Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj maminky. Tak uvažuju, že bych začala s dcerou (15m) látkovat… Chtěla jsem už dříve, ale chyběla odvaha. Dáte nějaké zkušenosti, rady do začátků? A hlavně mně podpořit, že se nemám čeho bát?
ahoj stačí klasické čtverce a dvoje svrchní kalhotky… už je veliká, to už je fajn
za chvíli už stejně bud ebez plínek ![]()
Už bych určitě nepořizovala žádnou extra výbavu…
většinou je to podle kilo..... my měli bambino mio a tam to bylo podle toho
čtverce doma máš. kup dvoje svrchňáky PUL nebo flásáky (pokud budeš přebalovat často). to myslím na 15m dítě stačí. případně ještě viskozové separačky.
pokud plánuješ ještě další dítě. Tak zkus koupit ještě na vyzkoušení třeba nějakou kalhotkovou plenku, kapsovku nebo AIO. A sama tak zjistíš, co ti nevíc sedne. Každé má své výhoody a nevýhody.
Aha, děkujeme. Zítra po práci se někde podívám, at mám přehled. ![]()
ahojky holky ja take premysli ze az bych mela minco ze bych latkovala poradite co mam postupne kupovat?
já bych koupila fakt jen pár kousků… a zkoušela bych co mi nejvíc sedne. Velké nákupy bych dělala až jak si to vyzkouším
@Muchitos ja premyslela od avavy a bebo popoliny tady v aglii nevim jestli neco najdu.a co bude potreba
nejdůležitější je asi jestli tě to vůbec začne bavit nebo ne… moje sestra nakoupila mega výbavu a látkovali dva měsíce… my odlátkovali asi rok s obyčejnýma čtvercema a svrchníma pul kalhotkama…
Ahojky, určitě je dobrý na začátek koupit pár různých kousků a co bude nejvíc sedět, tak toho pořídit vícero. Ale za mě tedy jednoznačně Anavy… nám tvarově sednou nejlíp, gumičky neškrtí, protože jsou šitý cikcakem, celkem bezpečně udrží i hmotnější nadílku. Bobše jsme měli venku za 5 měsíců používání jenom jednou… A ty vzory… aaaaach ![]()
Jo a málem bych zapomněla, látkování rozhodně doporučuju, první syn vyrostl na Pamperskách, druhýmu jsme museli kvůli zadečku pořídit bambusky, takže mám srovnání… není to až o tolik víc práce a když porovnám chemie vs. bambus, vítěz je jednoznačnej… až mě teď mrzí, že jsem nezačala už u prvního… ![]()
Tak hodně úspěchu při látkování a hlavně to po pár nezdarech nevzdat, držim palce ![]()
Ahojky, syn ma poslednich par dnu problemy s opruzeninami.Nic mu nepomaha je vylecit, jen zmirnit.Nyni jsme uz byly na koznim a ma mast, trochu pomohla, ale neni to ono porad. Pleny stridam, takze urcitou znackou to nebude.Ma nekdo zkusenost s tim, ze latkovani pomohlo s koznimy problemy? Moc se mi latkovat nechce, proto se ptam, jestli by to pomohlo, sly by jsme do toho.Mame doma klasicke latkovky, nevim ale jak je uvazat..
Ahojky, tak my látkovky používáme, bohužel s opruzením nemám zkušenost, ale pokud máte klasické čtverce, tak je stačí poskládat na novosklad, který najdete určitě na youtube a na to svrchní kalhotky, a myslím si, že látka určitě pomůže, látká není nepropustná na rozdíl od papírovek
Já dávám klasicky narovno do svrchních kalhotek… btw nikdy nebyla opruzená a ani ničím nemažu ![]()