Uspávání jedenáctiměsíčního prcka

15
8.3.16 11:28

Uspávání jedenáctiměsíčního prcka

Dobrý den maminky,
můj syn do pátého měsíce usínal pěkně sám. Pak se ale začal přetáčet na břísko, často po kojení blinkal, tak jsem ho začala před usnutím chovat. Teď má 11 měsíců a já bych byla ráda, kdyby se naučil znovu usínat sám.
Od devátého měsíce leze a hned se i naučil vytahovat do stoje, takže je velice akční a pohyblivý. Když ho dám do postýlky (přes den, večer, to je jedno), okamžitě si začne stoupat. Když ho nechám v pokoji samotného, křičí, dokud zase nepřijdu. Když jsem tam ale s ním, čtu mu, zpívám, mluvím na něj, to je schopný hrát si v postýlce víc než hodinu. Pak je samozřejmě přetažený (dávám ho spát, až když vypadá hodně unaveně), začne plakat a musím ho drsně uchovávat na balonu nebo v náručí. Má někdo stejnou zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
8.3.16 11:33

V tomhle věku jsem najeli na systém - vlezu si s nim do postele a „chovám“ tedy já na boku, on přitisknutý zády ke mě a držim ho. zpívám a hladím. když chce někam jít a vstávat, tak má smůlu. prostě to musí vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
8.3.16 11:36

@Monicay náš 10 měsíční přes den usíná tak, že leží na břiše, držím ho za ruku, má dudlík a do 5 minut spí. Večer je to složitější, už je trochu přetažený, takže leze po posteli třeba i 20 minut, až vyčerpáním lehne a usne :lol:. Ani tu ruku nepotřebuje :lol:. Ale musím tam být s ním a ležet, jinak by taky řval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
8.3.16 11:44

Nic podobného jsme nikdy řešit nemuseli, protože malá spí s náma na posteli(před stěhováním měla přiraženou postýlku) se mnou se před spaním tulí, s tatínkem blbne, až odpadne a usne na nějákém místě postele sama… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1158
8.3.16 12:37

Lehnu si s malou do postele a delam ze spim. Kdyz leze po posteli dam ju do lehu a furt tak dokola. Chvilu si pobreci a spi. Do 10 mesice jsme uspavali na balone :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
8.3.16 12:45

@Monicay Dobrý den. Jak píšeš, je v podstatě úplně jedno, jestli v pokoji jsi, nebo ne, prostě dítko si vycvičilo tebe a ne ty jeho. :? Uspávání ročního dítěte?

Musíš zavést pravidelné činnosti a aktivity. Strava, hraní, procházka, koupání… tj celé.
Hlavně večerníček a hají.
Nech ho hýbat se, kolik zvládne, poté třeba padne a usne v průběhu dne, třeba dopoledne, tak ho chvilinku třeba nech, ale k obědu ho potřebuješ mít OK.
Já teda chodila s dětičkami dopoledne ven, opět musíš mít +- načasováno, ohledně svačiny, tu můžeš podat za pochodu, ale hlavní jídlo bylo max. do hodiny po návratu a orvané, vyvětrané, najezené dítě prostě padlo a já s ním…
To stejné se v podstatě opakovalo odpoledne… Něco jsem si předvařila večer… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lutonka
8.3.16 13:01

Mam 11m a uspavam ji na kline-v naruci. Vubec mi to nevadi-sednem si spolu, ona se mi zavrta pod ruku a do 5ti minut spi.Pro me je to lepsi nez s ni lezet v posteli (to bych usnula i ja) nebo ji nechat vriskat v postylce (to by tam neusnul starsi).
Casem to urcite zmenime, ale zatim nevidim duvod.
Syna jsem uspavala ve velke posteli, lehla jsem si vedle nej na brucho, hodila pres nej ruku, aby mi neutikal a cetla si.Taky v pohode ;)

• Citovat
  • Upravit
brko
8.3.16 13:13
@Anturie píše:
@Monicay Dobrý den. Jak píšeš, je v podstatě úplně jedno, jestli v pokoji jsi, nebo ne, prostě dítko si vycvičilo tebe a ne ty jeho. :? Uspávání ročního dítěte?Musíš zavést pravidelné činnosti a aktivity. Strava, hraní, procházka, koupání… tj celé.
Hlavně večerníček a hají.
Nech ho hýbat se, kolik zvládne, poté třeba padne a usne v průběhu dne, třeba dopoledne, tak ho chvilinku třeba nech, ale k obědu ho potřebuješ mít OK.
Já teda chodila s dětičkami dopoledne ven, opět musíš mít +- načasováno, ohledně svačiny, tu můžeš podat za pochodu, ale hlavní jídlo bylo max. do hodiny po návratu a orvané, vyvětrané, najezené dítě prostě padlo a já s ním…
To stejné se v podstatě opakovalo odpoledne… Něco jsem si předvařila večer… :)

Ono je neco spatneho na uspavani rocaka? Ja te asi nepochopila :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1688
8.3.16 13:22

@Anturie Vycvicila? 8o Deti jsou snad psi, ze je musime cvicit
Jinak k tematu. Uspavam 14-ti mesicniho v naruci na kline, pohupuju rikam pohadku, do 10 minut spi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.16 13:27

Vycvičila? není nic krásnějšího, než uspávat dítě. je to velice zdravé pro vzájemný vztah - pro obě strany. malýmu je 3,5 a stále uspáváme. jde jen o to najít pohodlnou variantu pro obě strany. nechávat řvát v postýlce není dobré. nosit roční dítě na rukách také ne (pokud nejste chlap - olypijskí vítěz ve zvedání činek). já také nerada usínám sama. a to je mi 30:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1688
8.3.16 13:42

@Alyss1 Presne tak. Taky jsem rada, kdyz jde manzel spat se mnou. Taky se mi spatne usina samotne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
8.3.16 13:50

Souhlas. já sice nevyžaduju nošení na rukách, ale nějaký to hlazení není špatný:):)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
8.3.16 13:53
@brko
@brko píše:
Ono je neco spatneho na uspavani rocaka? Ja te asi nepochopila :nevim: :kytka:

Já to psala pro @Monicay a jen ona ví, jak to u nich doma funguje. :)

Uspávání ročáka si každá rodina řeší dle svého, jak si kdo navykne, tak to má. :think:
Já jsem jen napsala svůj scénář režimu, ber, neb nech být, tj. celé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
8.3.16 13:58

@Anturie me to " zaujalo" ve spojeni s tim vycvicenim. No nvm, my mame casove take pekne den poskladany, ritualy ( vse vyplynulo prirozene, mala to tak rada) a stejne dceru 22 m uspavam. No nic.. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
508
8.3.16 13:58

Tak já našeho 15ti měsíčního kluka nikdy neuspávala (krom asi prvních 2 měsíců),on se ani nenechal, neusne při chování a podobných „věcech“.přes den jsem ho vždy uvozila v kočárku a večer dala do postýlky, kde sám usnul, když jsem odešla. KDyž jsem ho cca v 10 měsících přestala dávat spát do kočárku, tak to probíhalo stejně jako u vás. dala jsem ho do postýlky, on tam klidně i třičtvrtě hodiny stál, tlemil se, něco pokřikoval a dělal různý kravinky, až padnul a usnul. takhle to trvalo asi týden, než se naučil, že v postýlce se má spát i přes den. takže můžeš vyzkoušet, vydržet a uvidíš, jestli to taky klapne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí