Usmiřování s tchýní

1299
18.1.12 23:45

usmířování s tchýní

Ahoj holky.. nedávno jsem tu psala diskuzi s názvem „nervozita z usmiřování“ /bohužel ji již nemohu najít/ kde jsem psala o tom, že mám špatné vztahy se svou tchýní /velká hádka a my spolu nekontaktovaly dva roky/ a i přesto, že to moje vina nebyla, jsem se rozhodla udělat první krok a tchýni poslat omluvný dopis a pokusit se o usmíření.

Po dopise se vůbec nic nedělo až jsem si myslela, že ho ani pošta nedoručila. Manžela jsem k ní posílala co chvíle na výzvědy, ale nic nezjistil. Jeden den došla s tím, že by chtěla moje číslo, tak manžel jí ho dal. Druhý den mi zavolala, nějak moc příjemná nebyla, řekla mi, že ona se necítí špatná, že by mi ublížila /pravda je jiná, ale hádat se s ní nebudu/ a že kdykoliv budu potřebovat pohlídat děti, mám je dovézt a konec. Docela chladný telefonát, ale co už. Pak měsíc nic. Během té doby byla nemocná, tak jsem jí po manželovi poslala spoustu ovoce a čajů, reakce byla jen, že děkuje, jinak nic. Tak jsem to začala vzdávat. Po měsíci jsem se synem jela na logopedii a potřebovala pohlídat dcerku, byla nemocná. Tak mi to manžel u tchýně zařídil a já jí dovezla prďolku.
Tchýně se na to „první setkání po 2,5 letech“ vyparádila, byla na mě milá, dál mě nepozvala, vše mezi dveřma, ale byla příjemná. Za dvě hodiny jsem si malou vyzvedla a stejný scénář.
Atmosféra se změnila krátce před vánoci, kdy se tchýně začala ke mě mít, asi na ní působily vánoce, byla nakupovat tak nám třeba koupila maso, prací prášek, ovoce, sladkosti, a tak, pomáhala, poslala mi cukroví, já jí poslala svoje na ochutnávku, pochválila, na Štědrý den mě nepozvala, ale poslala mi dárek /svetr a sprchový gel/ já jí napsala smsku, že děkuju za pěkné dárky a ona pak říkala manželovi, že je ráda, že jí došla ode mě pěkná smska.

Silvestra slavili na horách, psala jsem jí smsku s přáním, odpověd žádná, o půlnoci jim manžel volal, v krátkosti si popřáli všechno nej, druhý den jsem pekla buchtu a moc se mi povedla, tak jsem jim poslala. Další den mi tchýně volala, že děkuje za buchtu, že byla výborná a taky děkuje za krásné přání k novému roku a také mě popřála. Oslovuje mě od té doby pořád zdrobněle.

Od nového roku jsme se viděly 2 x kdy mě hlídala děti, pokaždé byla milá, hodná, o děti se postarala jak má. Jeden den mi volala, at jí dovezu děti na celý den, že je pohlídá a já si aspon odpočinu, dost mi to pomohlo. Za to jsem jí vděčná.

Moje tchýně je pořád doma, je v invalidním důchodě, se zdravím na tom moc dobře není, velké bolesti zad jsou u ní na denním pořádku, stejně jako riziko ochrnutí a asi před týdnem řekla mému manželovi, že věří tomu, kdyby skončila na vozíku, že se o ní postarám :) .

Uvidíme se v sobotu, na oslavě narozenin naší dcerky, slaví 1. narozeniny :kytka: na sobotu jsem pozvala jen jí a švagra /s tchánem se vztahy neudobřili a ani neudobří, nestojí o to ani on ani já/ tak se na ně těším, zároven mám trému, jak to celé dopadne. Bydlíme ve svým už 2,5 roku ani jednou u nás nebyla.
Na oběd bude domácí polévka a svíčková, at vidí, že jí uvařit umím ;) ale trému mám jako hrom !!

Děkuji všem za přečtení, potřebovala jsem se spíš jen vypsat. A pokud je tu někdo, kdo tenkrát psal příspěvky na to minulé téma, tak jsem ráda, že si přečte, jak usmiřování pokračuje :)

PS : Dneska tam manžel byl /máme u ní ve sklepě zazimované brambory/ a řekla mu, at mě pozdravuje a poslala mi zase masa plnej mrazák, játrové knedlíčky do polívky a buchtu. A taky jsem z manžela zaslechla, že asi má dárek i pro mě, měla jsem narozeniny minulý týden a prý mě ho v sobotu dá 8o tak jsem zvědavá…

Děkuji všem za přečtení a v sobotu na mě prosím myslete :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14047
18.1.12 23:56

ahoj, držím palce, ono je to těžké, ale jsou to babičky našich dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.1.12 23:59

