Zkraceny čipek

JaE
7
22.2.06 19:38

Zkraceny čipek

Ahoj holky. Jsem ted docela bezradna. Na bezne kontrole mi doktorka rekla, ze mam zkraceny cipek (nebo nejak podobne). Jsem nyni v 27 tydnu (+4dny). Je to moje druhe tehotenstvi a pry se cipek uvolnuje, jak na nej mimko tlaci. Mam mit klid, protoze me porad poboliva brisko. Nebo spis mam ve spodni casti divny tlacivy a neprijemny pocit. Dostala jsem na to horcikove tabletky, pry pomahaji, ale nevim, nevim. Mam ted o detatko strach. Mate nejaka podobnou zkusenost? Poradite mi. Moc a moc dekuju, JaE.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
585
22.2.06 19:48

JaE
tento problém jsem měla prakticky celé těhotenství a taky jsem jedla magnézium, ono se to časem uklidnilo samo a dneska bych zase potřebovala, aby se ten čípek zkracoval rychleji! :-)))
Opravdu jsem velice striktně dodržovala klidový režim, né že bych celé dny proležela, ale doma jsem prakticky uvařila maximálně naházela prádlo do pračky, pořídila jsem si rozkládací sušáky, abych nemusela věšet prádlo na šňůru, okna jsem myla naposledy v září a na vánoční úklid jsem se taky vybodla! věř mi, super napucovaná domácnost za to prostě nestojí.
Když nepočítám jiné drobné neduhy s tím nesouvisející, tak jsme to nakonec překlepali v pohodě.

Žádná tragédie to samozřejmě není, ale opatrnosti není nikdy nazbyt!

Bude to v pohodě, věř mi!
A napiš jak se to vyvíjí, ale pevně věřím že bez problémů.

A neboj!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaE
7
22.2.06 20:07

Ahoj, moc te dekuju za zkusenost. :D Alespon vidim, ze v tom nejsem sama. Mam jenom 152 cm a tak se mi tam pry mimi nevejde. Taky jsem v dost velke rodine, takze si nedovedu predstavit, jak mam drzet klid. Mam doma dvouletou holcicku - pekne divokou. Varim pro 6 lidi a mam strach, ze uklid a dom. prace manzel sam nezvladne. (neni na to ani moc zvykly).
Tak myslis, ze se to trochu zklidni? Preci mi nebude takhle jeste tri mesice?! :cry: To si mam ty tabletky brat preventivne trikrat denne, nebo jenom pri boleni? Nechci se porad vyptavat doktorky, abych nevypadala moc hloupe. Mimco je taky pekne divoky, chilema kope a strka do briska opravdu silne. Tak zatim, zkusim se zase ozvat. PS:jsi taky tehotna? JaE

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
22.2.06 20:25

JaE
já jsem ty tabletaky brala 6ks denně, což je snad nejvyšší možná dávka, tak abych mohla být doma a neležet ve špitále.
My sice žijeme sami dva se dvěma psíky, ale i tak je to docela nářez, kolkrát si říkám co je horší, jestli malý dítě nebo manžela dva domácí psíci! :-)))
Domácí práce bude muset manžel zvládat sám, aspoň podle možností, když bude doam trochu větší binec než obvykle, tak se nedá nic dělat, přece to nebudeš riskovat.
Ty prášky ber určitě pořád a poctivě dodržuj dávkování, jedině tak to má smysl.
Já jsem te´d ve 40tt, tak už snad budu mít pokoj.
Navíc jsem se te´d nehorázně osypala a nezabírá na to nic, tak mi dělali jaterky a zítra uvidíme výsledky. Dneska mi pan primář v porodnici slíbil, že mi příští týden pomůže a přenášet mě rozhodně nenechá, ať už ty testy doapdnou jakkoli.
Tak mi drž pěsti, ať ty výsledky nejsou moc katastrofální, i když na druhou stranu aspoń bych věděla že je to od jater a né že nad tím každej koume a nikdo zatím nic nevymyslel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
22.2.06 20:27

JaE- hlavně to prosím nepodceňuj, není to žádná sranda. Já si tohle v těhotenství musela odležet. Od 4měsíce mi tvrdlo břicho, a od pátého jsem se začala otevírat. Do sedmého měsíce jsem měla klidový režim, nemohla jsem ani dát prádlo do pračky-měla jsem to zakázané, a vaření obědů ani nemluvě. Ležet, a klid. V sedmém měsíci jsem byla hospitalizovaná v nemocnici na gyndě a dávali mi kapačky. Ty moc pomohly. No a do konce těhu už jsem jen ležela. Musím tě trošku nahukat. Je mi jasný, že já byla extrém, jen ti chci sdělit, že někdy člověk musí oželit neumyté nádobí a uvařený oběd. Zas na druhou stranu jsem měla velice rychlý porod na prvorodičku. To magnézko můžeš až 8tablet denně. Záleží na tvém stavu. Pokud se ti čípek-jen- uvolňuje, brala bych 3denně, pokud ses začala otvírat, tak bych brala určitě 6-8 Čím si mě ale fakt dostala je tím hloupým ptaní doktorky. Přece jsi máma, musíš se ptát. Jde o tvé mimi! A hloupé otázky přece neexistují! Tak krásného mimíse !
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
22.2.06 20:34

Zdravím, já si toto zažila u obouch dětí:u prvního jsem ležela v nemocnici od 24 týdne až do konce těhotenství, a to mi ve 26týdnu udělali ještě cerkláž. (steh kolem čípku), dávali mi kapačky s magnéziem a nakonec jen tablety-nicméně přežila jsem to. (syn se narodil ve 38týdnu, a to je normální donošené dítko)
U druhého dítěte se mi čípek také zkracoval, ale už to celkem šlo a mohla jsem být doma. Ze začátku pouze na neschopence, normálně jsem chodila ven, ale po 30 týdnu jsem Hodně času proležela s nohama nahoře, a jedla 3×denně po 2tbletách magnézia. Určitě Ti doporučuji klidový režim, možná alespoň na noc zvednout pánev a nohy výše, aby jsi odlechčila a nezatěžovala čípek-doktorka ti při příští kontrole řekne jestli se to zhoršuje a nebo to drží. Za zdravé a hlavně donošené miminko to stojí! Vím o čem mluvím, je to děs být celý den zavřená doma nebo v nemocnici.
Moc Ti držím palce aby jsi to měla jen na chvíli a neměla žádný problém!
Hodně štěstí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
22.2.06 20:36

je Brojler-koukám že jsme na tom dost podobně, holt některé maminky mohou skály lámat a některé znají celý program v televizi. Doufám že u dalšího dítka budeš na tom lépe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
585
22.2.06 20:44

Ještě jsem chtěla dodat, že já jsem byla kvůli tomu na neschopence asi od 18tt, bylo to docela na palici, ale dneska se tomu jeno m směju a jsem ráda, že to tak dopadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
22.2.06 20:56

Ahoj.

Taky jsem byla od 24 tt, kdy jsem skončila v nemocnici na pozorování pro tvrdnutí břicha, zkracování čípku…, televizní ležák. Magnezko 6 tablet denně, měsíc bez vycházek a pak jen sporadicky - na těhu kurz, domácí práce - alá manžel … dopracovala jsem se k 35tt, kdy jsem předčasně porodila. Důvod byl naprosto odlišný - živé dítko asi prokoplo vak s plodovou vodou ( dnes zdravý velmi živý 14ti měsíční rošťák).

Určitě bych situaci nepodceňovala a dodržovala doporučení, na druhou stranu stres a obavy nepomůžou a mamin s obdobnými problémy je spousta. A dotazy - ptej se, určitě. Jinak máš emimino.

Hodně štěstí přeje znovusnažilka Beruška :)

Mimochodem JaE: Taky nejsem obřík, ale mimi se nevejde??? - 155cm, mimi mělo v 35+1 tt 2650g a 48cm ( na nedonošeňátko cvalda), dneska má 80 cm a 11,5 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
22.2.06 21:01

Jé Pezy, ty taky? Měla jsi aspoň rychlé porody? Já se příštího těhu fakt bojim :roll: ani ne toho porodu, jako těhotenství
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.2.06 21:05

Ahoj JaE, úplně chápu co prožíváš. Jsem na tom momentálně stejně. Před 2 týdny, když jsem byla 25+5 jsem naklusala k lékaři, protože jsem měla nepříjemné pocity a tlaky dolů. Doktor zjistil zkrácený čípek. Nařídil mi ležení nejlépe se zvednutými nohami a 3 x denně 2 tablety magnezia. Byl to pro mě šok. Dostala jsem strach. První týden jsem opravdu hodně ležela, další týden už míň. Dnes jsem byla na kontrole a stav se nezhoršil, doktor říkal, že je ten čípek snad i delší. Ulevilo se mi, ale každopádně budu stále polehávat a brát magnézko.
Takže moje rada zní: Zalehni a odpočívej a všechno dobře dopadne. Musíme tomu věřit. Taky se bojím předčasného porodu a pro mimi udělám cokoliv.
Zvládneš to, neboj.

Dana

• Citovat
  • Upravit
679
22.2.06 21:14

Brojler-já měla super rychlé porody, alespoň něco za tu dřinu (tím myslím ležení) u davídka od prasknutí plodové vody v 5,30-bolesti začli asi v 6,30 a Dáda v 7,35hod byl venku :lol: -----takže dvě hoďky,
u Nikči bolesti začali kolem 18 hodiny a Nikča vyletěla jak raketa (málem jsme to nestihli do porodnice) v 19,10hodin.
(obě děti ale měli z překotných porodů jakousi zátěž nebo co, Nikču mi nechtěli dvě hodky přiložit k prsu, aby se prý uklidnila a vzpamatovala-chudinka moje. Ale apgár skore jsme měli vcelku dobrý Dáda 9,9,10 a Nikča 8,8,9.

Já se tím taky neustále trápila, asi to mám vrozený nebo co, že to ten čípek neustojí, ale viděla jsi u mě že se to zlepšilo-tak třeba se zadaří a budeš bez problémů, moc bych Ti to přála-protože kdo to ležení nezažil tak nepochopí.

jakou rychlostí vyletěl Víteček? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
22.2.06 21:42

JaE, u druhorodičky je prý normální, že se čípek trochu pootevře (toť má zkušenost z druhého těhu). Já měla podle doktora zkrácený čípek už od 21. týdne, břicho mi tvrdlo některé dny i 200× a bolestivě, strach, jaký jsem zažila, bych už si nechtěla zopakovat, proto třetí dítě dobře promyslím 8O .
Jenže objektivní nález na UTZ (cervikometrie) byl stále dobrý, neotvírala jsem se. Ono to vyšetření pohmatem může mýlit, cervikometrie je přesná. Takhle jsem tvrdla a existovala až přesně do termínu porodu, doktor nad tím kroutil hlavou. V prvním těhu mi tvrdlo bříško též, ale ne tolik.
Přesto to určitě nepodceňuj a klidový režim dodržuj! (Já už pak na něj kašlala - nepomáhal ani klidový režim ani magnesium).
Jen bych tě chtěla uklidnit, že pokud by to bylo vážné, tvoje doktorka by se nespokojila s klidovým režimem, ale hnala by tě do nemocnice, kde mají na zastavení děložní činnosti účinné léky, takže ani pak není nic ztraceno a miminko by se téměř určitě nenarodilo předčasně!!
Držím palce a hlavně žádné strachy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
22.2.06 21:56

Ahojky,
taky jsem měla zkrácený čípek, taky klidový režim a magnézko od 24. týdne. Díky psaní diplomky jsem to 14 dní vydržela, pak jsem prostě musela vstát a „normálně“ fungovat. Nedělalo mi to vůbec dobře psychicky. Jakmile jsem se uklidnila a opatrně fungovala, bylo to daleko lepší. Nakonec mi nějak pozapoměli říct, že mám magnézko přestat brát, takže jsem rodila až po termínu:-)))
Takže se neboj, bude to určitě dobrý.
Albi+Anika 15m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
22.2.06 22:10

Pezy- já měla taky rychlý porod. Od prasknutí vody za hoďku byl venku. Vše bylo rychlé, tak vzpomínám ráda. Bojím se, že u druhého nestihnem dojet. Bylo to tak tak. Fakt ale nejhorší pro mě bylo to těhotenství. To jsem si odležela.
Ale za zdravé a krásné donošené mimi to stoprocentně stojí! My to zvládnem! Od toho jsme ženský! :D
 Pa!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky