Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chci se zeptat, zda se během vožení miminka 0-6 měsíců umaže během „běžného provozu“ korba kočárku. Uvažuji o koupi světlé korbičky (Teutonia Fashion) a mám za to, že by mohla zůstat čistá, ale nevím, zda nejsem přílišná optimistka:)
Děkuji za odpovědi:)
Ahoj, tak to optimistka opravdu jsi. Nezáleží tak ani na miminku, jako na okolních věcech - prach, déšť, projede okolo tebe auto a už je to. No a miminko ti ji taky může zevnitř poblinkat, i když já teda dávala pod hlavu plínu, ale znečištění se neubráníš. Musela bys být opravdu dost opatrná a důsledná, ale ohlídat to, no nevim nevim.
No nechci ti brát iluze, ale při smogu, množství aut, dešti a dalších situacich, které neovlivníš se nějaká ta špína najde. U kočárku s tmavším (tmavým) potahem se zase budeš obávat vyšisování od sluníčka. Takže za mě je to pořád nastejno. A navíc i tu tmavou korbu - potah musíš vyprat (pračka x kartáček x žinka - dle materiálu).
ja bych do toho klidne sla
pak to prejedes kartackem krasne se to da vse vyprat,, v lete oschne a nemyslim si ze to budes delat kazdy mesic ,,
venku bude vzdy vypadat hezky svetle:-)) spln si svuj sen ![]()
Taky bych do toho sla… Korbicku mame pres 4 mesice a rekla bych, ze je porad jak nova ![]()
Taky bych se nebála, Ondra v korbě byl až do 8 měsíců a prala jsem jí jen jednou a ani nebyla špinavá, jen pro svůj pocit, pod něj jsem dávala plínku při slintání. Jen je dobrý když jde ten potah sundat a hodit do vany nebo pračky, ale i nesundavací se daj vydrbat ![]()
Ahoj,já jsem měla světle modrou kombinaci,a hluboká korbička se neušpinila,a malej v ní jezdil do 9m.
Chtěla jsem světloučký až bílý kočárek. Holky, co ho měly, říkaly, že v pohodě. Takže jsme měli 11měs velmi světle béžový kočárek a neumazal se, je jako nový
Snad jedinkrát jsem prala tašku, jinak je vše ok a samozrřejmě snímatelný vnitřek.
Já mám světlou. Není nijak extra zašpiněná. Ale nějakému prachu apod. se neubráníš. ![]()
Taky jsem měla světlou korbičku - kočárek zděděný, používaný, trochu vyšisovaný od sluníčka, ale můžu říct, že pořád hezký. Vnitřek - bílý, jsme občas prala. Zvlášť, jak malá už seděla a držela se vnitřku.
Sporťák mám taky světlý, fosforově zelenou, do toho bych už nešla, láká to v létě hmyz. Ale zase na druho stranu se mi jakékoliv světlé a barevné kočárky líbí více jako černé a tmavé „rakve“. Mám pocit, že se tam dítě zvlášť v horkém létě musí uvařit.
Ahoj,
měli jsme kolem korbičky bílý byvlněný lem a za celých pět měsíců ježdění se jen trochu ušninil vepředu, jak se tam držel starší, když jel na stupátku. A to jsem to nijak zvlášť nehlídala.
Já bych se tam nebála. Navíc by to určitě šlo vyčistit, ne?
M.
Ja mela puvodne vybranou bezovou korbu Fashion, ale priteli se vic zalibila cervena, tak asi jdem do cervene, myslim, ze korba se neuspini.
Ja spis uvazuju o tom vnitrnim potahu, chtela bych ten tmavy kostkovany, s tim jakoby cervenym karovanim, no a bojim se aby to tam do mimiska neprazilo, kdyz bude vnitrek tmavy, mozna by byl lepsi svetly…
Milu, jestli jsi jeste nekoupila upozornuju ze ve Spuntikovi maji pa-ne Teutonia Days, kde se da koupit se slevou. Chystam se tam, ale kdyz objedname v patek, 14 tydnu co ted maji dodaci termin je den pred nasim terminem
Radeji bych ho mela uz driv, ale prinejhorsim pujcim stary od kamosky.
Jo jo, jdu tam v pátek to určitě objednat. S tou barvou korby ještě furt nevíme. Dodání bychom měli stíhat s rezervou. Dnes jsem telefonovala s pani ze Špuntíku a byla ochotná to objednat i telefonicky se všema výhodama osobního objednání. Ale i tak tam raději osobně dojdu a hlavně si tedy do pátku dávám čas na rozhodnutí o té barvě. Včera jsem byla i v Malvíku se podívat, maji tam toho hodně na prodejně. Přítel se po včerejší návštěvě přiklání k černé:/ No nenatchne - neurazí, asi tak. A uklidňuju se tim, že černé kočáry jsou teď strašně v módě:))) Nějak si ho vyzdobim. Jsem pro zářivé barvy a když v nabídce zářivé nejsou, tak bych brala asi tu bílou, ale holt překousnu tu černou asi:/