Problémy s usínáním u 8 měsíčního dítěte

6
25.6.11 10:23

Problémy s usínáním u 8.měsíčního dítěte

Dobrý den, prosím o radu.Mám 8.měsíčního synka a už téměř od narození hůře usíná,zezačátku stačilo konejšení,hlazení zádíček a pod. ale teď musíme provádět techniku poklepávání po zadečku,jinak opravdu neusne,stojí v postýlce a pláče a je na něm vidět jak je hrozně unavený a padá,už ho neposlouchá únavou tělíčko.Problémy s usínáním nemá v kočárku a ani v autě,to mu stačí nerovnosti vozovky.Ale poslední dobou je to už neůnosné,máme ho u nás v ložici a jakmile odejdu od postýlky,tak pláče a volá mama.Nechávám ho být ale potom po delší době už nevydržím,když vidím jak je unavený a položím ho a poklepávám,někdy musím lehounce potřít dudlík medem,jinak nechce ani to.Děkuji za rady,doufám,že se jedná jen o období. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1661
25.6.11 11:17

Tak stejný problém mám i já s malým a musím ho neustále nosit, chovat - má problémy s odříhnutím a občas bolí i bříško, teď i zoubky :cert: Musím chovat a nosit dokud mi neusne na rameni, pak ho opatrně položím do postýlky a modlím se, aby tak zůstal a spinkal celou noc. Bohužel občas to nevychází :nevim:
Taky když musím v noci na záchod - tak je okamžitě vzhůru a pláče jak o život, to samé se opakuje k ránu když mu musím dojít namíchat mlíčko :zed: :zed:

Nejsou to taky zoubky? Zkusila jsi nějaký gelík na ty zoubky? a co probiotické kapičky na bříško anebo levnější laktobacílky? Nám to zabírá :-) anebo se pozeptat doktorky na homeopatika, taky mohou pomoci :palec:

Příspěvek upraven 25.06.11 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15981
25.6.11 11:23

taky špatně usínáme, v autě je to dobrý, v kočárku taky, ale na rovné posteli je to hold horší(a teď ještě zuby), děti vůbec v tomto věku hůře usínají, uvědomují si přítomnost mamky a nechtějí o ní přijít, každá tohle řeší po svém, já jsem u těch starších používala praktiku houpání, dala jsem si velký polštář na kolena a položila a houpala a zpívala dokud neusli :-) Eliášek je jinej, ten má radši, když jsem vedle něj a točí se dokola a pobrekává až pak usne, ale musím tam být(mě to neva, vždycky jsem chtěla být u usínání dětí) každá má na to jiný názor, hlavně si musíš najít svůj nějaký způsob, který by mu vyhovoval a tobě taky a praktikovat, tohle období je časem přejde(některé dítě je spavé hodně jiné moc spánku nepotřebuje), čím jsou starší tím líp spějí, nic jiného nezbývá než vydržet :oops: mě starší synové začli dobře spát kolem 15.měsíce, prospali celou noc a nebyl problém ani u uspávání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.6.11 11:59

zoubků už máme 9 a to podle mě tím nebude,na véču má nutrilon,kaše na něj působí opačně,budí se po ní dříve,takhle vydrží skoro celou noc,někdy spí úplně celou.Má jen to usínání.Nevím zda by nepomohlo dát ho do svého pokojíčku,když se ráno vzbudí a vstane v postýlce a vidí mě jak spím,tak začne volat mama a když k němu pak nejdu propukne to postupně ke kňourání a nebo k pláči.Dřív se mi podařilo ho uspat opravdu jen hlazeníma teď mám kolikrát úplně křeče do ruky z toho poklepávání.Vadí mi to,jiné děti v jeho věku krásně usnou sami ale to není náš případ.Ještě mě napadlo nechat ho v ložnici samotného a my budeme v jiném pokoji,ložnici máme v podkroví a obývák dole,tak budu mít nastražené uši a postupně to takhle dělat a až po nějaké době si půjdeme lehnout,horší ale bude,že to může trvat taky několik hodin a manžel sa rád vyspí do práce :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4333
25.6.11 12:24

ahojky, tak jak tak koukám, je to asi období, protože normálně mi malá usínala sama v postýlce, večer dostala pusu a řekla jsem jí dobrou noc a ona za chvilku spala, teď chodíme řvát s půlhodinovým řevem. Momentálně už řve asi hodinu, ani houpání nepomohlo je prostě hysterická taky nevím co s ní dětská dr. mi v tomto moc neporadí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.6.11 12:46