To se moc hezky čte. Přeju ti, aby to nebyla jen nějaká přetvářka, ale aby to tchyně myslela stejně uřímně jako ty. Určitě to dopadne dobře a svíčkoá se povede stejně jako celá oslava!!! Držím palce, ať se vztahy urovnají. nidky nevíte, kdy jedna druhou budete potřebovat. A taky kvůli dětem je dobré, aby atmosféra mezi rodiči a prarodiči nebyla napjatá. Moc hezky se ten příspěvek čte a cítím z něj, jakou máš radost z napraveného vztahu. Tak ať už si to nepokazíte a klape vám to!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.1.12 00:08

Miťulko, jsem ráda, že to takhle dobře pokračuje! :potlesk: Tvůj příběh jsem četla, už nevím jestli jsem i přispívala, každopádně mi tento příspěvek udělal radost :) . Jen tak dál, a přeju aby se Ti v sobotu vše moc povedlo! :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
19.1.12 00:46

holky, děkuju vám za vaše reakce :kytka: moc mě potěšily. :kytka: Uvidíme, jak to bude probíhat dál, snad to bude pořád lepší a lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
19.1.12 08:12

Miťulko,
moc ti držím palec aby to dobře dopadlo… ale pozor na přetvářku. Buď připravená na všechno. Hlavně zachovej klidnou hlavu :hug:
Podle toho co píšeš si myslím, že na tchýni má velký vliv její manžel (tvůj tchán). Píšeš, že tam to vždycky bude špatné. Tvoje veliká „zbraň“ jsou její vnoučata. Snad to tchýni docvaklo, že je zbytečné se hádat a být na sebe oškliví.
Taky mám vztah s tchýní všelijaký… první 3roky byl vztah super a říkala jsem si jak mám skvělou tchýni. Bohužel se to trochu „podělalo“ a já už si na ní dávám pozor. Je to zvláštní povaha. Je pomlouvačná a křivá. Dost jsme se pohádaly (resp. já mluvila) - upřímně jsem jí řekla co si myslím. Že mi to není milé takhle s ní mluvit, protože k ní mám respekt jako ke tchýni, ale to co udělala teda NE!!! Takhle by to nešlo. Ona věděla, že udělala hroznou blbost, pořád se mi omlouvala. Navíc její milovaný synáče (můj manžel) stál 100% za mnou a taky na ní spustil. To jí hodně zaskočilo a chytla se za čumák…Dobrý, nechala jsem to být. Ale už si na ní dávám trochu bacha. Člověk musí být pořád opatrný, bohužel. Teď je na mě zase jak přeslazenej bonbón, což taky neni zrovna příjemný. Vidím tu přetvářku.
Jakmile ti jednou někdo něco udělá, raději čekej, že to udělá znovu a podle toho se chovej :nevim:

Ať se svíčková zadaří!!! :potlesk: :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
19.1.12 08:55

Ahoj Cmochy :hug: ,

Paradox je, že zrovna můj tchán je ten, který celou hádku začal :roll: ale usmiřovat se s ním nebudu, ani kdyby chtěl, je to podrazák, zloděj a lhář a tak u mě zůstane napořád.
Máš pravdu, že tchýně je pod jeho vlivem a bohužel je na něm i závislá, myslím finančně. Není to pravý tchán a oni dva nejsou manželé, nemají spolu děti, takže kdyby jí opustil, nevím, jak by to zvládla s invalidním důchodem, dluhama a neschopností práce skrz zdraví. Takže ona svým způsobem na jeho straně být musí.

Na přetvářku si dávám pozor a tak nějak tuším, že tam asi bude :roll:

Nedivím se, že tchýni už nevěříš, já té své taky ne. Musíme být opatrné :! :!

Jinak děkuji za tvůj moc pěkný příspěvek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.1.12 08:56

Hodne stesti!Svickova bude urcite na 1!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
19.1.12 09:07

Miťulko,

tak to koukám jak jsem se s tchánem trefila :mrgreen: Pokud je tchýně takhle nemocná tak se nedivím, že stojí za ním… opravdu vlasně musí, kvůli sobě :nevim: :(
Třeba to vlastně v jádru nebude vůbec špatný člověk a nemyslela to zle, jen má strach o sebe :nevim: A už i to, že tvému manželovi řekla, že ví, že by jsi se o ní postarala na vozíku… kdo ví co to mělo znamenat? Buď si chtěla šplhnout u syna tím, že tě vychválí. Nebo spoléhala na to, že ti to řekne a šplhne si i u tebe. Nebo vám tím chtěla něco naznačit - něco ve smyslu „Ten můj by se o mě nepostaral“ a nebo už ho má taky dost, chce od něj odejít, ale potřebuje si nejdříve zajistit, že se o ní někdo postará tak se usmiřuje. Kdo ví??? :nevim: Napadá mě spousta variant :mrgreen: U tchýně člověk nikdy neví :mrgreen:

Jééé, nedávno jsem četla zajímavou věc - takovej vtípek.
Tchýně je češtinářsky zkomolenina slov tchoř a svině“ :mrgreen:

