Kojení x klouby

Kaa
100
9.10.05 21:33

Kojení x klouby

Ahojky holky,

kojím už 13 měsíců a přestože hodně jím, postupně už jsem se zbavila všech kil nabraných v těhotenství (20 :) , což je fajn, ale poslední dobou mě bolí kolena, hlavně při večerním „uspávacím“ kojení. Beru už od těhotenství Calibrum mami, pár měsíců ještě k tomu občas extra vápník od Weledy, jím snad dobře a fakt dost, ale stejně mám pocit, že už ze mě Bea vysála všechny rezervy. Máte to někdo taky tak a pomohlo Vám něco?

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
9.10.05 23:33

jo pomohlo - nekojit…

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.10.05 23:49

nenapsala bych to tak primo jako anonym, ale v podstate s nim souhlasim - zacala bych pomalu odstavovat..

• Citovat
  • Upravit
1268
10.10.05 09:19

Ahojky,

to máš dobrý že tě kolena bolí až po 13 měsících, my máme něco přes dva měsíce a klouby v kolenou mě bolí už asi tři týdny. A taky se snažím jíst zdravě s dostatkem vápníku a beru navíc vitamíny. Možná je to tím, že hodně rychle přibíráme a těch 7 kilo když pořád zvedám (hlavně právě při tom kojení, když se s malým zvedám ze sedu), moje máma mi tvrdí že mi ty kolena spíš nastydla, když se teď v noci ochladilo a já v tom našem chladným baráku v noci sedím jenom v noční košili. Těžko říct, co je pravda. Ale jsem ráda, že v tom nejsem sama :)
 Gina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
10.10.05 09:30

Ahojka Kaa,
klouby tě zřejmě nebolí z kojení, ale z toho, že je tvoje dítko nejspíš těžké. Já mám odepsaná kolena taky. Nedostatek vápníku si tělo kompenzuje tím, že ho odebírá nejdříve z křížových kostí a z pánve (u žen to tak je, nevím jak u mužů, u těch je zřejmě nedostatek vápníku něčím vyjímečným), proto pak ženy ve stáří mají tolik komplikací když si zlomí při pádu „krček“ kloubu stehenní kosti a špatně se to hojí. Pokud máš pocit, že máš nedostatek vápníku, zaměř se na oříšky, sezam..... a nebo pokračuj s těmi kalciovými tabletami. V akutním případě existují i kalciové injekce, ty jsou ale na předpis. Já zatím beru obden kalciové tablety, přece jenom už se bojím osteoporózy a pak taky......zubaře!!!

• Citovat
  • Upravit
695
10.10.05 09:45

Ahoj, taky jsem to na sobe zpozorovala uz po 2 mesicich kojeni. Sestra mi totez potvrdila (ma stejne stare miminko). Posledni mesic a pul kojim pouze z jednoho prsu a obcas me bolelo jen to leve rameno. Ale mozna to bylo jen castym se naklanenim na tuto stranu.
Calcium v tbl. nam urcite pomuze.
Pa, Marki

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
10.10.05 22:10

Ahoj holky,

díky za rady a za podporu, aspoň vím, že nejsem sama rozvrzaná mamina :wink:
Nekojit mě taky napadlo, ale chtěla jsem vydržet aspoň do roka, protože máme alergické dispozice a hlavně dost bojujeme s příkrmy, už jsem to tady taky dřív řešila - nechce nic moc kromě mlíka, i proto si asi připadám tak vysátá :) Takže na postupné odstavování se chystám, ale myslím, že na to ještě není zralá, zatím se pořád snažím ji navyknout na jiné jídlo a teprve teď to snad začíná být lepší. To jen na vysvětlenou, ale díky, že jste mi to napsaly takhle natvrdo, zase mi to dodalo elán.

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect