Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prave jsem zjistila, ze jsem tehotna. Mam dotaz, muzu si sama nasadit Utrogestan ? A taky dr. mi pichl Pregnyl 13.12. (mestruaci jsem mela naposlet 3.12), nemuze to byt jeste „dozvuk“ ? Dekujii
![]()
leni, myslím si, že pregnyl to být nemůže!,takže gratulace k // ![]()
utrogestan by sis sice sama správně ordinovat neměla
, ale asi bych to do toho taky šla
, pro začátek 3×1, třeba ti pak dr. zvedne na 3×2 (nebo mu v pondělí zavoláš a domluvíš se)
Prave nevim, jestli mam vydrzet do pondelka a zavolat mu, jestli si to sama muzu vzit. A nebo si to mam sama zavest, predtim jsem brala myslim 2*1 a rict mu to na kontrole ?! Jen at neco nezvrtam.
myslím, že tím nic nezkazíš, já brala od začátku 3×2
, tak ber těch 3×1 a v pondělí to s dr. zkorigujete ![]()
jasne mas pravdu… kdyby to melo skodit, tak se nedava na udrzeni tehu, ze ?!!
....... Jen at je mimi v poradku, dam za to vsechno, po mem nevydarem v 7tt a pak preruseni kvuli Down. v 19tt. Uz nechci, aby se neco zleho opakovalo ![]()
Lenčo moc moc gratuluju a Utrogestan bych si nasadila, ja ho v tehu brala dlouho…
Preju hodne stesti!
z mycch zkusrnosti pregnyl to byt muze, bohuzel, ja se takhle radovala vloni ![]()
ahoj, jizvíková - opravdu jsi měla pregnyl v těle ještě po 18. dnech?
já ho tam neměla po 16. dnech určitě (kdy přesně nebyl,nevím
)
Takze mi chcete rict, ze to pozitivni test mam jeste z Pregnylu ?
...... drzi se mi porad teploty na 37, v pondeli jsem prestala brat Duphaston a mela jsem to dostat a porad nic
…
TOHLE MI ODEPSAL DR.TRUNKAT, TAK SNAD JE TO PRAVDA…
Pro Pregnyl platí toto:
„U žen je nejvyšší plazmatické hladiny dosaženo přibližně za 20 hodin. Přestože byla pozorována vysoká variabilita mezi jednotlivými osobami, rozdíl vzhledem k pohlaví po IM injekci může být způsoben tloušťkou tukové vrstvy v gluteální krajině, která je u ženy větší než u muže. HCG je přibližně z 80% metabolizován, převážně v ledvinách. Bylo zjištěno, že IM a SC aplikace hCG je bioekvivalentní ohledně míry absorpce a zdánlivého poločasu eliminace, který je asi 33 hodin. Vzhledem k doporučenému režimu dávkování a poločasu eliminace nelze předpokládat výskyt kumulace.“
Jinak řečeno: zhruba za 66 hodin od aplikace Pregnylu je z těla eliminován. Lze tedy předpokládat, že za 16 dnů od aplikace Pregnylu u Vás by se nemělo u pozitivity těhotenského testu jednat o „dozvuky“
Lenčo, já si dělala test dokonce 14 dní po Pregnylu, byl pozitivní a Pregnyl to nebyl…
A Utrogestan jsem brala od začátku těhu 2-2-2.
Moc držím palce!
holky poraDtě, brala jste některá utrogestan?? jak vám po něm chodila MS??? já už mám 2 cyklus…při prvním mi přišla MS 3 den - po dobrání a teď je to 5 den a nic…myslelela jsem že bude chodit MS přesně…jak jste to měly vy???
Ahojky holky,
před rokem a půl jsem prodělala zamklý potrat, když jsem nyní otěhotněla znovu, hned mi pan doktor nasadil Ultrogestan 1-1-2, brala jsem ho do 12.týdne a všechno je v pořádku. ![]()
""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;21;19/st/20100623/k/0848/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…848/preg.png
Ahoj holky, muzu se zeptat, mate nektera zkusenosti se spinenim ve prostred cyklu. Mam asi PCO, takze sama neovuluji a 16. den po nasazeni Utrogestanu jsem spinila. Bojim se, aby to nebyl nejaky zanet nebo tak. Diky predem.
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat ?
trpím PCO utrogestan užívám vždy od 17 dne 10 dní 2× denně a na jiné diskuzi jsem se dočetla, že MS přichází až po dobrání…já jsem 7 max. 8 den vždy poctěna návštěvou…Ovulka tedy zatím neproběhla, zkoušeli jsme Clostil, ale místo ovulace parádní cysta…
Takže ten dotaz…jak vám chodí MS při užívání utrogestanu???
Díky ![]()