Ústí nad Labem - život

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
4.11.17 13:12

Usti nad Labem zivot

Budeme se stehovat do Usti nad Labem a chtela bych se zeptat, zda-li je mesto doopravdy tak spatne nebo se neco zmenilo. Mam z toho pekny stres, protoze mame male ditko a ja bych s nim rada do parku, na prochazku, nakupy apod. Ale co jsem tu cetla prispevky tak nic moc teda. Pritom, kdyz se podivam, tak je co delat, Zoo, divadlo, detska centra, bazen, priroda okolo krasna. Chapu, ze jsou tam cikani, ale snad se mistum, kde se pohybuji nejvice da vyhnout. Budeme nejdrive bydlet v pronajmu a casem si chceme najit domecek v severni casti Usti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9947
4.11.17 13:22

Ahoj, s Ústí přímo nejsem jsem z Děčína kousek od Ústí 30 min vlakem, v Ústí jsem měla školu a můžu řici to město se mi vůbec nelíbí :roll: v životě baych se tam asi nechtěla stěhovat. Nákupy je tam velké obchodní centrum ale nic extra.. a co Děčín? Myslím si že ten toho nabízí mnohem více :nevim: a dokonce jsem někde četla že Děčáb je snad 4-5 město co má nejvíce zeleně a že jí je tu fakt hodně i ve městě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.17 13:38

A proc na tebe pusobi Usti tak spatne? Decin by byl daleko od prace, ve stejne dojezdove vzdalenosti jsou Litomerice, tak to bychom spis volili ty (nic proti Decinu).

• Citovat
  • Upravit
9947
4.11.17 13:39
@Anonymní píše:
A proc na tebe pusobi Usti tak spatne? Decin by byl daleko od prace, ve stejne dojezdove vzdalenosti jsou Litomerice, tak to bychom spis volili ty (nic proti Decinu).

Přijde mi takové špinavé :roll: ale to je můj nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.17 13:40

No, co chceš slyšet. Je to město položené v údolí s chemických průmyslem. Taky na severu, který nikdy nebyl extra bohatý. Víc to tu pomlouvat nebudu, vyrostla jsem tam - ne přímo v Ústí, kousek „vedle“… a po odchodu do jiného koutu země vidím naprosto šílené rozdíly, jak se dá žít. Co se týče kulturního, sportovního života, dopravní obslužnosti, všeho.
Jako město se mi Ústí nikdy nelíbilo, a ano, na severu jsou kolonie a vesničky, kde se dá bydlet v domku… ale pěkné mi to nepřijde ani tam.

Ad Děčín, no, to je skoro totéž. Ale taky to člověk vidí, až když vypadne. Jedna cyklostezka, elektronické tabule pro MHD se instalovaly letos - zatímco jinde je mají minimálně 10 let… Pobavila mě poznámka o zeleném městě, když v Podmoklech v zástavbě není snad jediný živý strom. Ale Děčín je malebnější, příjemnější, o tom žádná.

Btw ústecká šílená „architektura“ je taky legendární.

Spoluobčani, no, ty se jim sice můžeš vyhýbat, ale není moc pravděpodobné, že oni by se chtěli vyhýbat tobě.

Dá se tam žít jako všude jinde, ale pro mě je rozdíl po 15 letech žití jinde obrovský, a to i v povaze lidí a jejich pohledu na svět.

Nemyslím si sice že ti tyhle pesimistické kecy k něčemu budou, taky asi hodně záleží z čeho se stěhuješ… spíš chci říct, že u měst jako Ústí je důležité si vytvořit svůj „habitat“, kde ty budeš spokojená. Najít fajn trasy do práce, na procházky, oblíbené činnosti, koníčky, sportoviště, přátele. Nekoukat na věci, které nezměníš, ale vybudovat si hezké okolí.
Ber to tak, že Seveřani prokazatelně žijou :mrgreen: ale jak spokojeně, to je jen na tobě. Jsou města, co v tom pomáhají, Ústí to moc není, tuhle pověst má oprávněně. Bohužel.

• Citovat
  • Upravit
13955
4.11.17 13:52

Zije tam 100.000 lidi dokonce i deti prezijete to i vy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.17 13:55

Stehujem se z vychodnich cech, kde treba priroda v okoli nebyla nic moc, jen placka, za to usti toho ma kolem sebe dostatek, ne? Nejsem uplne mestsky clovek a ted s ditkem uz vubec ne, ale do divadla, kina zajdem. Na nakupy taky…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.17 13:57

Prosím anonym nebo smazat.
Ahoj, Ústí je moje rodné město, ale za posledních 10 let se tam hodně rozrostla skupina sociálně slabých občanů. Ale co tak čtu, tak je to problém hodně měst. S mužem jsem žila pár let v Děčíně, tam jsem si tedy moc nezvykla, ale doteď tam jezdím třeba k lékaři a tak, protože se mi tam lépe parkuje než v UL. Teď bydlíme v rodinném domě mezi UL a DC a jsme spokojení. Záleží, kde budete bydlet. Neštěmice, Krásné Březno, Mojžíř, část Střekova, Trmice, Předlice, tam je asi největší koncentrace nepřizpůsobivých, také díky vyloučeným lokalitám a ubytovnám. Bohužel hodně nepřizpůsobivých je už i v centru UL. Ale Ústí má nádherné okolí, přiroda, kopce, to má málokteré město. Můj muž třeba pochází z Liberce a na Ústí si nezvykl doteď, ale já bych to měla v tom Liberci to samé, buď se tam jde do kopce nebo prší :D a jít o víkendu do obchoďáku je stejné jak v UL, taky spousta živlů. Takže se musíš přesvědčit sama, důležité je taky, odkud se stěhuješ. Lenk

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.17 13:58

@Šarlota4 jj to rika manzel taky a urcite jsou mezi nimi i normalni lidi…

• Citovat
  • Upravit
13955
4.11.17 14:00

Ano priroda je pekna, blizko do Tiskych skal treba. Litomericko taky krasne. Cikani jsou tak ve 4 okrajovych castech UL, tem se da docela dobre vyhnout. Casti kolem centra s. terasa, skrivanek, vseborice, dobetice, skorotice, bukov jsou bezcikanske zony ( netrvdim, ze jich tam par nezije, ale pujde o jednotlivce)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.17 14:05

Muzu se zeptat kde mezi UL a DE bydlite? My koukame po baraccich Skorotice, Chlumec, Telnice, ted I Libouchec…nejlepe kde je skolka i skola…je mi jasne, ze si to nejdrive musime zkusit na vlastni kuzi, ale zase tak narocni nejsme.

• Citovat
  • Upravit
4248
4.11.17 14:07
@Anonymní píše:
Budeme se stehovat do Usti nad Labem a chtela bych se zeptat, zda-li je mesto doopravdy tak spatne nebo se neco zmenilo. Mam z toho pekny stres, protoze mame male ditko a ja bych s nim rada do parku, na prochazku, nakupy apod. Ale co jsem tu cetla prispevky tak nic moc teda. Pritom, kdyz se podivam, tak je co delat, Zoo, divadlo, detska centra, bazen, priroda okolo krasna. Chapu, ze jsou tam cikani, ale snad se mistum, kde se pohybuji nejvice da vyhnout. Budeme nejdrive bydlet v pronajmu a casem si chceme najit domecek v severni casti Usti.
A kde mate bydlet?Treba na severni terase je uplne super park,ten bych brala u nas.
@Anonymní píše:
Prosím anonym nebo smazat.
Ahoj, Ústí je moje rodné město, ale za posledních 10 let se tam hodně rozrostla skupina sociálně slabých občanů. Ale co tak čtu, tak je to problém hodně měst. S mužem jsem žila pár let v Děčíně, tam jsem si tedy moc nezvykla, ale doteď tam jezdím třeba k lékaři a tak, protože se mi tam lépe parkuje než v UL. Teď bydlíme v rodinném domě mezi UL a DC a jsme spokojení. Záleží, kde budete bydlet. Neštěmice, Krásné Březno, Mojžíř, část Střekova, Trmice, Předlice, tam je asi největší koncentrace nepřizpůsobivých, také díky vyloučeným lokalitám a ubytovnám. Bohužel hodně nepřizpůsobivých je už i v centru UL. Ale Ústí má nádherné okolí, přiroda, kopce, to má málokteré město. Můj muž třeba pochází z Liberce a na Ústí si nezvykl doteď, ale já bych to měla v tom Liberci to samé, buď se tam jde do kopce nebo prší :D a jít o víkendu do obchoďáku je stejné jak v UL, taky spousta živlů. Takže se musíš přesvědčit sama, důležité je taky, odkud se stěhuješ. Lenk

By me zajmalo kam jezdis k lekari, momentalne je tu tak silena doprava, ze se na h… jezdi natoz parkuje :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.11.17 14:07
@Anonymní píše:
Muzu se zeptat kde mezi UL a DE bydlite? My koukame po baraccich Skorotice, Chlumec, Telnice, ted I Libouchec…nejlepe kde je skolka i skola…je mi jasne, ze si to nejdrive musime zkusit na vlastni kuzi, ale zase tak narocni nejsme.

Se obavam, ze v techto castech nenajdete. Je po nich silena poptavka. Na Telnici neni skola, deti jezdi do Chlumce. V Libouchci myslim je, ale tam chcip pes. No mezi Ul a DC to muzou byt jeste Povrly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.17 14:12

@Šarlota4 Jsi z Usti? Znas oblast kolem Mestskych sadu? Tam mame vytipovany pronajem, realitka tvrdi ze je to ok, ale radeji bych se zeptala nekoho mimo realitku. Da se tam chodit s detmi na prochazku? Na prohlidku se chystame pristi tyden…

• Citovat
  • Upravit
13955
4.11.17 14:17
@Anonymní píše:
@Šarlota4 Jsi z Usti? Znas oblast kolem Mestskych sadu? Tam mame vytipovany pronajem, realitka tvrdi ze je to ok, ale radeji bych se zeptala nekoho mimo realitku. Da se tam chodit s detmi na prochazku? Na prohlidku se chystame pristi tyden…

Je to moje rodny mesto. Ziju momentalne jinde. Ale hele jo. V tom parku bych nechodila v noci :D ale jinak je to v pohode :) tam jsou ty stare zastavby s vysokymi stropy a to jsou fakt krasne byty. Kolem tech sadu je ve vsedni den velka koncentrace lidi (je tam VŠ, poliklinika ) neni treba se bat. Prochazka ok, ale za tou hezkou prirodou si budete muset popojet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová