Utrogestan - máte zkušenost?

26
24.9.14 16:43

Utrogestan - máte zkušenost?

Ahoj, Mudr. mi napsal Utrogestan na udržení těhu stavu po zamlklém těhotenství v červnu 2014, dnes jsem 5+5tt. Dávky mám 2-0-2. Máte některá s tímto zkušenost? Udrželi jste miminko, nebo se může opět stát že potratím? Podle internetu se mi zdá že je to celkem spolehlivý, ale i tak jsem nervozní :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10291
24.9.14 16:52

Jejda, to by mě taky zajímalo - jsem na tom stejně jako ty, jen potrat prodělala v listopadu 2013, jsem taky 5+5 a utroš beru ve stejném dávkování…taky jsem na to četla samý superlativa a hodně tomu věřím :) hodila by se nějaká pozitivní zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.9.14 16:54

@KKatka23 no tak to máme uplně stejně, už jsi něco viděla na utz? Já tam mam jen dutinku :( tak uvidím za 14 co se tam vyklube :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195
24.9.14 16:58

Já ho začala brát ve 28 týdnu pro hrozící porod. A ano mě pomohl s klidovým režimem :)
Budu držet palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
24.9.14 16:58

Já brala utogestan taky, protože jsem špinila, začala jsem 1-0-1, pak jsem začala zase špinit, dokonce jednou i jasná krev, tak mi zvýšil dávky na 2-0-2 a od té doby pokoj a brala jsem ho do 12tt a teď jsem už 23tt a zatím vše OK, roste jak má :-) Nezbývá než věřit, že todobře dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.9.14 17:01

@DDDeni jejda, já když špinila poprvé tak jsem brala ascorutin, ten mi napsal ten utrouš na udržení, tak snad bude vše v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8769
24.9.14 17:02

@kacenka55 Me bohužel utrogestan nepomohl. Brala jsem ho taky na udržení tehotenství po předchozím potratu. Ano nepotratila jsem znova, ale bylo to zamlklé těhoteství. Na druhou stranu miminko zamlklo v 8+2 a prislo se na to az v 11+5 takze práve mozná diky utrogestanu jsem vubec nekrvácela. Ale it ak to bohužel nedopadlo. Takže bohužel ani utrogestan není tak všemocný jak jsem doufala. Ale držím moc palečky, aby to u tebe dopadlo jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
24.9.14 17:02

@kacenka55 jj,ascorutin jsme měla taky, ale ten jsem brala asi týden po špinění a pak jsem přestala a brala už jen utroš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
24.9.14 17:03

@kacenka55 no já chodím k mudře do centra asistované reprodukce a oni tam mají fakt hustý ultrazvuky, takže když jsem byla poprvé ve 4+5 tak už byl vidět i žloutkový váček docela pěkně. Jdeš až za 14 dní? mě řekla mudra, že mám přijít 30.9., tzn. v 6+4 a že už by měla být srdeční akce, tak se trochu bojím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
24.9.14 17:03

Tak to jsou koukám samé dobré zprávy :) snad pomůže utroš i nám k miminku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
24.9.14 17:09

@KKatka23 já jdu 3.10. to už by to srdíčko tam mělo být, tak doufám že bude. Když jsem šla minulé těhotenství v 7tt tak mi doktor ani neřekl že nepumpuje, dal mi normálně fotku a objednal mě zase za 14 dní, asi kdyby náhodou se ještě rozbušilo a on mě zbytečně nestresoval, plod se podle mě nevyvíjel tak od 6 týdne, protože to byla fakt malinká bublinka :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13750
24.9.14 17:11

Abych tě uklidila, ten Utrogestan (účinná látka progesteron) se dává jako takové spíš placebo. Pokud bude těhotenství nebo plod špatné, tak potrat stejně nastane, to neovlivníš. Poprvé jsi potratila ne proto, že bys nebrala žádné léky, ale proto, že těhotenství bylo špatné.

Takže klid, věř sobě i miminku a nestrachuj se, to ničemu nepomůže ;)

Ale znám to, také jsem poprvé potratila (a to jsem ten progesteron brala, jen jiný lék) a podruhé jsem ůpořád nemohla uvěřit, že jsem opravdu těhotná a že to tam drží. A ten Utrogestan jsem také brala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
24.9.14 17:16

@kacenka55 jejda :( a měnila jsi doktora? mě srce bušilo, ale byl jsem minule na kontrole v 10+2 a doktorka řekla, že normálně srdce tluče, o dva dny později jsem začala krvácet a na pohotovsti mi řekli, že srdce nebije a plod velikostně odpovídá sedmému týdnu…četla jsem, že se plod trošku smrskne, ale o tolik mi připadalo dost divný…navíc ta moje doktorka byla dost stará a jak zacházela s ultrazvukem, to je škoda povídat…takže jsem od ní odešla a teď ta nová je super :) ale když srovnám fotky z ultrazvuku z minulýho těhu a z teď, tak těď ta fotka z toho pátého týdne tak odpovídala té fotce ze sedmého týdne - takže buď to minule bylo taky od začátku špatný anebo teda ten rozdíl v kvalitě přístroje je skutečně markantní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10291
24.9.14 17:18

@AnastazieB : no jo, ale tak podpoří to..a to se nikdy nedozvíme, jestli třeba když slečna psala, že špinila a dostala utrogestan a donosila mimčo, jestli by ho donosila i kdyby ten utroš nebrala…k něčemu to bude, jinak by to nedávali…jasně, že pokud je těhu založený špatně, tak nepomůže nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
24.9.14 17:19

Ahoj holky, ja ho dnes taky dostala kvuli hrozícímu potratu začala jsem krvácet a všechny zavádíte nebo polykate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí