UTZ v 17. tt?

2947
9.6.13 15:47

Me ho delala dr pri kazde navsteve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9454
9.6.13 15:53

Mě dělá dr. utz taky při každé prohlídce, to záleží na doktorovi, někteří doktoři dělají tři utz na celé těhotenství, někteří víc, to je opravdu různé, si tam brnkni a zeptej se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
9.6.13 15:56

Mě ho jak u prvního, tak i teď u druhého v tomhle týdnu dělali :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30361
9.6.13 16:04

Mě dělala Dr. taky UTZ na skoro každé kontrole. Vynechala až nějakou kontrolu ke konci, kde se natáčel monitor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
9.6.13 16:26

Já chodila jen na ty velký UTZ, jiný mi nedělali. Teda mimo potvrzení těhotenství. Takže v 17.týdnu jsem nebyla, až o měsíc dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5112
9.6.13 16:39

Ahoj, já byla naposled na 14tt a doktor si mě pozval až na 20tt. U úterý jdu do poradny a to mi dělat určitě nebude. V naší ordinaci jsou dopoledne poradny a odpoledne utz, to totiž dělá jiný doktor než prohlídku. Takže si tam zavolej, jak čtu, tak všude se to dělá jinak :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.13 17:02

Můj lékař mi dělá UTZ úplně při každé návštěvě, je velmi pečlivý. Jsem velice překvapená, když tu čtu, že to jinde není běžné.

• Citovat
  • Upravit
9989
9.6.13 17:21

Ne ne, naštěstí jsme mimino každou návštěvu ultrazvukem neotravovali :) Vždyť nikdo neví jaký to má vliv.. Ultrazvuk se dělá po 20tém týdnu takže bych se nespoléhala na to, že ti ho udělá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102370
9.6.13 17:24
@Almira-Alm píše:
Ne ne, naštěstí jsme mimino každou návštěvu ultrazvukem neotravovali :) Vždyť nikdo neví jaký to má vliv.. Ultrazvuk se dělá po 20tém týdnu takže bych se nespoléhala na to, že ti ho udělá :)

Souhlasím, nevím čemu by ten UTZ v nízkých týdnech pomohl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.6.13 18:57

@j.a.n.i1 Jen pro vysvětlení, proč se dělají utz i v nižších týdnech těhotenství, tak třeba pro to, když žena ještě necítí pohyby, tak aby se vědělo, zda miminko žije :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102370
9.6.13 19:22
@Zandula píše:
@j.a.n.i1 Jen pro vysvětlení, proč se dělají utz i v nižších týdnech těhotenství, tak třeba pro to, když žena ještě necítí pohyby, tak aby se vědělo, zda miminko žije :roll:

Jen pro vysvětlení, UTZ se používá cca 20-25 let a co vím, tak to předtím šlo i bez něj… a když miminko umře, tak se to bohužel stane a žádný UTZ na tom nic nezmění, není tedy důvod pro to ho rutině používat při každé kontrole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
9.6.13 19:38

@j.a.n.i1 To je jasný, že to šlo dřív, ale dnes jsou jiné možnosti, tak proč je nevyužít??? nevím kolikrát jsi potratila, ale mě kdyby doktor udělal utz, tak věděl, že miminko je mrtvé, tak bych nemusela ještě přes to všechno prožít ošklivý zážitek potratu, ale vzali by mi to dřív, než to tělo vyloučilo! :?

Omlouvám se zakladatelce, že je to trošku mimo téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102370
9.6.13 19:42

@Zandula No, jelikož při normálním průběhu těhotenství hradí pojišťovna 3 UTZ za celou dobu, tak to asi není pouze můj názor.
A já tedy byla rozhodně raději za spontánní potrat, než jít na revizi, protože to má člověk jistotu, že to tak opravdu bylo a ne že se někdo spletl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
9.6.13 19:53

@Zandula Můj lékař je odpůrcem zbytečných ultrazvuků, miminko poslouchá zvonem přes bříško, UTZ zapne, kdyby se mu něco nezdálo.. Dělal mi na potvrzení těhotenství, pak potvrzení srdeční akce, pak screening v 1. trimestru, pak ve 20tt a ve 31tt dle rozpisu - a stačilo to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
9.6.13 20:05

Ahoj, můj lékař dělá svým pacientkám ultrazvuk při každé kontrole (na kontroly chodím po 4 týdnech). Ale jak se tady píše, všude je to jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí