Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat jak vypadali vaše ultrazvuky v 6.týdnu.
Já jsem byla na KO dneska a lékař viděl jen gestační váček o velikosti 16mm. Počítač i doktor se shodli na stáří 5+5. A doktor říkal, že na plodové struktury je ještě brzo, ale znám dost holek, které v tomhle týdnu už plod viděli.
Před půl rokem jsem byla na kyretáži kvůli afetálnímu vejci (prázdný gestační váček bez plodu) tak mám strach aby se to neopakovalo…
Leilo,
podle mě je v 6.tt ještě opravdu brzo vidět plod, já byla v prvním těhotenství taky na UTZ (kvůli krvácení) v 6.tt (5+3) a byl vidět jen gestační váček - vše dobře dopadlo a dnes je z tohoto váčku 23-měsíční holčička. ![]()
Nyní jsem v 30.tt a v 8.tt jsem měla to samé krvácení (7+2) a to už byl vidět malý plůdek. ![]()
Chápu Tvé obavy po předchozí zkušenosti, ale pevně věřím, že všechno bude ok a miminko bude brzo vidět i s tlukoucím srdíčkem! ![]()
Přeju Ti krásné pohodové těhotenství!!! ![]()
Lendula
Ahoj. Připojuji se též s optimistickým pohledem, je brzy vidět mimíška
Neboj a měj důvěru v ten zázrak v tobě.
Ahojky!
Já byla na UZ v 5+2, taky byl vidět jen gestační váček. Plod jsem viděla až v 7+2, to už měl 10 milimetrů. Neboj, určitě je všechno v pořádku! ![]()
AHoj Leilo,
já byla na prvním UZ asi v 5.tt, byl tam gestační váček asi 10mm a paní doktorka po detailním zkoumání řekla, že už ho tam v rohu vidí…myslela mimíse
, ale já také neviděla nic a dnes už mám bříško pěkně kulaté, takže buď v klidu a uvidíš, že to bude v pořádku. ![]()
ahoj leilo - já viděla v 6+1 srdíčko (teda doktor, já ne). tehdy to dr odhadoval na 8 týden gravidity, což ale nebylo možné. zdálo se mu to nějaké větší, starší - v té době prý srdíčko většinou nevidí. tak neplaš ![]()
elda
Zdravím všechny těhulky! Vím že se to do Vaší diskuze teď nehodí, ale zajímalo by mě, jestli to není něco špatného, když moje miminko kope od rána do večera.Jsem v 8 měsíci a brouček je tak šíleně živej, až mě to děsí. Připadá mi že se vůbec nezastaví..Někde jsem četla že může být u mě nespokojené, tak mam trochu strach. A pak také že miminka co jsou v bříšku klidnější a kopnou si jen tak občas, jsou potom hodné a dobře spinkají. Mám obavy že ten můj mrňous bude pořád plakat až bude venku.
Ahoj Beky,
ja mysim, ze se nemusis bat! Muj kloucek byl ke konci tehotestvi taky pekne zivej, kopal od rana do vecera a ani v noci se moc nezastavil. Na ozvech se doktor smal, ze slysel tlukot srdicka az ve vedlejsi ordinaci, ze to bude peknej cipera.
A nemyslim, ze by se mu u me nelibilo, prenasela jsem 9 dni… A kdyz se narodil, byl uzasne spavy miminko, tak do ctrvtyho mesice, pak uz to bylo kapku horsi…
No, a ted je to peknej rarasek. Uzij si zbytek tehotenstvi, bezproblemovy porod a zdrave miminko!
Joni
Jéé, děkuju ti moc, opravdu jsi mě potěšila. Ono stačí někdy jen pár povzbuzujících slov a člověk je klidnější. Mám toho plnou hlavu, ale těhotenství si užívám a srašně moc se těším na miminko.Měj se krásně a děkuju ti ![]()
Milá Beky,
na toto téma zde už byla diskuze VELMI ČASTÉ POHYBY MIMINKA V BŘIŠE. Taky jsem tam přispívala, protože mě znepokojuje to samé, co Tebe.
Krásný zbytek těhotenství Ti přeje
Lendula 30.tt + 23-měsíční dcerka