Uspavani 20mes."miminka"

Kac
5049
10.10.05 17:55

Uspavani 20mes."miminka"

Ahoj,
prösim vas timto o radu, jak naucit aby dite usinalo samo.Honzikovi je 20m.
Abych zacala pro poradek: Kojila jsem do 13m a vetsinou pri kojeni usnul.
Kdyz neusnul vyzadoval, aby nekdo stal pri postylce.Vzycky otevrel oko kouknul jestli tam nekdo je a zase zacal usinat-nez usnul natvrdo. Kdyz tam nikdo nebyl hned se postavil a kricel Zkouseli jsme usinat dle brozurky-co 5minut prijit pohladit a odejit. Prvni vecer usnul po 20min. rvani, druhy den se prorval ke 40min. To jsem nevydrzela-nejsem na to dost tvrda.Tak jsem s nim si sla lehnout. Chytl se me za vlasy a usnul do 10min. jsem mohla odejit. Moje vlasy a dudlik jsou pro nej utesovatka. Ale nyni je v postylce pul hodiny a nemuze usnout. Vecerni ritualy ma stale stejne uz vi ze pujde spinkat, jde k postylce a kouka jestli jdu za nim. Kdyz ne tak utika za mnou. Zkratka je to ocasek. Vim ze jsem si ho sama naucila, ze chodim uspavat ja. Proto vas prosim o radu, jak zacit aby usnul sam. Predem dekuji za radu…
Diky Kac+Honzik(20m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
300
10.10.05 19:33

Ahoj,
já jsem se asi v tomto věku domluvila s malým na pravidlech. Před spaním jsme četli pohádky v manželské posteli a po pohádkách až jsem viděla, že už je zralý, odcházel do své postýlky. Vše probíhalo v naprostém klidu, ale je fakt, že jsem četla hodinu, někdy i více. Později jsme měli rituál už natrénovaný, že jsme četli jenom 1 nebo 2 pohádky. Já jsem zůstala ve své posteli dokud neusnul, a i to jsem později odbourala úplně nenásilně. Jenom chci podotknout, že malý předtím usínal naprosto příšerně, takže to můžete třeba zkusit. :lol: Já teď uvažuji nad tím, jestli by se tahle metoda nedala praktikovat i u mladšího, ale toho pohádky zatím neberou :cry:, musím vydržať… :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
10.10.05 19:53

Ahoj,
no zkusime asi ty knizky. Uvidime jak to pujde…
Jak mame postylku -my mame jednu stranu postylky odmontovanou a postylku prirazenou k nasim postelim. Takze mame letiste spodlouzene o postylku, kde ma svoje misto Honzik.
Tak diky.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.10.05 09:25

Ahoj Kac,
doufám, že to u vás taky zabere :lol: . Ale to čtení je opravdu hodně unavuje a zároveň zklidní, takže by to mohlo fungovat. Jinak než jsem začala s touto „praktikou“ vydržel malý být vzhůru třeba do 22h :roll: , takže jsem radši hodinku četla, i když jsem se někdy přistihla že už u toho
usínám já :lol: . No u nás se to vyplatilo, malý uměl někderé pohádky téměř zpaměti :wink: Pa Iriss

• Citovat
  • Upravit
Kac
5049
11.10.05 12:21

Ahoj,
no zacali jsme zkouset, ze vecer s nim chodi spat manzel, ale to je 10min rev, a nakonec ticho a on spi.
Je to rychlejsi uspani, musi si taky zvykat na jineho uspavace:-)
Dnes v noci mi ale dal zabrat. v 21,30 se vzbudil a nemohl usnout tak usnul mozna kolem 1-1,30. nevim presne protoze jsem tak nejak spala nespala. Ale ta nase mala potvurka si potom pospi do 8,30 to je pohoda.
Tak musim se u mych rodicu poohlednou po nejakych jednoduchych pohadkach. Vsechny knizky jsou totiz jeste a stale u nasich.
Jeste jednou dik.
Pa Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
11.10.05 13:05

Ahoj Kac,
to je určitě dobré řešení (s tím taťkou). Oni jsou totiž většinou tatínkové neoblomní… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
11.10.05 13:38

Ahoj holky,

tohle jsem si zažívala taky a přesně si na tu dobu pamatuju. Dodnes je to takový můj ocásek, kde jsem já je i malý:-).
Nakonec jsme to vyřešili tak, že jsme přestěhovali postýlku z ložnice do dětského pokoje a před spaním jsem seděla a četla pohádky, dokud neusnul. Pak to nějak samo odeznělo:-).

Držím palečky, aby to u vás bylo také tak!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
11.10.05 13:49

Ahoj,
tak my prestehovat postylku nemame kam. mame 2+1.
A stehovat se budeme asi za 3 roky. manzel je totiz z Brna a chtel by se tam vratit. Tam budeme mit 3+1, ale to uz se spanim nebudou doufam vubec problemy.
Tak diky K+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
11.10.05 15:10

Ahoj,
já mám úplně stejný problém, mám bez pár dní 20 měsíční holčičku a usíná taky jen v mé přítomnosti, u nás je to horší tím, že nemá malou postýlku, v té je její 6-týdenní bráška a ostatně ona v ní asi od 9 měsíců odmítá usínat, usíná zá:,–(ně vedle mě, nejradši s položenou hlavičkou na mé paži. Než k tomu ale dojde, často v poslední době řádí po posteli i hodinu, pořád vstává, musí zakrývat svého medvěda ev. přerovnávat malé polštářky, jsem z ní někdy na prášky, protože se často do toho ozve malý a ona právě usínající zase „ožije“ a můžeme začít nanovo. Zavřít ji v ložnici dříve vyvolávalo hysterický záchvat s kašlem a zvracením, dnes už dosáhne na kliku, takže s úsměvem vypochoduje ven a vrhne se na své hračky ve vedlejším pokoji. Přes den mi ale spává i 3 hodiny, jenže to usínání není taky o nic lepší, takže se nám posunulo až někdy po jedné hodině, spí i do půl páté a pak do desíti pochopitelně nedokáže zabrat. Když ji vzbudím dřív, totálně mě ignoruje, otočí se na druhý bok, zase zavře oči a spí dál nebo je až do večera neskutečně protivná. Když ji nedám spát vůbec, odpadne kolem sedmé totálním vyčerpáním, ale za hodinu spustí s šíleným řevem, který se mi vůbec nedaří utěšovat, musím ji úplně probudit, tím si asi uvědomí, že vše je v pořádku, ale uspávání pak může začít nanovo, samozřejmě ne hned. Vím, že jsem si to zavinila sama, dřív se mi to líp dařilo, usínala do 10 minut, takže mi to vyhovovalo, ale stále se to prodlužuje, manžel ji uspat v posteli nedokáže vůbec, s ním řádí jak o duši, jedině ji unosit na rukou, ale tak se to přece řešit nedá. Ještě když byla sama, tak to celkem šlo, ale teď s tím malým je to fakt děs. Dřív než v devět se vůbec neodvažuji jít s ní spát, protože i tak usne nejdřív kolem desáté.
Já to píšu jen proto, abys věděla, že nejsi sama…
Jakékoliv rady si taky ráda přečtu, jestli se to někomu podařilo nějak ukočírovat, ale mě připadá, že hlavička jí ještě nějaké velké vysvětlování nebere, resp. si to pamatuje tak 3 sekundy a pak zas vyskočí a řádí, tak čekám, že vyroste a „zmoudří“.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.10.05 16:31

spaní

Ahoj,
mám 20 m holčičku a bojuju se spaním taky… večer to celkem jde , sice usíná se mnou nebo s manželem v naší posteli , ale je do 5 min " tuhá" a pak ji přeneseme do její postýlky , kde někdy vydrží až do rána někdy ne..
Ale odpoledne to je boj- zabírá buďto projíždˇka v autě, ale to se snažím praktikovat jen občas nebo unosit v náručí při puštěném CD s nějakou pomalou hudbou.
Jinak metodika vyřvání nepomohla- skončilo to vždy zvracením a neutišitelným hysterákem.
Někdy jsou dny , kdy nespí vůbec a nic s tím nenadělám.
 SARA

• Citovat
  • Upravit
Kac
5049
11.10.05 22:50

Ahoj,
no nejak me netesi, ze nejsem sama…
No ted kdyz chodi H spat s tatkou-manzelem, tak to je 5-10minut rev, protoze chce maminku.
K Jendys-s pameti je na tom Honzik celkem dobre, je schopen rict co na prochazce videl. Videl husu(zivou), coz se jen tak v d¨nesni dobe nevidi tak na ni asi 5min. koukal. Nebo ze v obchode videl velkou vrtacku.(ukazuje nahoru a dela uuuu)pzn. s vrtackou vecerime, jinak by asi nejedl:-) no zkratka nemame to asi zadna se svym ditkem lehke.
Vstava v 7,30. Pres poledne Honzik usina celkem v pohode, ale nesmi se to protahnout ten cas, jinak spatne"zabira" Usina v 11,35-40 a spi 1,5-2hodiny. A vecer nemuze usnout usina kolem 8h. Pritom odpoledne vzdy chodi a ma nejakou cinnost, aby byl unaveny… dari se jen to ze unavena jsem ja.:-)

Tak silu na nase ditka preje
Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
24.5.06 07:31

Pokažené samostatné usínání

Ahojky.