To mě pobavilo… mno, takovej škodolibej vtípek.
Držím palec na sobotu… nechám si tu diskuzi na profilu a budu ráda když pak napíšeš jak to dopadlo? Jak vám tchýně chválila bydlení, jak ti chválila svíčkovou nebo jak ti řekla, že by jí lépe dochutila, ale jinak že je super! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1580
19.1.12 09:26

Miťulko,to vypadá dobře :) Přeji hodně štěstí a snad jste k sobě našly cestu :) To se opravdu dobře čte, a asi si dokážu představit, jak to aspoň trochu „pohladí“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
19.1.12 09:32

Ahojky Miťulko, jsem ráda, že si se ozvala, jak to pokračuje. Člověk by to tenkrát ani takhle nečekal, viď? Můžeš být na sebe pyšná, že si udělala ten první krok. Tvůj manžel má doma poklad, když vidím tvojí snahu vůči jeho rodině. Je to smutné, ale znám snachy, kterým je i ze sebemenšího důvodu manželova rodina ukradená.

Neboj, obídek určitě zvládneš na 1. A když se něco nepovede, tak myslím, že tchýně tvojí snahu a přístup určitě ocení.
Držím palečky, hlavně ať vám to vydrží, tyhle vztahy bývají křehké :kytka: :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
19.1.12 14:00

Holky, moc, moc vám děkuji :kytka:

Doufám, že to vydrží, další hádky už fakt nechci. Maso dneska naložím, takže bude v kořeníčku dva dny, to bude mnamka :) snad se vše povede.

Určitě napíšu, jak dopadla sobota, ale doufám, že si jí užijeme na plný pecky :palec:

Děkuji vám všem, moc, moc, moc, rodina a vztahy je to nejdůležitější :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
20.1.12 14:30

Holky, tak bych napsala malé pokračování.

Dneska ráno jsem musela někam nutně odběhnout, tak manžel mi domluvil hlídání u tchýně. Zavezla jsem jí děti, ale neřekly jsme si půl slova, protože jsem strašně spěchala.
Jela jsem autobusem a když sjem stála na zastávce, jel kolem mě můj tchán, koukal na mě, ale nic. KDyž jsem si dojela pro děti, byl už doma, zrovn obědval. Tchýně mě povzala dál, pomohla mi nachystat děti, povídaly jsme si, když jsme odcházeli, tchán mě došel vyprovodit taky a normálně se na mě usmál 8o . Já ale nic, pozdravila jsem tchýni a šla jsem. Ve dveřích jsem se otočila a ptala se, jestli zítra dojde a ona, že jo, že už dělá dort a moc se těší.

Uběhlo asi půl hodiny a volal mi manžel. Že má zasebou telefonát s tchýní. Prý byla nadšená, že tam děti byly, i když jen chvilku, a že tchán mě na zastávce viděl, ale nevěděl, že jedu hned pro děti, myslel, že jedu do města, jinak by mě nabral /vrátila jsem se mnohem rychleji, než jsem počítala/. A tchýně slaví v dubnu narozeniny, 50tiny a řekla manželovi, že mě zve taky, což mě potěšilo :kytka:

Takže na zítřek se moc těším, určitě to dopadne vše skvěle :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
20.1.12 14:35
Miťulka píše:
Holky, tak bych napsala malé pokračování.

Dneska ráno jsem musela někam nutně odběhnout, tak manžel mi domluvil hlídání u tchýně. Zavezla jsem jí děti, ale neřekly jsme si půl slova, protože jsem strašně spěchala.
Jela jsem autobusem a když sjem stála na zastávce, jel kolem mě můj tchán, koukal na mě, ale nic. KDyž jsem si dojela pro děti, byl už doma, zrovn obědval. Tchýně mě povzala dál, pomohla mi nachystat děti, povídaly jsme si, když jsme odcházeli, tchán mě došel vyprovodit taky a normálně se na mě usmál 8o . Já ale nic, pozdravila jsem tchýni a šla jsem. Ve dveřích jsem se otočila a ptala se, jestli zítra dojde a ona, že jo, že už dělá dort a moc se těší.

Uběhlo asi půl hodiny a volal mi manžel. Že má zasebou telefonát s tchýní. Prý byla nadšená, že tam děti byly, i když jen chvilku, a že tchán mě na zastávce viděl, ale nevěděl, že jedu hned pro děti, myslel, že jedu do města, jinak by mě nabral /vrátila jsem se mnohem rychleji, než jsem počítala/. A tchýně slaví v dubnu narozeniny, 50tiny a řekla manželovi, že mě zve taky, což mě potěšilo :kytka:

Takže na zítřek se moc těším, určitě to dopadne vše skvěle :kytka:

taaaaak vidííííííš :palec: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
20.1.12 15:09

Miťulko!!! No to zní úplně dokonale!!! Mám ohromnou radost! Je vidět, že se tchýně snaží, a že asi vnoučátka i ona zabraly na snad i na tchána!!! No já koukám jako blázen! Strašně moc ti držím pěstičky!!! Jůůůů, no to jsem úplně nažhavená! Budu na tebe myslet! :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová