Uspávání dvou dětí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
145
8.12.12 16:52

Uspavani dvou deti

Jak to delate, aby se vzajemne nerusili? Spi spolecne v jednom pokojiku, jinak to bohuzel nejde. Maly, 4 mesicni nez usne, tak nekdy dost place. Takze se snazim uspat nejdrive mladsiho, a mezitim se manzel venuje starsi. Jenze problem je, kdyz manzel neni doma, to je nekdy nekolikrat za tyden. Uspavam tedy opet nejdrive mladsiho, ale starsi musi na nas cekat a je to treba i hodinu. Je mi ji lito, musi se sama zabavit a byt potichu, coz je u ni dost problem :mrgreen:. V noci je to uz OK a rano se to take da. Jen ty vecery… Diky predem za odpovedi a napady jak na ne :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47103
8.12.12 17:01

Já mám teda dvojčata… jeden usíná hůře a je večer dost hlučný, druhý se s ním prostě veze a usne teprve až se ztiší ten hlučný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2398
8.12.12 17:08

Při uspávání mladšího jsem měla starší u sebe a tiše ji vyprávěla pohádky, abych ji zabavila. Občas usnula taky. Věkový rozdíl 2roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
8.12.12 17:20

Ja neuspavam ani jednoho, jeste to tak. Dcera ma dva roky, syn dva mesice. Dcera jde spat driv, driv se vykoupe, vleze si do postele, dostane napit, pustim ji kolotoc :mrgreen: a na cd pisnicky…chvilku si kouka nebo si povida s hrackou.

pak se jde koupat syn, po prebaleni jde dat pusu segre, ktera jeste nespi, pevne ho zavinu, dam prso, pohladim a odchazim.

varianta kdyby rval, ze by byl s nama v obyvaku, tam ho nejak uspala a pak soupla spiciho. Dceri je ale jedno kdyz rve.

starsi bych uz neuspavala, nastolila bych nejaky pevny pravidelny ritual bez me asistence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
8.12.12 17:23

Řešila jsem podle situace a únavy nejmladšího dítěte. Když je nejmladší vyspané, dám spát nejdřív starší, poté se věnuji mladší. Když je nejmladší nevyspané, nejdřív se věnuji jemu a dám spát a starším pustím pohádku, když je nejhůř. Spíš potřebuji klid na kojení. Odnesu do postýlky a věnuji se starším. Když nejmladší pláče, chodím utišovat…

Blbý je, pokud musíš tu hodinu s mladším být, aby usnul :think: :think: Ale tak ta pohádka u nás v nejhorších případech zabere, aby ti starší byli v klidu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
8.12.12 17:49

Já to řešila Animáčkem :zed: Když se narodila malá, taky jsem uspávala hodinu. A aby byl starší v klidu, přiznala jsem Animáčka, a teď toho lituju (ty šílené reklamy a některé pohádky :roll: ). Ale nevěděla jsem si rady a tehdy jsem za něj byla vděčná. Takže malá do postýlky v sedm, starší v osm. Oba do jednoho pokoje. První dva měsíce si na sebe zvykali a teď už chodí spát spolu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.12.12 17:54

@Loudala, u nas to tak prave je, ze musim byt u nej. Pohadku take nekdy musim pustit, to me prave ale mrzi nejvic, pripadam si pak hnusne, ze ji proste posadim k pocitaci a nevsimam si ji. Nekdy to ale tak udelat musim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
8.12.12 17:56

Neuspávám…maličký je prostě s námi v sedátku nebo košíčku v obýcváku nebo jde do kuchyně do postýlky a je zvyklý, pokud je přítmí tak usne. Až malý usne tak ho přenesu do pokojíčku. Ti starší se učí usínat sami a nesmi z postele…takže tam leží než usnou, svítí malá lampička na chodbě a mají zapnuté CD - pohádku. Někdy už ten nejmenší spí v pokojíčku a oni jdou až poté, pohádka se přečte v obýváku a opět pustím ještě CD s pohádkou. Spí všichni a neruší se. Jinak bych to nezvládla, protože po večerech jsem na ty tři sama. (4 roky, 2roky, 8 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
8.12.12 18:00

@suik to mas dobre zarizene ;). Starsi dcera take usne sama, ikdyz maly place, ale prave ze obracene ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.12.12 18:49

My máme děti rozdělené, já uspávám mladšího a manžel staršího. Když manžel není doma, dělám to tak, že si vemu oba k sobě do postele, kojím a u toho čtu se starším. A ten až usne, tak ho já nebo manžel (až se vrátí domů) přeneseme do jeho postele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
8.12.12 19:08

Večeří spolu, koupou a oblékají taky. Jen starší vrazim mlíko ve vaně, mladší ho má těsně před spaním. Uložený jsou obě taky ve stejné chvíli, během krmení mladší říkám starší Karkulku (pokaždý, kéž by už chtěla jinou:). Pak pusu a nazdar bazar. Mladší taky někdy ječí, ale už je to vyčůranej řev, takže brzo ztichne (Hééj matkoo, kde jsi, pocéém, ne? No tak ne, tak mlčim). Asi je u tebe čas naučit usínat mimino samotný, nemyslím tím nutně uřvat. Starší určitě zvládne usnout i přes jekot mimina, ty děti jsou v tomhle strašně přizpůsobivý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
8.12.12 19:21

U nás se taky neuspává, Starší teď bude mt 3 roky a mladší je 15 měsíců. Koupou se společně, společně zuby, společně do postele každá do své, přečteme pohádku a zhasínáme. Holky na sebe ještě chvilku pokřikujou, ale za chvilku spí. Když byla mladší mimčo spala v obýváku v košíku a když jsme šli spát, tak jsme ji přenesli. Nerušily se navzájem nikdy… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
8.12.12 20:34

U nás to trvalo max 20 min, takže staršímu jsem pustila DVD. Nebo jsem mladší vrzla do šátku, uspala tam, mezitím i se starším normálně hrála. Pak jsem spící dítě vyklopila a dala spát staršího. Případně vyklopila mladší až po usnutí staršího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
8.12.12 23:39

Zkusila bych starší nějak nenásilně přestat uspávat. A mladšímu je kolik měsíců? Pokud je to malý mimino, tak ho uspi v jiný místnosti a pak ho dej do pokoje. Pokud je to starší mimino, tak zkusit neuspávat ani jednoho, ale to bude asi těžký, když jsou naučený, že uspáváš. Možná fakt zkusit naučit nejdřív starší, pak pomalu a nenápadně mladší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
9.12.12 07:19

Když se narodilo miminko, tak to bylo dost strašné a to i když nespaly spolu v jednom pokojíku. Teď už má „miminko“ 15 měsíců, starší tři roky a je to v klidu. Po večerníčku jim dám večeři, pak jdeme do koupelny, nejdřív osprchuju tu větší, menší kouká, pak odešlu větší do obýváku, umyju menší. V obýváku je navleču do plínek a pyžam a jdeme do pokojíčku. Menší zapnu do spacího pytle, dám dudlíky, větší zakryju, přinesu plyšáky, když je potřeba, ve dveřích řeknu dobrou noc a žádné plakání :mrgreen: zhasnu a zavřu je tam.
Ale tenhle stav jsme dopilovaly až tak v cca roce mladší.
Sestěhovala jsem je když bylo mladší 8 měsíců a ještě nějakou dobu jsem je ukládala v různé časy, aby se při usínání nerušily.
Předtím jsem uspávala různě, miminku jsem dala šum do ložnice a uspalo se samo, se starší to byl boj, to ani nemá cenu popisovat, ta byla uječená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí