Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy. Malá mi krásně usínala sama do dvou měsíců bez dudlíku. Teď ho začala chtít, to mi nevadí. Ale neumí s ním usnout. Protože jí pořád padá..to jako děláte jak? To tam musím lézt co dvě minuty a dávat ji ho?? Nebo uspite s dudlíkem na ruce? Docela mě to mrzí. Mohla jsem položit a jít, zato teď. Jsem její otrok..tak mi prosím poraďte Vaše vychytávky ????
No, ono moc vychytávek není. Jen třeba lehce přehodit dudlík plínkou, aby tak nevypadával. Já jsem měla dudlíků asi 5, abych nemusela v noci lovit ten jeden jediný. Také se mi hodně osvědčil dudlík, který světélkuje ve tmě. A jinak vydržet, ona se ho brzy naučí držet a vypadávat nebude…
Dceri je rok a pul a spi s dudlikem, kdyz ji vypadne, tak ji ho taky v noci davam, i nekolikrat, pod polstarem mam dalsi dudliky, kdybych nemohla rychle najit.
Ale nikdy bych nerekla, ze jsem jeji otrok. Jsem jeji mama a proste tu pro ni jsem ve dne v noci, vzdycky me ty reci maminek, ze jsou otroci svych deti, strasne vytoci…
No ja to chtěla dat do uvozovek, ale čekala jsem až se někdo ozve.
..mam druhý dítě a malýmu jsem ho dávala do nedávna
.(Takže jsem otrok dvou dětí), ale on spal špatně od narozeni. A bala jsem se, abych to malý nějak nerozhodila. Přehodila jsem plinku dle rady víš a spi. Je mi jasný, ze ho budu v noci dávat stokrát. Me šlo o ten začátek noci ????..
@LuckaPicka Taky jsem dudlík založila poskládanou plenou, malé mimčo se moc nehýbe takže to většinou zabralo a když tvrdě usla tak ji už nevadilo když vypadl že ho nemá. Teď už si ho drží pěkně, navíc ho má na šňůrce takže si ho umí i sama nandat.