Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malá má dva měsíce a nechce vůbec spat,občas usne na rukach v houpacím křesle,přes den v kočarku venku,ale ne vždy.Vyzkoušeli jsme kde co a nic nezabíra,co usne sama v postýlce je rano kolem 5–6hod po jídle.Nepláče,když si hrajem,ale u toho taky moc dlouho nevydrží a zase jedem na novo,pláč-pak na chvili usne a za 10min je zas vzhuru.Nejhorší je,že chce být stale jen u mě na rukách.,starně hysterčí a nosit ji celý den a pak ještě večer je opravdu unavujicí a vyčerpavajici.Dik za rady.
Ahoj, pokud ti usne pri houpani, mohlo by pomoct toto http://aukro.cz/…6608303.html Nebo si porid satek, kdyz se chce porad chovat
Sama mam starsi dceru, co vyzadovala to same a nakonec se ze me stal otrok. Mladsi nechavam dele rvat a nacpala jsem ji hned dudlik ![]()
Dávej jí spát jak potřebuje…třeba 10× denně přes den na 10min…ono se jí to časem zase upraví
A šátek je taky fajn…pokud chce být na tobě, aspoň něco uděláš.
tak to jsem donedávna měla doma taky-jak nespala,musela jsem s ní cestovat z místnosti do místnosti a ona všechno okukovala,až z toho usnula.Ruce jsem měla jak opice,protože jsem jí měla i přes hodinu na rukách.byla schopná i 6hodin nespat a už jsem byla zoufalá.Naštěstí to ve 3měsících přešlo,ale teď si s ní zas musím pořád povídat. ![]()
Jdu povzbudit maminku,myslím si,že takových maminek je více a opravdu se to urovná.Vím,že to není zrovna rada,ale věř,že se to upraví samo.Malá mi do 2,5 měsíců spala jen v noci a přes den vyžadovala pozornost takže doma nenavařeno,binec,ale dítko spokojené a nošené.Po tom 3 měsíci zlom a každou hodinu a půl si musí jít na hodinku schrupnout do postýlky,usíná sama,bez houpání a ani když je vzhůru tak nenosíme..jen si hrajeme..a v noci spinká celou noc,jen jednou se budí kolem 3 na jídlo.Taky jsem byla hotová ty první dva měsíce,ale myslím si,že si to zažije hodně maminek než se to miminko srovná a začne umět samo usínat.Držím palce ať je to co nejdříve a maminka i miminko je spokojené ![]()
Šátek jsme zkoušeli a nezabral,občas autosedačka.Ale jak ji přetáhnu do postýlky,do minutky už zas kuká.Tak budu doufat,že se to srovná ![]()
Do 2 měsíců spal Adam ukázkově, pak hrůza, tak jsme začali zavinovat, houpat na míči a pouštět fén. To pak spal zase úplně skvěle, kolem 4 měsíce dal najevo, že zavonivat ne a ani houpat ne, jediný co vyžadoval byl fén, dnes usne jak kdy, někdy fén používám na usnutí a aby usnul tvrdě do dneška, ale je to už naštěstí jen občas.
u me to jisty mam dvoumesicni dcerku ktera rano vstane kolem seste a pak mi nezaspi do jedne hodiny odpoledne a po jidle mi zaspi jen na 5min.a tak je to sni az do pul devate vecer
v devet mi usne a spi mi do 5tihodin rana ale odpoledne nechce a nechce si ani zdrimnou na 3 hodky
tak sni musim litat po byte dokut mi malo nezaspi v rukach a naky ten rezim uz ma aspon vy kdy je noc ![]()
Ahoj, měli jsme v tomto věku doma to samé. Už od začátku jsme nosili na rukách, tedy samo že převážně já, manžel byl v práci. Nevařila jsem, neuklízela, jen chovala. Malá dokázala v náručí spát i dvě hodiny. Ale když jsem ji dala do postýlky, tak řev!!
Takže jsme otročili, co jsme nadělala. Šátek u nás neklapnul, jen ta náruč. Pak taky spala v kočárku, ale většinou jsme se vraceli z procházky s řevem, hlad je sv.ňa
Po tom 3. měsíci se to upravilo, taky musela jít spát co hodinu a půl, dýl nevydržela, jak jsem ji přetáhla, tak pak nemohla zabrat. Postupně se ten interval co byla vzhůru prodlužoval na dvě hodiny, pak na tři, pak vydržela být vzhůru hodiny 4, takže chodila spát jen 3× denně (vstávala v 5
)… takže tak.
Vydrž, fakt se to upraví a najedete si jakýs takýs režim ![]()
NO TAK STIM UKLIZENI SME NA TOM STEJNE I Z VARENI A KDYZ JE SANCE UVARIT TAK SE TO NADA JEST
protoze mala spi ani ne 5 min. to litat z kuchyna za malou pochovat a zase spatky a tak dokoloa dokut se mi jidlo nespaly..ale beru to vse z humorem jen kdyz se mala usmeje tak mi je lip ![]()
Dobrý den potřebuji poradi malá mi spí přesden človek si ji nemusí skoro všímat
ale nekdy začne ne brečet ale jde normálne na hysterečno ani numuže popadnou dech a ne ji vubec uklidnit houpaní a ni nošení nepomáhá vubec nic co stím?
a muže mi říc jak vypada když rostou zoubky
@tátarambo píše:
Dobrý den potřebuji poradi malá mi spí přesden človek si ji nemusí skoro všímat
ale nekdy začne ne brečet ale jde normálne na hysterečno ani numuže popadnou dech a ne ji vubec uklidnit houpaní a ni nošení nepomáhá vubec nic co stím?
a muže mi říc jak vypada když rostou zoubky
@tátarambo i male je histericna co pomaha moji male je to ze ji vemu do koupelny pustim kohoutek z vodou a at si umije rucicky fak je to jedine co mi pomoha a pak se smeje, nebo ji vezmu
a ohrnu zavesi a at se diva zvokna to tez varianta a nebo ji dej lzicku na hrani. tak at to zvladnete