Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zajímalo by mě, jestli někdo pracuje nebo dochází jako dobrovolník do psího útulku? Já totiž jiné zkušenosti, než s jedním, do kterého občas dojdu, zkušenosti nemám, tak nemám srovnání. Pravda je ale taková, že jsem tak nějak z tohohle útulku zklamaná. Mají jen hodně omezený čas na návštěvy nebo venčení a i když tam dojde člověk v ten vymezený čas, tak stejně má pocit, že obtěžuje. Mají tam zamčeno, pak někdo vystrčí hlavu ze dveří s otázkou - co chcete, když jdete venčit fajn, když kouknout na pejsky, tak se netváří nadšeně, pejsi mají velmi často neuklizené kotce, páchne to tam výkaly a močí. Já chápu, že je to dřina a řehole, ale pokud si trošku nedají práci se tvářit příjemně a návštěvníky přijímat, případně o těch pejscích něco povykládat, pak těm psům snižují přece šance dostat se pryč, ne?
Velký rozdíl je útulek vs záchytné kotce a pak útulek městský a soukromý… no a dál je to o lidech, a v městským vím, že venčit pejsky nejde, a kouknout na ně taky ne, max dovedou toho vybraného, nebo po rozhovoru nějakého doporučí.
V soukromém se dá většinou domluvit na čemkoliv… a pomoc uvítají
@Kfětoslava to bych kecala, ale možná ne, ono na to fakt asi není čas, asi je stříhají ve výběhu bych řekla
Ja nemam slov na nic co se tyce lidske sobeckosti a hyenismu. Tak bezcitni a bez soucitu. A kdyz chcete dat sanci pejskovi k novemu zivotu a z utulku ho vysvobodit tak chteji penize. Mam doma pejsky tri.. dokonce i skrz ne jsme koupili dum s vetsi zahradou aby byli volnejsi kdyz nejsme doma ci podobne. Ja mit to stesti a chytit eurojackpot, prvni co me vycisti hlavu bude ihned zalozit velky statek pro stastna zviratka… aby pocitily teplo, domov a lasku. Keeez by lide nemysleli jen na sebe… keezby
@SnažilKasandra a proč by ty peníze nechtěli? Tu symbolickou částku? Za to že ti dají naočkovaného psa? ![]()
@SnažilKasandra Tu sobeckost a hyenismus, to mluvis o tech lidech, co utulcich pracuji? To snad ne…
Holky, náhodně jsem narazila na netu na tohle: https://www.pesweb.cz/…aplnte-misky
Moc se mi to líbí a každý den poctivě klikám. Kdyby někdo chtěl pejskům z útulku pomáhat, tak stačí každý den kliknout, dle počtu kliků pak určí velikost sponzorského daru a pejsci v různých útulcích dostanou granule, konzervy apod. Teď jsem tam našla i fotky z minulých měsíců a let kam to putovalo.
@sunshinegirl
Jojo, už tu to téma máme. Hezký nápad.
Taky klikám.