Tak jsem projela asi 50 diskuzí na téma „Usínání s problémy“, abych se něco dozvěděla a akorát jsem z toho ještě více zoufalá.
O co jde?
Malá (19,5M) do minulého týdne usínala naprosto vzorně. Stačilo položit do postýlky, pohladit, zamávat a do minuty spinkala. Ale teď se něco pokazilo, nevím co je příčinou našeho dramatického večerního usínání.
Večerní rituály máme pořád stejné, akorát zhruba měsíc už nevečeří kaši, ale normální jídlo (ale i s tím usnula dobře).
Sotva zalehne, začne se shánět po mně (pořád volá „máma“). Chvíli jsem u ní tiše seděla a asi dvakrát to zabralo. Ale už dva dny si připadám jako zloděj, co se tiše, bez vrznutí, vykrádá z pokoje a když si konečně sednu do obýváku nejdéle do dvou minut se ozve „mama“.
Takže znova položím, přikryju, posedím a jdu. Pak to zopakuji asi dvakrát tichým stylem, potom přidám na intenzitě hlasu a včera už to došlo tak daleko, že přišlo ke slovu plácnutí. No, jistě si dovedete představit, jakou to vyvolalo reakci -řev až přímo hysterický. Potom už postýlky i sama vylézala a pořád „mama“.
Přizbnám se, že jsem byla s nervama v pr…, a tak musel nastoupit muž. Asi po deseti minutách usnula (ale pořád „mama“).
Bojím se, že se to bude dneska opakovat a já to zase nezvládnu.

Nevím, jestli to nějak souvisí s vývojem (separační krize), nebo zoubkama (už ji chybí jenom poslední 4 stoličky, ale zatím se nic nerýsuje) nebo s něčím jiným.

Jsem z toho zoufalá a na prášky, protože doteď to bylo všechno v pohodě.

Děkuji za případné reakce.
Gabka a Káťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
24.5.06 12:46

Ahoj,
zkus toho tatku zapojit tim stylem, ze bude ukladat on. U nas to nekdy probiha, ze jenom rychle reknu dobrou noc pusinku a tatka bud ho odnasi, ale ted uz chodi dobrovolne se podivat, kdo ho v postylce ceka. Ikdyz vi ze to bude šáša a lvíček.
My uz to mame za sebou a Honzik spi dobre(musim zatukat-tuk,tuk)
Tak at brzy usinate v klidu
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
25.5.06 12:07

ahoj,
tak Vás všechny moc lituji,Luky usíná úplně v poohodě :P
Malého dám do postýlky,pustím pohádky na CD,dám pusinku a zamávam,on si ještě chvilku povídá,nebo hned usíná.Toto praktukujeme cca od 14 měsíců, zatím teda v pohodě!!!A jak tady čtu vaše příspěvky , tak se modlím,aby mu to vydrželo.
Tak teda, co zkusit pustit dětem pohádku , neříkám, že to zabere, ale za zkoušku nic nedáte ne?
Ahoj Petra a Lukášek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
25.5.06 12:40

Kac, taťku víc zapojit nemůžu, páč ji uspával včera a než by jí nechal chvíli řvát, tak u ní seděl a bál se pohnout.

Nikol - moc ti přuju, aby vám to usínání vydrželo. My jsme na tom byly do minulého týdne stejně. POhladit, položit a do minuty spinkala. Pak se ale právě něco „pokazilo“ a teď to nejde.
Pohádky čteme, vyprávíme si, ale jenom v obýváků. Chci a věděla, že v postýlce se nic jiného než spaní nedělá.

Právě mám za sebou řvací čtvrthodinku, ale teď už mám lepší pocit - odolala jsem nátlaku a chodila jenom pokládat a přikrývat. A usnula. Tak jsem zvědavá na večer.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect