Úspěšnost prvního KET

2215
13.9.17 10:10

Úspěšnost prvního KET

Ahoj holky,

Prosím Vás, jaká je vaše úspěšnost s KET? Na kolikatý pokus Vám to vyšlo? Brzo nás čeká první KET.
Mám diagnostikováné PCO, bez léku nemám ani cyklus a ovulaci nemám ani s léky, nereaguji na žádnou hormonální léčbu.
Kvůli OHSS nejdu na ET, ale KET, slyšela jsem, že úspěšnost je nižší a mám z toho strach.

Omlouvám se, jestli tu toto téma již je, ale nenašla jsem.

Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
13.9.17 10:21

@Anonym_kaO mám za sebou 2krat KET. 1 KET biochemické tehotensvi, 2 KET už jsem 25tt. Úspěšnost je úplně stejna jako u ET.

• Citovat
  • Upravit
5420
13.9.17 10:26

Mám podobný problém. Teď MS po 5,5 měsících, taky mám PCO, nezrají mi vůbec vajíčka, na nic nereaguji. Nemohu sloužit, teprve nás to za čas čeká. Ale moc moc držím pěsti..
Zkoušela jste nízkosacharidovou dietu? Hodně jsem četla a prý hodně pomáhá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65363
13.9.17 10:39

@Anonym_kaO kvůli ohss mi nechtěli udělal et. nakonec jsem si pro jedno embryo jela a díky bohu za to. vyšlo to
Pak 7krát ket, vyšel hned první, bohužel to nedopadlo.pak už to nevyšlo ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1990
13.9.17 11:19

@Anonym_kaO ja mam neuspesny ET, mela jsem spolu zamrazena 2 pomalejsi blasty, zavedene obe, jedna se chytla, zacinam 29tt :mavam: drzim palce..jo, pred Ketem a po Ketu jsem davala decku cervenyho denne, jestli to pomohlo nevim..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
13.9.17 12:17

@Anonym_kaO mne vysel 1.ket, tak za tyden si jdu pro druhej :mrgreen: tak jsem zvedava, zda se taky chyti ;)… drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
13.9.17 12:28

@Anonym_kaO Ahoj, u me to bylo s otehotnenim hodne slozite. Nakonec oproti vsem ocekavanim vysel prvni KET :srdce: Jsem 24.tt. Hodne stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
13.9.17 12:40

@Narovnako nizkosacharidovou jsem také zkoušela, ale u mě bez efektu, zkoušela jsem i různé čaje, doplňky stravy, ale nic mi nezabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
13.9.17 12:42

@Petra Z u mě mi doktorka řekla, ze mi ET vyloženě nedoporučuje a po OPU mi bylo špatně další 4dny, že jsem nemohla skoro chodit. Dnes jsem 6 den a je to lepší, ale necítím se na 100%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.9.17 14:29

Mě vyšel první KET. Embryo mělo PGD a čekala jsem dva cykly na špičkovou sliznici. Měla jsem jen jedno embryo a chtěla jsem udělat maximum pro úspěch. Povedlo se.

• Citovat
  • Upravit
65363
13.9.17 15:27

@Anonym_kaO tak mě taky nebylo dobře. tak jsem mela na výběr. bud Dáme jedno, nebo budeme mrazit všechny. no jela jsem si pro to jedno a dnes je mu 8

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
18.9.17 16:15

@Anonym_kaO Zdravím Tě, také mám PCO (manžel navíc špatný spg), přesto se lékařům podařilo zdánlivě nemožné a zamrazili jsme 11 hodně kvalitních kousků. Nicméně první KET ještě na jaře nám, bohužel, nevyšel. Nyní čekáme na výsledek druhého. Test zatím negativní, ale nevzdávám se. Každopádně pročetla jsem hodně diskuzí (i zahraničních, odborných)a můžu Tě uklidnit-dnes je KET považován za možná ještě lepší řešení (minimálně shodné), než ET, protože tělo má šanci se uklidnit po hormonální stimulaci, nehrozí zmíněný OHSS a embrya se dnes z velké částí daří rozmrazit bez poškození :kytka: buď v klidu a věř tomu, že doktoři vědí, co dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
755
18.9.17 16:27
@Anonym_kaO píše:
@Petra Z u mě mi doktorka řekla, ze mi ET vyloženě nedoporučuje a po OPU mi bylo špatně další 4dny, že jsem nemohla skoro chodit. Dnes jsem 6 den a je to lepší, ale necítím se na 100%

Tyhle pocity si dobře pamatuji. Bolest až v ramenou, špatné dýchání (později jsem přišla na to, že je to z části narkoza a z části asi vzduch, co do tebe „dají“, aby roztáhli vnitřek a líp viděli na věc 8o ). Pořád jsem se bála, že budu mít OHSS i přes protokol s antagonisty (nemožné). Teď už Ti bude jenom líp, věř tomu! :kytka: KET se pak většinou dělá až po druhých měsíčkách. To znamená, že teď odmenstruuješ (u mě po 5 dnech od OPU) a pak za další cyklus (třeba s Duphastonem nebo bez-záleží, jak jsi na tom) přijdou další a po nich se teprve začíná stimulovat, např. Estrofem, pak Agolutin s transferem okolo 19.dne cyklu.
A hlavně věř tomu, že OHSS by ses opravdu chtěla s PCOS vyhnout. Kamarádka s PCO skončila na metabolické JIPce ve vážném stavu-doktoři to prostě riskli, uf, odčerpávali jí vodu z bříška a nohou, rok se dávala dohromady :(( Kdyby tenkrát otěhotněla, HCG v krvi by ten stav ještě zhoršilo. Takže se těš na svůj bezproblémový a hlavně o nic míň úspěšný KETík!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
18.9.17 17:40

@Cimarosa mě odebrali 29 a z toho se mrazilo 9 v krásném stavu. Doktoři mi říkali, že u mě s OHSS počítají, tak to bude přes KET a dala jsem na ne. Teď jen to čekání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2215
18.9.17 17:45

@Cimarosa nyní čekám na menstruaci a pak jdu na kontrolu, jestli se vaječníky vrátily do normálního stavu a popřípadě v dalším cyklu proběhne KET. A hlavně uvidím, jaké léky mi daji. Jelikož jsem doteď nereagovala na žádné kombinace léků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.