Uspávání 4měsíčního mimča

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25123
8.7.11 11:14

hele a co zkusit ten spací pytel – já malýho taky musela uspávat v naší posteli a natřásat - furt mu nešlo zabrat a v tomhle do 5.minut usnul v postýlce …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
605
8.7.11 11:30

ten jsme taky už zkoušela a nesnese ho,,,, přitom v zavince je v pohodě…už mi napadly i zuby ale to se mi zdá moc brzo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jancic
8.7.11 11:40

Zakladatelko, vím že je to těžký, ale asi budeš muset vydržet. Malý mi takhle řval od 4 do 6 měsíce. Nejdřív jsem se ho pokoušela uspávat v postýlce, držela za ručičku, hladila (zkoušela jsem i pohádky, zpívat, kdo ví co) … pak jsem ho asi 3 týdny uspávala u prsa :roll: . Poté co mi na procházce nevydržel bez kojení ani hodinu jsem řekla dost, zkusila ho šoupnout do postýlky a najednou sice se řevem, ale do deseti minut spal.
Prý se v tomto období mění spánkové cykly, věřím tomu, protože v tomto období má spoustu dětí problém usnout … a čím je starší, tím je to lepší. Dnes většinou usne do deseti minut bez řevu (bude mu rok).
Jinak tady je k tomu pěkný článek http://www.baby-cafe.cz/modules.php?…

Příspěvek upraven 17.01.12 v 21:39

• Citovat
  • Upravit
9649
9.7.11 11:44

Zakladatelko, pokud chces uspavani zmenit, plac musis vydrzet :cry:
Pokud ti to az tak nevadi, tak chovej a s ucenim zacinej pomalu. Chovej, potom poloz do postele, ale lez hned vedle a ditko tiskni, potom jen lez vedle, potom drz za ruku, porad zpivej - nam zabrala, ze pokazde zpivam TO SAME!!! Klidne desetkrat dokola a jindy nez pred spanim tu pisnicku nezpivam :nevim:
Ona zase nebude chtit usinat v naruci az do skolky :wink:
Pokud proste samotne usinani nepujde, nemacenu trapit ditko jen proto, ze neco chceme… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
17.1.12 14:56

ahoj holky pročítám diskuzi a máme stejný problém.

Od porodnice spí v kolébce v ložnici. ukládám ho až když je unavený a šmrdlá si o obličeji, ale ještě než ho položím na matraci…ŘEV…Jak kdyby to tušil.

Jsou mu 3,5 měsícea začíná to být pěkně na hlavu.
Je naučený na houpání kolíbky a postýlku mi odmítá taky.

Nevím zda je ještě málo unavený ? nebo naopak přetažený ? nebo něco dělám špatně?
Jak vypadá váš všední den s takto starým miminkem? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
97
20.1.12 16:28

