UM na noc?

1242
9.10.05 11:24

UM na noc?

Ahoj,

ráda bych znala vaše zkušenosti, případně názor…

Naše Karča je plně kojená a měla ve 3m bezmála 7,5kg. Troufám si tvrdit, že v úterý na očkování ve svých 4m pokoří hranici 8kg.

Je to asi tak 2týdny, co se mi začala v noci budit po 3h, předtím spinkala těch 6h, pak každé 3h papání… Myslíte, že může jít o to, že už jí mlíčko nestačí :idea: Řekla bych, že v množství problém není, dávám jí při uspávání z obou prsů, oba „vytáhne“ do měkka, přesto je jak hodinky a 3h po usnutí už se hlásí.

Koketuji s myšlenkou dát jí na noc UM, nebo kaši. Je to i trochu má pohodlnost, ale už jsem unavená. A i přesto je ve mně to, že jsem ji chtěla kojit bez příkrmu až do těch 6měsíců…

Zkoušeli jste dokrmovat na noc při plném kojení? Zabralo? A nerozhodilo to zažívání miminka, do jaké míry může ovlivnit jeho imunitu z kojení… Je ve mně, možná spousta zbytečných, otázek. V úterý jdeme na zmiňované očkování a tak chci být na doktorku „připravená“

Díky moc za vaše zkušenosti.

Mirri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1234
9.10.05 11:37

Ahoj,
já Ti povím mou zkušenost. Matýsek taky spinkal cca do 4. měsíce hezky, tj. budil se poprvé po 6-8 hodinách, ale pak si najednou jedno kojení přidal a přestože jsem ho večer před spaním nakojila z obou taky úplně „do dna“, tak byl za 2-3 hod. vzhůru a zase pil jako o život.
Takhle malému jsem nechtěla nabízet ještě nic jiného, jelikož jsem slyšela, že to stejně moc nepomohlo, takže jsem počkala do 5,5 měsíců a na noc začala dávat kaši. A co bys řekla? Vůbec to nepomohlo :lol: a budil se pořád stejně. UM odmítal, na to se chytil až teď v 10 měsících, takže s tím zkušenost nemám. Dávám mu ho ale jen přes den. Na noc má kaši a vodu, tu má rád.
Naštěstí nám noční buzení odeznívá samo postupně (teď kojím 1 v noci a 1 ráno), ale po pravdě se spinkání opravdu zlepšilo něčím jiným. Začala jsem ho striktně dávat spinkat po kaši bez kojení , aby uměl usnout sám. Pomohlo to hlavně v tom, že když se v noci vzbudil a bylo to třeba už ve 22, tak zase sám usnul a nepotřeboval mě k tomu.
Být tebou, ještě počkám, na příkrmy je brzy, i když mlíčko snad zkusit můžeš, ale záleží na tobě, třeba ti poradí doktorka. Hodně štěstí.
 Medúza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kdoviktera
9.10.05 12:36

Ahojky Mirko,

taky si myslím, že podáním UM nic nevyřešíš a budit se bude stejně jako předtím. Alespoň u nás to tak bylo s oběma klukama. S Filipem jsem vstávala od narození každý tři hodiny, koncem pátýho měsíce každou hodinu :roll: . Ale musím na to zaklepat, je to teď čím dál lepší, vzbudí se za noc tak 2×, trochu se napije a putuje zpět do postýlky. Večer před spaním jenom kojím, zatím jsme ve fázi 3 druhy zeleniny + občas dušený jablíčko :D . Kaši jsem zkoušela jenom jednou, udělaly se mu červený fleky okolo pusinky a taky mu vůbec nechutnala, tak jsem ji věnovala kámošce :lol:

Takže přeju ať se vám noční spinkání co nejdříve srovná a Ty se konečně vyspíš (i když můžu z vl. zkušenosti potvrdit, že zvyknout se dá na cokoliv :lol: )

Katka a kluci

• Citovat
  • Upravit
932
9.10.05 13:24

Ahoj Mirko,

tenhle problém se tady v diskuzích objevuje poměrně často. Myslím si, že je strašná chyba, že se o tomhle „jevu“ člověk v moudrých knihách nic nedočte a nezmiňují se o něm ani na kurzech kojení. Pak se maminky zbytečně děsí, že nemají dost mléka. Naštěstí tuhle situaci zná řada z nás (Květňátek 2005), takže mě to moc nepřekvapilo. Moji Aničku jsem od návratu z porodnice kojila 6× - 7× za den, v noci měla 6 - 7 hodinovou pauzu. Libovala jsem si. Tohle slastné období skončilo začátkem 5. měsíce. Anička se kojí cca 10× denně, z toho asi 3× - 4× v noci. Taky jsem uvažovala nad kaší, ale přečetla jsem si v Betynce, že tahle zvýšená potřeba kojení je zcela normální vzhledem ke stále větším pohybovým aktivitám dítěte a že podání kaše obvykle nic nevyřeší. Tak jsem moc ráda, že to i tady v diskuzi holky potvrdily. Údajně má tohle žravé období trvat 2 - 3 měsíce. No, už mi chybí necelý měsíc, takže určitě vydržím. Je to k nevíře, ale docela jsem si zvykla a už si nepřipadám ráno ani moc vyčerpaná. Prostě v polospánku nakojím a spím dál, někdy pak ráno vzpomínám, kolikrát jsem vlastně kojila.