Asi je,pozoruju jeho chování i přes den a je to mamánek :-) kamkoliv jdu volá na mě a kňourá.S tím usínáním se to dost zhoršilo,jak začal být aktivnější v pohybu,pořád by jen stál u něčeho a to je asi silnější než spát a štve ho,když ho položím.A jak tak čtu,tak opravdu nejsem sama,je nás hodně,tak nejsme snad nějací exempláří :-) a radu,která funguje asi nikdo nemáte,co?asi vyčkat až se období přehoupne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.6.11 12:47

nezkoušela,směje se i u hlazení po zádech,asi ho to lechtá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
25.6.11 13:58

Myslím, že je to prostě normoš…existuje na to metoda, tuším, Estvillova, ale je fakt drsná :(. Vydržať!
Mě spíš zarazil ten med - to by neměl! Dej mu na dudana trochu sab simplexu - je to sladký jako cumel a neškodný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.6.11 14:52

Ten máme taky,medu dávám jen opravdu malinko a to vyjímečně,Sabíka máme taky ale právě jsi nejsem zda není škodlivý,ale taky v malé míře asi není.Kdy dáváte svá dítka k sobě do pokojíku,nevím zda by to nepomohlo u nás ale zatím se mi popravdě nechce,jsem ráda,že ho mám blízko a kdykoliv se na něj můžu juknout a nemusím pochodovat po domě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1661
25.6.11 15:43

Tak jak tě tak čtu, mám pocit, že bys chtěla mít miminko hodné jako panenku, kam ho položíš, tam usne :mrgreen:
to bysme chtěly všechny :mrgreen: . Z tvého psaní mám pocit, že bys ho už nejraději dala pryč do svého pokojíčku, na druhou stranu nechceš pak za ním v noci docházet :nevim: Myslím si, že to může být období, kdy tě PRÁVĚ POTŘEBUJE MÍT U SEBE!!! a asi by to nebylo moc dobré ho dávat do jiného pokojíku :think: také se tomu říká separační úzkost a zrovna v tomto období ho učit spát samo není moc vhodné :zed:
No asi to budeme muset holt vydržet, nejsi sama :palec: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.6.11 16:40

Do pokojíčku bych nerada,jen jsem nechtěla aby se malý trápil a já něco nezanedbala,proto jsem i sem vložila svůj dotaz,zda pokojíček nebo ne,zda nechat být nebo nenechat.Děkuji za všechny rady jak pozitivního nebo negativního rázu.Zdravíme všechny i s Adámkem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.6.11 19:44

Tak holky já mám 11ti měsíční holčičku a od začátku mi plakala před spaním a to třeba i několik hodin, než vyčerpáním odpadla. Zkoušela jsem všechno, konejšení,nošení, uspání u prsa, ale víceméně nic nepomohlo.Když už usla,budila se po 10-30minutách. A to několik měsíců.Poslední 3měsíce se mi budila max po hodině.Byla jsem zoufalá a vyčerpaná, nikdo mi neuměl poradit.Kočárek,auto, nic nepomáhalo.Pak jsem dostala doporučení na jednoho kineziologa a ten mi řekl,že Lili má trauma z porodu.Tvrdila jsem mu,že porod byl naprosto v pohodě, ale on to se mnou tak dlouho probíral,až jsem si vzpoměla,že ji přímo při porodu nezachytila sestra a ona jim spadla na to porodní křeslo.Od té doby pořád křičela a oni mi tvrdili,že je zkrátka vyděšená ze změny prostředí.Já jsem na to v tom návalu emocí uplně zapomněla a až on mi to připomenul. Něco na ní zmáčkl,odblokoval jí a Lili mi za 15 minut usla v kočáře a je to 14dnů a já ji položím do postýlky a ona usíná sama bez pláče. Sama jsem tomu nemohla ani uvěřit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15981
2.7.11 14:53

sab simplex je svinstvo a děti by si na něj zvykat neměly, sám mi to říkal primář na dětském, radši byhc mu dala na dudlík Calgel je i na prořezávání zubů, ale medem mu zoubky odrovnáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
2.7.11 17:30

hehe, mně zase mudra řekla, že je neškodnej, to si nevybereš, co dr, to názor :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15981
4.7.11 15:35
Eva B. píše:
hehe, mně zase mudra řekla, že je neškodnej, to si nevybereš, co dr, to názor :roll:

no to jo to už jsem si zvykla za tu dobu co mám kluky, že každej dr. poví něco jinýho :wink: já taky zastávám názor, že když se něco nepoužívá dlouhodobě nebo v nadměrném množství, tak to neublíží, ale když to nemusím dávat(myslím tím léky), tak je radši vynechávám a nahrazuju něčím jiným, nejsem moc pro chemii jen tak pro nic za nic, ale ten Calgel mi přijde smysluplnější :wink: nebo Babycalm, to je čistě přírodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí