Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@careynka zkoušla jsem číst pohádky, lehnout si s ní, odejít a nic pořád řve, tak mám strach aby na nás nepřišli sousedi.To je strašný jak spustí ten svůj ječák.
Tak to musí být pěknej teror. Nešlo by polehoučku uspávat v kočáře vedle postele kam jí chceš později uložit a pak jí prostě jednou do postele šoupnout? Problém je v houpání, nebo v čem? Co se jí na tom tak líbí? Zřejmě to nechceš řešit radikálně, že? ![]()
Já tak uspávám 17m
ale dnes jsem jí teda nakonec dala do postýlky.. a světe div se usla ![]()
Jestli už ty uspávat v kočáře nechceš, tak bych ho odstranila z domu. Pak bude muset usnout jinak. Je to o poprvé, druhý večer už si na kočár ani nevzpomene.
Tak je to trochu úlet, ale pokud nemá nějaké horší zvyky a návyky… Bude to už chvilka a kočárek jí bude malý, ne? Tak třeba to nepohodlí bude vadit.
Ja bych to moc nehrotila, deti jsou pekne vycurany… proste bych ji pripravovala na to, ze třeba ja nevim od pondělka uz se bude spat v jeji postýlce…nechala bych ji unavit co nejvic, aby se ji opravdu chtelo spat a slíbila ji za hezky spinkani něco, co ma opravdu rada. Vysvetslit ji ze uz je velka a kocarek by sel z domu
Tak at se kocar „rozbije“. To mas jako se vsim. Sejde s oci… ale asi se budes muset obrnit a nebyt mekka
@Rashina já ji uspávám stylem, že sedím před pc nohy nahoře a houpu za 5. min. spí, v té posteli jsem to zkoušela mockrát a jednou dokonce až do 1 do rána a prostě neusnula
je to pohodlné pro mě ale vím, že takhle už to dál nejde. Musím to už řešit, vyhodím ten starý krám dám ho k popelnici a řeknu, že si ho popeláři odvezou
to je horší, než s odnaučování dudlíku. Pomoooooct
Zkus ji vzít do náruče a uhoupat ji, jako ve vedlejší diskuzi… ne sranda, ale fakt se nedalo. Holt budeš muset vydržet to ječení - taky jsem to zažila - dva dny šílený řev, poblinkání, pokadění… a třetí den paráda, sice bylo dítko vzhůru a sedělo v postýlce a hrálo si s medvědem, ale byl klid
@Trojlístek Jak ji uspím to trvá tak 5.min.tak za půl hodky ji dám do pokojíku k synovi, mají postele naproti sobě a tam spí do rána. Problém je v tom usínání.
Vyfotila bych ji a v puberte, az te bude zlobit, tak to ukazovala kamaradum ![]()
Už nevím co dělat, malá má tři a pořád ji večer uspávám doma v kočárku. přitom syna jsem naučila na postýlku od narození, nebyl problém. Malou už jsem zkoušela dát k synovi do pokojíku a řev šílený se to prostě nedalo, nezvládla jsem to a zase ji uspala v kočárku. Moc se stydím a nevím jak ji naučit na postel. Prosím o rady, a radši anonymně se stydím