Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahojky,
prosim o radu, moje 14mes.holcicka zacla zvracet v aute,zrejme proto,ze jsme koupili novou autosedacku,kde uz sedi po smeru jizdy. Slysela jsem neco o zazvorovem caji,ale nevim jak a jestli vubec pomaha. Prosim poradte.........
Ahoj,
máme roční holčičku a prvně nám blinkala v autě ještě v 8,5m (to ještě seděla v protisměru), teď v tom roce.
Jediná rada, co mám, je jezdit opravdu jemně (ne brzda/plyn) - vzadu je to daleko víc cítit a taky jet NEJDŘÍV 30 minut po jídle. Lepší by to bylo ještě dýl, ale nedá se to vždycky naplánovat, že? ![]()
Když jedeme do té půlhodinky po jídle, stejně vzadu pláče a kroutí se. Jinak cestuje v pohodě.
I když to možná zní divně, občas nám - myslím - pomůže „zajíst“ nevolnost sušenkou. Mám jich pár nachystaných v tašce vedle sebe a když vidím, že se chová stejně jako před zvracením, podám jí ji (tu, co se sama rozpouští v puse, aby jí nezaskočilo, kdyby náhodou…) a zatím jsem takto dojela bez újmy. Narozdíl od pití - to nám asi žaludeční šťávy spíš naředilo … ![]()
Beru to ale podle sebe. Jako malé mi bývalo tak do puberty v autě (jen v autě) zle a právě tohle mi pomáhalo.
Jinou radu nemám. Jezdíme denně a prášky do ní cpát za prvé denně nechci a za druhé mě osobně taky nezabíraly..........
Hodně šťastných kilometrů přeje Bubu
Ahoj,
my na zvracení v autě s úspěchem používáme homeopatikum Cocculine, stojí asi 40 Kč. Má se dát 1 tabletka večer před jízdou, další pak cca 2 hodiny před jízdou. Já dávám Anetce jen tu jednu v den jízdy a vždycky to stačilo.
Silvie