UTZ 31.tt, potřebuju uklidnit

219
20.9.12 15:44

UTZ 31tt.

Ahoj holky, potřebuji radu i uklidnit..nevím..dnes jsem byla na velkem UTZ 31tt a náš chlapeček má už 1800g není to moc? V tabulkách uvádějí méně…A ted ten větší problém, malej má o 3 týdny starší nebo větší hlavičku než tělíčko, dnes jsem 31tt, hlavu má na 34+3tt, bříško 31+4tt, nohu 30tt..dohromady nám to dalo, že odpovídá 35tt, takže jsem magor z toho kdy budu jako rodit a a jestli nemá nějak velkou hlavu než by měl mít, doktor nic neříkal, napsal PLOD PROPORCIÁLNÍ, PLODOVÉ VODY DOST. MNOŽSTVÍ, PLACENTA VZADU..A poslední co mě zajím je toto..DOPPLER AU FYZIOL.-co to znamená? Na kontrolu utz jdu ještě jednou jsme totiž příčně, mám přijít za měsíc, tak asi kdyby bylo něco blbě, volal by mě hned, co? Jestli máte někdo podobný „osud“ :) jako já, písněte mi..jsem z toho magor, kdy vlastně toho našeho kloučka máme čekat..děkujuuuu mooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
20.9.12 15:49

Tak náš malej měl hlavičku o dva týdny větší už od 22týdne. Zkrátka hlavoun. Stehenní kostí a bříškem odpovídal a ta hlava mu ten odhad vždycky zvýšila. Ve 30tt. mu odhad váhy nikdo nedělal, takže jak na tom byl - to nevím, každopádně je to „jen“ odhad a můžeš si tady u spousty holek, né-li většiny přečíst, že v reálu pak bylo úplně něco jiného. I když u mě se strefili. :mrgreen: Malej se narodil nakonec s mírama 4490g, 53cm a hlavičkou 39cm. :mrgreen: Dřív k porodu se rozhodně neměl, byl zkrátka jen větší. Ten doppler je měření průtoků pupečníkem a váš výsledek znamená, že je fyziologický, tedy normální a mimčo má dost kyslíku i živin.

Příspěvek upraven 20.09.12 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.9.12 15:50

Dopler jsou srdeční ozvy.

S tou hlavou těžko říct, vy máte s otcem dítěte jakou? :mrgreen: Může se tam už projevovat dědičnost, takže dítko vážně může být malý hlavounek - o TP to ale nic nevypovídá. Stejně tak tam dítě může být blbě natočené a mohl to dr změřit trochu šejdrem. Stejně tak se hodně blbě měří, pokud už je hlavička napasovaná v pánvi.

Odhad váhy je pouze odhad - odchylka může být +-500g, takže tu bych už vůbec neřešila, já jsem v tomto tt měla s prvorozeným odhad přes 2kg a porodní váha v termínu byla 3,5kg, takže naprosto průměrný dítě.

Hlavně klid, je to jen utz, a i přes to, jaký se mu v současné době přikládá význam, tak je to všechno odhad, orientační popis, dokud dítě nevyleze, tak nikdy nevíš, jak je to ve skutečnosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TessAg
20.9.12 16:03

S tou hlavou, přesně jsem si taky říkala, že budu mít hlavouna…ale ono se to dorovnalo, prostě roste asi chvíli to a pak zase něco jiného…

Váhový odhad jsem měla 3,5-4kg :D Malá měla nakonec 49cm, 3030g a obvod hlavičky byl 33cm…

Buď v klidu, všechno to jsou „odhady“ a u mě byli třeba úplně mylné…

• Citovat
  • Upravit
101
20.9.12 16:09

Tak ja byla na uzv ted v utery a to jsem byla 28+3 a prcek ma pry 1500g, doktor me rovnou rekl, ze je to hodne a ze bude ted vic sledovat tu vahu. Jenze jak jsem diabetik a o to vic su z toho vsechno nervozni :-(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
20.9.12 16:13

Jen k vaze: mala ma vahu ve 31tt 1945g, a miry hlavicky, telicka a nohy se taky lisi, dr. nic nerikal a ja to neresim, kdyby byl problem, upozornil by me

bud v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27029
20.9.12 16:21

Uz nevěřím od posledního těhu :mrgreen: Malej byl podle UZ drobné miminko, hlavičku měl sice o 2 týdny větší ale zbytek odpovídal nebo o pár dní menší…měl mít sotva 3500kg a víš co?:))Sekli se pořádně:))Měl 4150 gramů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
20.9.12 16:53

Děkuju za uklidnění holky, já jsem se jen zmohla na to jestli je vše dobré. dr. že jo..(byl to nějakej novej dokturek, hrozne mladej, ten můj je nemcnej)a ze mam prijit za 3 týdny aby byl malej vůbec hlavou dolu a ještě přeměří tu kebulku..Bála jsem se aby mu něco nebylo, myslela jsem, že hlava musí odpovídat stejnému týdnu a dni jako tělo a ten rozdíl mi vyrazil dech..no už aby byl malej venku, jinak mě z toho všeho do porodu švihne…DÍK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
20.9.12 16:54

Já už těmhle odhadum nevěřím, ve 30tt mi řekly že mimi je dost velké přesné míry nevim, odhad porodní váhy přes 4 kila no a narodila se holčička 2700g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
20.9.12 17:23

Kliiidek, moje Natalka mela ve 30+5tt 2300g :-D odpovidala 33+5tt :-D

• Citovat
  • Upravit
Sandra752
20.9.12 17:27

Jsou to jen odhady ;-)

• Citovat
  • Upravit
3491
20.9.12 19:31

Náš měl taky větší hlavičku. A váha je taky v poho. Já rodila ve 34+1 a malej vážil 2400 g :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
20.9.12 20:04

M

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
20.9.12 20:06

Moc díky holky, já jsem fakt byla na nervy jestli ta hlava něco neznamená, že jí má prostě větší, ale jak to čtu, tak se čím dál víc uklidnuji..testy nam od začátku vychazejí na jedničku, utz taky a ted najednou ta hlava, tak mě to vyděsilo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
20.9.12 20:12

Ahoj,

co se týče váhy, už taky nevěřím. S malou mi v 38tt řekli, že má skoro 4kg, nacož já vyvalila oči, že tohle rodit nebudu, když mám ještě 14 dní, že je to hrozný přeci a co mám dělat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
malá se narodila s váhou 3080 g ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky