Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pokud chodíš pravidelně na ko a dřív tam nic nebylo, tak bych neplašila. Může být cyklem - mi se taky dělá boule. možná když zajdeš za dr hned s tím, že tam něco máš, vezme Tě přednostně ![]()
Take jsem si poslední 2 cykly našla bouli na čípku na přechodu čípek-pochva, v uterý to řeknu doktorce jak tam bud. Je to tvrdá boule asi jako hrášek :-/ nevím jak dlouho tam může být, mám obavy že když je tak vzradu, tak jí dokotrka nemusela nikdy ani vidět a už plaším z rakoviny :-/ kor navíc jsem teď otěhotněla.
A to jako lékařka nepozná podle cytolgie? K čemu tam chodíme když se nakonec musíme hlídat samy a na vše upozornovat a dožadovat se léčby :-/ takže to mámě očekávat rakovinu?
@Lothorien
Jistěže to z cyta pozná, že to nic není. Samozřejmě rizikový útvar to může být vždy.
Mě ještě napadlo, že přítel často trpí na opary v dutině ustní… mohlo by se to tak přenést?
Zdravím. Dnes jsem si našla při zavádění masti na děložním čípku nějaký tvrdý útvar, je to taková boule tak cm. Dost mě to vyděsilo, nikdy jsem si nic podobného nenašla a to jsem svého času sledovala čípek kolem ovulace, tohle je fakt neznámá. Před týdnem tam nic nebylo nebo jsem si nevšimla. Holky, nevíte, co by to mohlo být? K doktorovi jsem objednaná za 3 týdny, tak nevím, jestli mám plašit.