Ahoj,
mám 3,5 měsíční holčičku a máme problém s usínáním v noci.Přes den to jde,dopoledne spí tak půl hoďky a po obědě usne v kočárku a spí třeba 4-5 hodin.Někdy ji musím dokonce i budit.No a večer po koupání a kojení se chvilku houpe v křesílku a nebo si hrajeme a pak jdeme spát.Jakmile ji položím do postýlky okamžitě začne plakat - teda spíš řvát a někdy to trvá i hodinu než se uklidní a usne.Ze začátku ji nechávám vyřvat a po chvíli uklidňuju.Nevím,jestli je to správný postup,ale většinou to zabere.Je pravda,že uspávat tímto stylem je někdy psychicky náročný.Když mi už hrajou nervy,tak nastupuje na uspávání manžel (když teda není v práci) a ten ji pak uspí.Ale pořád ve skrytu duše doufám,že až skončí ty 3 měsíce,tak se to začne zlepšovat.Třeba taky ne,ale to ukáže čas.Přece nemůže řvát donekonečna neee????? :zed: :dance: :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
20.1.12 20:50
Pája23 píše:
Ahoj,
mám 3,5 měsíční holčičku a máme problém s usínáním v noci.Přes den to jde,dopoledne spí tak půl hoďky a po obědě usne v kočárku a spí třeba 4-5 hodin.Někdy ji musím dokonce i budit.No a večer po koupání a kojení se chvilku houpe v křesílku a nebo si hrajeme a pak jdeme spát.Jakmile ji položím do postýlky okamžitě začne plakat - teda spíš řvát a někdy to trvá i hodinu než se uklidní a usne.Ze začátku ji nechávám vyřvat a po chvíli uklidňuju.Nevím,jestli je to správný postup,ale většinou to zabere.Je pravda,že uspávat tímto stylem je někdy psychicky náročný.Když mi už hrajou nervy,tak nastupuje na uspávání manžel (když teda není v práci) a ten ji pak uspí.Ale pořád ve skrytu duše doufám,že až skončí ty 3 měsíce,tak se to začne zlepšovat.Třeba taky ne,ale to ukáže čas.Přece nemůže řvát donekonečna neee????? :zed: :dance: :|

V kazdem pripade bych ji zkratila dobu odpoledniho spanku! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.12 09:17

uspávání 3 měsíční holčičky

ahoj holky, mám podobný problém. moje holčička 3 m nechce spát, respektive ona spí, když zabere, ale nemůže zabrat, a tov noci i přes den. už týden jí ukládám do postýlky - půl hodiny brekotu (při tom jí hladím, zpívám atd.. pouštím bílý šum) pak usne, probudí se někdy ve 2,3,4, dám najíst a zase musím uspat. ona v noci sama jen tak neusne- ani u prsu. takže dřív jsem jíhoupala ve vaku, ale to jsem se zase probudila já, ted zavinuji a pouštím bílý šum, to usne do 20 min, ale zase já už nemůžu spát - opět. přes den zkouším uspat v kolíbce - opět 30 min pláče a pak usne, asi vyčerpáním. včera jsem byla u dr- holčička dobře prospívá, je zlatá, ale problém je asi i v tom, že ona neusne ani u mě v posteli, když jímám vedle sebe.. dr říká, že to je možná tím, že jsem jímálo chovala v klubíčku, spíše jsem jí vždy měla přes rameno.. nemůžete mi prosím, někdo poradit co s tím?? jsem už zoufalá a nevyspalá!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
1.2.12 09:26

radko :

malému jsou už 4 měsíce a měli jsme stejný problém.
Ted to u nás funguje tak, že tráví přes den hodně času v houpacím lehátku a hodně se tim utahá, když už knourá a mne oči tak ho ještě pochovám a dám ho do postýlky. Chvilku se vsteká ale a dělám ššš a nakonec se ušmudlá o plenu, kterou tam má.

V noci ho potichu přebalím a máme nastavitelné světlo, takže rozsvěcím jen trošku abych ho neprobrala a po jídle usne skoro hned a bez pomoci.

Asi jediná rada co můžu dát je : dávát do postýlky hodně utahanou a v noci na ní moc nemluvit aby se neprobrala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.2.12 09:41

jenžeu nás to ušmudlání trvá 30 min až hodinu a to pořád. a můžu se zeptat zda ti spinkal s tebou v posteli bez problémů? v noci taky rozvicuji jen lampičku, jenže musím do vedlejšího pokoje (máme hodně malý byt)a je divný, že neusne u prsu, po jídle… můžeš mi prosím napsat název houpacího lehátka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
1.2.12 09:48

V posteli se mnou spal jen v porodnici, od té doby tam neusne. Jen u sebe.
Já ho taky chodím přebalovat do jiného pokoje.
A co mu dát trochu umělého mlíčká? Třeba jen v noci po kojení?

Lehátko máme http://www.detskydum.cz/…rtle-176201/

je super, protože ho mrňous rozhoupe sám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí