Utrogestan ve 33. tt

221
20.1.13 09:04

utrogestan ve 33 tt

Přeji krásné ráno všem…
Tak už týden ležím v nemocnici s hrozícím předčasným porodem a ještě zřejmě necelý týden si tady pobudu. :,(
Chtěla jsem se zeptat, zda někdo máte zkušenost s lékem Utrogestan v tomto pozdějším stádiu těhotenství. Jsem dnes 33+1 byl mi naordinován včera, vždy večer zavést 2 tobolky. Když jsem se ptala na co je to, odpovědí mi bylo pouze: To vám neublíží. :pocitac: No a jelikož je tu dlouhá chvíle a jiná zábava než internet zde není, začala jsem pátrat a výsledek mého pátrání mě zrovna 2× neuklidnil. :roll: Dočetla jsem se, že se smí užívat pouze do 12.tt a není určený k zastavení předčasného porodu. Tak co teď? Brát ho, nebrat? :nevim: Prosím všechny, které s tímto mají nějakou zkušenost o radu, moc děkuji. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4637
20.1.13 09:08

Jo, mela jsem ho u dcery taky, taktez zavest dve tobolky vecer, pry trochu zabranuje zmenam na cipku… jak vidis, stejne porod nezastavil. :D Ja teda ve spitale lezela od 24+0tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
20.1.13 09:10

Ahoj, bud v klidu, me hrozil tez predcasny porod, Utrogestan jsem brala od 24-35tt. Brani dozravani delozniho cipku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
20.1.13 09:13

Nebylo by lepsi se znovu zeptat lekare a nenechat se odbyt? Do hlavy mu nevidime a jeho zkusenosti taky nemame…
Druha otazka - mas nejaky duvod k pochybnostem o jeho rozhodnuti o lecbe, erudici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
20.1.13 09:14

Tak super, díky… :* Jen mě překvapilo, že se synem, kdy mi předčasný porod hrozil už od 28.tt jsem tyto tobolky vůbec nedostávala… :nevim:
Jak dlouho vás tedy nakonec děvčátka udrželi pohromadě? Vydržela jste některá až do termínu, nebo je to nemožné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
20.1.13 09:16

Me hrozil od 24tt a malej se narodil ve 42tt :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
20.1.13 09:22

Tak pokud mas opravdu porodit, tak porodis a nezastavi to nicim. Ale jak jsi za 32tt, jste uz v pohode. ;) Ja lezela i s klukama a ti se donosili, starsi 39+0tt, mladsi 37+5tt. Mala proste ven sla, leky neleky a je 33+0tt.

Příspěvek upraven 20.01.13 v 09:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.13 09:23

Ahoj, beru ho od začátku tehu do teď 31 týden tehu… a to chodím do Podolí k velmi vážnému diagnostikovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
20.1.13 09:28

@Dana1980 Faaaaakt??? :) Tak to je nádherný!!! :D Doufám, že se mi taky takhle poštěstí!!! :potlesk:
@MaDoRaBe To je taky super, jste dobré! mě právě primář řekl, že si mě tu nechá do ukončeného 34.tt právě vzhledem k tomu, že již doma jedno dítko mám a že ví, že když mě pustí, tak doma v klidu nebudu. Po 34 tt už prý můžu přijít rodit, ale taky bych to ráda zvládla až do března. :) A já to zvládnu, jsme holky šikovný… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
20.1.13 09:33

@yvonečka No dovol? My jsme taky sikovny holky… :D :D
Ale ne, pokud nezahajili indukci plicni zralosti, tak se asi nic zasadniho nedeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
20.1.13 09:38

Ahoj, ja jsem ted 35+4tt, utrogestan jsem brala od 33+1tt taky, ted v patek jsem se vratila z „udrzovacky“ v nemocnici (byla jsem tam 14 dni).

Bylo mi receno, ze utrogestan je na zastaveni otevirani a na podporu lepsiho udrzeni tehotenstvi.

Take jsem zavadela a zavadim 2 tablety kazdy vecer.

Ja ho rozhodne brat budu a neprestanu s tim a budu moc rada, kdyz se mala udrzi jeste tak tyden, dva. ;)

Sveho prvniho jsem mela v 34+5tt a uprimne neni o co stat, kdyz se narodi takhle brzo, musi do inkubatoru a to je nejhorsi, co se mi stalo (zatim), takze udelam vsechno proto, aby mala vydrzela co nejdele… :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
221
20.1.13 09:38

@MaDoRaBe Jéééé, tak jsem to nemyslela… :D To vůbec. To já se tady jen tak chlácholím, že přece nemůžu mít obě děti „nedonošený“… :( Pořád přemýšlím, čím to je, že zkrátka asi nemůžu donosit dítě opravdu do termínu. Jinak kortikoidy na plíce už mi napíchali, má to s tím nějakou souvislost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.1.13 09:40

Ahoj! Take mi se synem hrozil predcasny porod od 21tt, velike caste krvaceni, otvirani…atd utrogestan jsem zavadela do 35tt (receno ze dle nejnovejsich poznatku napodobuje cerklaz), maly se narodil 37+2 ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
20.1.13 09:46

@yvonečka Pokud kortikoidy mas, tak to znaci, ze maj bobky, ze fakt porodis- to se nepicha vzdy. Ale to neznamena, ze nemuzes vydrzet, mne je davali u vsech deti a nakonec je potrebovala a vyuzila jen Bělinka. Prvni dite je narozeno ve kterem tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
20.1.13 09:52

Davídek se narodil 35+5tt, kortikoidy nasadili ve 30 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie