl samozřejmě na něj fůru času se mu věnovat, zatimco já musím vařit, atd..takže když k němu večer přijdu já, tak už mu ani nejsem dost dobrá..no já doufám, že tohle období přejde, jinak si budu muset dojít pro nějaký prášky
a to nás teď ještě každý měsíc čeká očkování, takže to bude ještě probdělých nocí..já jsem právě taky měla vždycky strach, jestli mu není něco, ale přesně jak píšeš, vzala jsem ho do postele a byl vysmátej jak lečo…
Docela ti závidím manželovu občasnou výpomoc ten můj je pořád v práci a chodí domů až když děti spí.My naštěstí dudáka nemáme ale měla ho malá tak vím o čem píšeš měla ho až do tří let a přesně jak píšeš někde ho zahodila a já ho hledala jak trubka.Malej si cucá palec a usíná což taky není nejlepší ale uvidíme časem.Nejhorší je to i přes den když je malej relativně v klidu tak přijde ta malá potvůrka naše a začne mu dělat schválnosti a to je potom rošambo malej zrudne vzteky pak začne šíleně řvát a pak sebou švihne
a to je pořád dokola takže já si nevyberu jestli budu mít klid přes den nebo v noci
ale asi taky skončím na práškách ![]()
No někdy je to fajn, jenže já mám svoje pravidla, který on moc nerespektuje, takže jsme pořád v sobě.taky je celý cen v práci, takže pomoc u něj vyhledávám spíše o víkendech a o dovolené…no a jaký to bylo zbavovat se dudlana na noc?to je potvurka, je jeste malicka a urcite tam bude troska zarlivosti, ale obdivuju tě při dvou dětech a vlastně všechny maminky, já si to nějak nedokážu představit..a s malou bylo taky takhle spaní špatné?neumím si představit, jak dlouho to ještě může trvat a jestli to vůbec někdy skončí ![]()
No malá a dudák to bylo jako rybka bez vody,nejdřív jsem jí ho brala přes den a pak jsem to zkoušela přes noc ale to marně.Tak jsem zkusila čerty ti jí ho vzali naslibovala jim ale když šla spát tak ho stejně musela mít.Taky jsme ho spláchli do záchodu nebo jsem ho posypala pepřem a nic jí nevadilo.Nakonec jsem každý večer volala ježíškovi a pak čertům,dokonce jsem bouchala na dveře aby si myslela že čerti opravdu přišli a ona mi ho sama dala a řekla že už je velká a že čerti můžou odejít a ježíšek může donést dárky
ale dudáka jsem okamžitě vyhodila aby ho náhodou nenašla a je klid.Občas si taky myslím že žárlí na malýho i když se jim snažím věnovat oboum stejně tak ten malej přece jenom zabere víc času.No mě obdivuje hodně lidí jelikož je mi teprv 21
ale zvládám to i když někdy na pokraji zhroucení ale jsou to přece moje zlatíčka s ďáblíkem v těle
přesně jak píšeš o tom režimu u nás je to opravdu to samé já si děti naučila chodit spát v přesnou hodinu,koupou se taky ve stejný čas to samé je to u nás s jídlem ale kdyby bylo na manželovi tak by děti nespali ani o půlnoci,v pyžamu by byly celý den a nemluvím o tom jak by vypadal náš byt.Jsou to hádky to jo ale myslím že zbytečné ženská ale to chlap nepochopí teda alespoň u nás to tak je ![]()
Tak u toho dudlíka jsem se vážně pobavila…my ho už přes den nemáme, vzala jsem mu ho, sice to byla ze začátku krize, ale už je to dobrý..ale jakmile to náhodou zkusím na noc, tak už na mě z postýlky řve…no myslím si, že mu ho ještě chvíli na noc nechám, řekla bych, že je ještě malej..teda, taková mlaďounka…to já ještě řádila na diskotékách, mně je 25, chtěla jsem to nějak do tohodle věku stihnout…taky už se těším až začne pořádně žvatlat…teď je to jenom samé táta, papa, hami, atd..moje funkce tady moc slyšet není…:-)no jo, s chalapama to už lepší nebude..
Jééé no to já se taky těšila až malá začne žvatlat a teď mi někdy praská hlava celý den slyším a proč?jakto?ale kolikrát za den se fakt pobavím nad tím co z ní vyleze
malou jsem měla hodně brzo v 17 byl to spíš takovej omyl ale jsem šťastná že jí mám no a malýho jsem chtěla aby nebyly rokama moc od sebe a taky si chci ještě něco užít až povyrostou
ten tvůj prďola malej má ještě nárok na toho dudáka přes noc si myslím horší to bylo fakt u nás byla to spíš ostuda,zkoušej to postupně ale jestli řve tak to nemá cenu mu ho brát ať si taky odpočineš aspoň v noci ![]()
ahoj, syn 13 ms. se mi v noci taky budí 3 - 4× a někdy je vzhůru i 3 hod., nepomůže ani, když mu dám mléko a nebo si ho dám do postele. Úplně chápu, jsemm už taky zoufala a unavená, když máš pak fungovat celý den a být laskavá a milá
.
Se sousedy máme něco podobného, mají 3 letého a ten si hraje nad naší ložnicí vždy okolo 19 hod., hází kostky nebo co, malej nemůže usnout, ale je jim to jedno.