Uspávání kojením + navíc v posteli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18228
14.1.19 07:02

@Gwendík Jo, taky máme kojené nedudlíkové dítě. Už jsem slyšela i to, že to kojení má jako náhradu dudlíku :mrgreen: Naše je zase odmala sova, prostě ráno dlouho chrní, večer jde spát v půl desáté. Taky jsme si vyslechli, jak je potřeba „v sedm vykoupat, nakrmit, položit do postýlky“. Vysvětlovat, že to je jaksi vyzkoušené a marné… Hodně používáme nosítko, taky není úplně fanda kočárku. Tam je poznat, kdo si sám někdy nosítko s miminem zkusil, tak mi říká, jak to je fajn a ještě mi ho často komentují hodně staré paní, jak je tam miminku dobře u maminky a je určitě spokojené. To mě vždycky potěší :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
14.1.19 08:57
@Gwendík píše:
@Apple11 Děkuji :andel: A kojite /uspavate kojením, nebo jste uspavala? Já jsem totiž zvědavá jak to bude u nás. Předpokládám že změny půjdou až přestanu v noci kojit. Na to je ještě hromada času, ale absolutně si to nedovedu představit, synacek je „prsofil“ (jak ho nazvala moje ségra). Všichni se ptají, jestli ještě kojím, nevím proč to nekojici pribuzenstvo zajímá, a já odpovídám, že problém bude v našem případě spíš kojeni ukončit :lol:

Kojením uspáváme jenom občas, on se přes den už vůbec kojit nechce, takže usíná spíš jen tak. Poslouchá co mu povídám a za chvilku chrní, jo a musím ho u toho držet za ručičku. :)
Na Vašem místě bych si s tím ještě hlavu vůbec nelámala, vždyť Vašemu malému je teprve 5 měsíců, tak ho kojte tak často jak chce on, máte ještě spoustu času, je malinký. Užívejte si to, navíc jste psala, že je to možná Vaše jediné dítě, tak o to víc bych to neřešila :)
Jak už jsem psala, náš malý se odstavuje úplně sám a to já bych ho ještě klidně kojila třeba do dvou let :lol: …a v jeho pěti měsících bych taky nevěřila, že kolem roku už budeme s kojením končit.
Na příbuzenstvo se vykašlete, je to Vaše dítě!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
14.1.19 10:43

Má dcera byla od narození hypertonické a dráždivé miminko, absolutně při spaní neodložitelné. Jediné, co nám všem zachránilo zdravý rozum, bylo vyhovět miminku. Do 4 měsíců jsem s ní taky tak spávala a uspávala ji. Dudlík nechtěla, do postýlky také ne. Byla hodně kontaktní miminko a se mnou byla nejspokojenější. V kočáře také řvala, tak jsem to střídala s nosítkem. Po tom 4 měsíci se to zlomilo a změnilo. Byla v noci hodně živá, já od ní dokopaná a nevyspaná, přestala být i kontaktní, do roku spíš naopak těžce nekontaktní :mrgreen: ( už se to zlepšuje). Taky přijala dudlíka a po přesunu do postýlky začala usínat v pohodě a v noci se tolik nebudila. Prostě mi dala na jevo, že chce změnu, osamostatnit a zase nám to tak vyhovuje. Naslouchám své dceři a dělám to, co vyhovuje nám oběma. Všechno tak nějak přirozeně a nenásilně. Takže radím neposlouchat příbuzné, ale svůj mateřský instinkt a cit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
14.1.19 16:38

Ještě před pár týdny bych ti napsala dítě do postele nikdy nechci, radši nechat brečet, dělat živý dudlík vůbec! Teď mám 6 týdnů miminko, spí v posteli uspavam u kojení a měnit to nehodlám protože jsem ráda že v klidu spinká :-D navíc ho trápí bříško…a okolí? Ať se jde bodnout, láskou dítě nerozmazlíš, rozmazlíš ho hmotnými dary…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
16.1.19 09:17

Děkuji všem za prispevky. :srdce:
Je to moje miminko, já ho znám nejlíp a budu si to dělat podle sebe, tedy… hlavně podle něj.

Jenom nemám ráda když se na mě hrnou nevyžádané rady od lidí, kteří neuspavaji žádným zpusobem, nechají vyrvat, nekoji, atd. a člověk je skoro v obranné pozici, jakože já mám ještě někdy pocit že se musím obhajovat.
Možná je to tím, že jsem byla ze začátku nejistá, prošla jsem si poporodní depresi, pripravena postýlka, vyzbrojena informacemi z kurzu a netu_ukladejte dite v polospanku do postýlky v 19:00…blablabla,proste tenhle vzorový postup nefungoval. Máme svůj a jsme spokojeni.

No, postupne se otrkavam a můžou mi vlizt na zada! :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
16.1.19 09:56

@Gwendík Jak jde o děti, tak jsou všichni strašně chytrý :) . Zajímalo by mě, kolik lidí by protestovalo, kdyby se řeklo, že všichni dospělí musí povinně do postele v 22.00 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.1.19 07:26

@Gwendík : to pujde, ja se ze zacatku taky snazila…nevim jestli obhajovat, ale aspon vysvetlovat. Ze dite nemuzu polozit do postylky ani spici, ne to jeste v polospanku, protoze okamzite jeci a ne, neprestane po par minutach atd atd…pak jsem to casem vzdala. U druheho uz uplne…at mi vlezou na zada :D Tuhle nekdo zacal neco o „spatnych navycich“ v souvislosti s tim, ze deti spi se mnou, uz mam asi tak vytrenovany pohled, ze s tim prestal velice rychle, jen jsem se na neho podivala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí