Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, utopila jsem mobil. Nelze vyndat baterie. Týden jsem ho slídila, již to je půl roku. Teď jsem ho dala na nabíječku, celý půl rok nepoužívaný ani nezapinany. Na nabíječce se mi ukáže nabíjení, ale už ne procenta jako dřív. Ani po hodině nejde zapnout. Má to cenu a lze ho nějak zprovoznit anebo by ho někde opravili či ho mám rovnou vyhodit?
@Nejmeno píše:
Ahoj, utopila jsem mobil. Nelze vyndat baterie. Týden jsem ho slídila, již to je půl roku. Teď jsem ho dala na nabíječku, celý půl rok nepoužívaný ani nezapinany. Na nabíječce se mi ukáže nabíjení, ale už ne procenta jako dřív. Ani po hodině nejde zapnout. Má to cenu a lze ho nějak zprovoznit anebo by ho někde opravili či ho mám rovnou vyhodit?
Bez šance. Vyhodit.
@Nejmeno píše:
už jsi ho měla vyhodit před tím půl rokem, zázraky se s mobily nedějí
@Nejmeno pro příště je dobrý zkusit dát vytopenou elektroniku do rýže. Nemusí to zabrat, ale zvýší to šance.
@Kamkam píše:
@Nejmeno pro příště je dobrý zkusit dát vytopenou elektroniku do rýže. Nemusí to zabrat, ale zvýší to šance.
Přesně tak. Mě se takhle povedlo za 2 měsíce telefon v rýži vysušit.
@Nejmeno pokud je to po takto dlouhé době problém s akumulátorem. Došlo k poklesu napětí na akumulátoru pod minimální mez ( jak vlivem odběru kvůli utopení tak i běžným samovybíjením )
Tak že ochrana která je součástí baterie ji odpojila a mobil ji defakto nevidí ![]()
Telefon by se musel rozebrat a akumulátor vyměnit.
Pokud z něj chceš dostat nějaké data nemusí se nutně dávat baterie ale stejně by to chtělo ho otevřít ( lepidlo /sroubky) tak že nahřát a rozlousknout
leč to pomoci nemusí.
Výhoda mobilů kde jde vyjmout akumulátor nebo jsou vodotěsné ![]()
Kolik stál když byl nový?
@Kamkam píše:
Ju rýže či silikagel tomu může pomoct a hodně pomůže i vakuovacka na potraviny. Dáš rýži a ideálně telefon ohřát na cca 40 stupnu do dózy ( pytlíku). Odsajes vzduch. Voda při nízkém tlaku začne vřít odpaří se a venku ji vcucne rýže ![]()
S dozou to jde nejlíp a opakovat to třeba po chvíli znovu ![]()
@JiříkMazlík píše:
Ju rýže či silikagel tomu může pomoct a hodně pomůže i vakuovacka na potraviny. Dáš rýži a ideálně telefon ohřát na cca 40 stupnu do dózy ( pytlíku). Odsajes vzduch. Voda při nízkém tlaku začne vřít odpaří se a venku ji vcucne rýže
S dozou to jde nejlíp a opakovat to třeba po chvíli znovu
Hustý. To by mě nenapadlo. ![]()