Co nejvíce klidných nocí přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.10.05 19:18

Ahoj,

asi záleží na dítěti. Nám kaše ani UM na lepším spaní nepřidali. Do asi 3 měsíců syn spal nejdřív 4 - 5 hodin, pak se budil po cca 3 hodinách. Poté se to zlomilo a kojili jsme po hodině ve dne v noci do 5,5 měs. Na UM a láhev od Aventu si syn zvykal týden - zkoušela jsem několikrát denně až se najednou napil :-) Ale i teď v 9 měsících i když už nekojíme se syn budí min. 3× za noc a „šílí“ a pokud ho nemám v posteli a intenzivně nehladím a neuklidňuju, řve jak na lesy. Zkoušeli jsme všechno možné, jak naši situaci zlepšit, ale zdá se, že prostě musíme trochu vyrůst. Takže si myslím, že se buzení nedá svalovat na hlad :-(

Lasička a Matýsek 9 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
9.10.05 20:39

Ahoj,

Ríša má příští sobotu 4 měsíce, od narození se budil na mlíčko po 3 hodinách - i v noci, ale posledních 14 dní se v noci budí po 1,5 hodině.
Doktorka mi řekla, že takhle velkému dítěti (ve 3m měl 75 cm a 7,4 kg) už mlíčko na noc nemusí stačit a poradila nám rýžovou kaši od Nutricie. Dávám mu ji buď po lžičkách nebo řídkou z láhve a vydrží po ní spát minimálně 4 hodiny. Pak dostane z láhve Sunar se lžící této kaše, spí do 3, nakojím a vydrží do 4.30 a pak do 06.00 a do 7.30. Prostě po kojení se budí zase každou hoďku a půl.
 Soňa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
9.10.05 21:33

Ahoj,
pro Lasičku - mám asi stejný problém, můj syn nechce absolutně nic jiného než kojení.Jak jsi to zkoušela?Mám hrníček od Aventu, už jsem i vytáhla membránu, takže teče sám od sebe, a on to prská a nechce ať je to moje odstříkané mléko nebo Nutrilon.Děkuji za odpověď. Jsem už zoufalá, nemůžu se nikam hnout, protože raději řve hlady než by se napil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
10.10.05 22:17

Pro Tyndu: nejdřív jsem koupila stříkačku, udělala Hamilon a zkoušela ho vpravit do syna, prskal a nešlo to. Pak jsem koupila láhev od Aventu takovou tu se savičkou i pítkem. Savičku Matýsek fakt týden kousal a pokud mu trocha UM natekla do pusy, tvářil se, jako že hrůza. Po týdnu se to úplně obrátilo a najednou vytáhnul asi 150 ml. S pítkem jsem to nakonec vzdala. Vodu pijeme buď z obyč kapajícího hrnku z IKEA nebo z láhve od Jupíka. Co vím od kamarádek s dětma, tak ty membránové hrnečky děti moc nemusí…

Držím palce ať se rozpijete :-)
L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
11.10.05 14:08

Já se přidám se svou zkušeností,Andulka mi do 3 měsíce spala skoro celou noc,pak se začala budit po 3,pak po 2hodinách a do sedmi měsíců jsme to dotáhly na intervaly po 20 minutách :cry:

Já vypadala jako zombie,ona byla protivná,nevyspalá…a navíc,bylo „naplánované“ další miminko,ale s touhle frekvencí jsem na MS neměla nárok ani šanci…

Tak jsem si řekla dost,koupila moudrou literaturu a začala studovat…pro jistotu jsem jí taky začala s tatínkovou pomocí učit na UM přes den .Šlo to hrozně pomalu,ale v den,kdy vypila 100ml UM jsem do toho šla.

Udělala večerní rituál,našroubovala do pusinky flašku,a uložila dítě…připravená prostě nepovolit.Hm,dcera mě převezla,spala celou noc,vzbudila se v pět ráno dostala prso a spala dál.
Tak je to do teď,akorát dostává lahev…

No,a miminko na sebe taky nenechalo dlouho čekat… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí