Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Dandie22 píše:
@Lucie_Sx Tak to opravdu není pravda.
To dítě vnímá už takhle malé a při správné komunikaci na nic čekat nemusíš.
Tak jasne ze vnima. Ale kazde k tomu uvedomeni a jakesi „poslusnosti v pohybu“ dozraje jindy. Ale dozraje k tomu kazde.
@Lucie_Sx píše:
Tak jasne ze vnima. Ale kazde k tomu uvedomeni a jakesi „poslusnosti v pohybu“ dozraje jindy. Ale dozraje k tomu kazde.
Jasně, s nástupem do školky nebo školy, protože tam prostě musí poslouchat, že? A jasně… paní učitelka si s nima jistě poradí…od toho tam je, že?
@Dandie22 píše:
@Lucie_Sx Tak to opravdu není pravda.
To dítě vnímá už takhle malé a při správné komunikaci na nic čekat nemusíš.
Ha…hahaha…To je asi tak všechno, co se k tomu da říct.
Mám v blízkém okolí dvojcata a kdyz je pozoruju, tak jsem čím dál přesvědčena, ze výchova je takové máchání rukama na rozjetych sanich
.
@bertoldina píše:
Ha…hahaha…To je asi tak všechno, co se k tomu da říct.Mám v blízkém okolí dvojcata a kdyz je pozoruju, tak jsem čím dál přesvědčena, ze výchova je takové máchání rukama na rozjetych sanich.
A já znám dvojčata kde ta výchova je „vychytaná“ naprosto perfektně. Tak v čem je problém?
Známá měla pro dítě batoh s opicí, která měla dlouhej ocas.. tak ho držela za ten ocas opice
vypadalo to vtipně, ale fungovalo to ![]()
Je to normální a šílený. Lepší se to věkem. Ale 28 měsíci a občas taky ještě bere dráhu. Kočár nesnáší a nepoužívá už dlouho. Funguje vzít za ruku a prostě ho nepustil a vysvětlovat. Ale to až nyní
@ibis píše:
Jasně, s nástupem do školky nebo školy, protože tam prostě musí poslouchat, že? A jasně… paní učitelka si s nima jistě poradí…od toho tam je, že?
Jak má prosímtě fakt že dítě nemá v 1,5 zralou nervovou soustavu tak aby rozumělo a chápalo s tím jak bude poslouchat v 1 třídě.
Znova to je jako tvrdit že dítě co nechodí v 9 měsících nebude v první třídě rádo sportovat.
@ibis píše:
A já znám dvojčata kde ta výchova je „vychytaná“ naprosto perfektně. Tak v čem je problém?
Není žádný problém. Jen to, že dvě děti se narodi do tak stejných podmínek, že to snad víc nejde a jsou úplně jiné. Stejný přístup neprodukuje stejne výstupy. Co funguje na jednoho, nefunguje na druhého. Že se to zrovna sejde, že dítě reaguje tak, jak si rodič přeje a očekává, je štěstí, ne zásluha. Žádný za všech okolností na všechny děti fungující přístup není.
@ibis píše:
Ale prdlajs.
Je to vyvojove obdobi, nezavisle na vychove.
Asi jako treba plazeni. Kdyz budes plazicimu diteti nekolikrat denne rikat „dej si pod sebe ty kolinka“, tak si je tam jednou da, ze jo. Ale jaksi uplne bez tveho pricineni
.
Kazde dite ma tohle obdobi jinak dlouhe a jinak vyrazne.
Doporučuji kšíry nebo vodící batůžek. My máme kšíry ze stránek dvojcata.cz a jsou moc fajn. Předtím jsme měli takové slabé a ty měli krátké vodítko a celé takové nepohodlné.
A vodící batůžky jsou také docela oblíbené. Nejlépe mi z výzkumu vyšli skiphop.
Sice na nás blbě koukaj, když máme kluky na vodítkách, ale ať si to zkusí. Jeden za mnou jak slimák a pozoruje každý kámen a druhý tempo a půl kilometru pryč. ![]()
Když některé děwti chodí v 9 měsících znamená to že všechny děti mohou chodit v devíti měsících protože to konrétní dítě to zvládá?