Uvést otce do RL?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní píše:
Otci je 15Jinak příspěvků od otce bysme se stejně nedočkali
A osobně si myslím, že je více pozitiv když ho neuvedeme.
Ahoooj
. Zkusím se poptat jak to je. Myslím ale, že nezapíšou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Mě je 18, rodila jsem v 17ti. Na matrice mi bylo řečeno, že dokud mi nebude 18, otce do rodného listu bez prohlášení nás obou prostě nezapíšou. Takže toho od Vás by taky neměli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asi ti došlo kdo je, že?
chtěla jsem ti psát SZ, tak už nemusím ![]()
Kallkapa píše:Anonymní píše:
Ahoooj
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Já myslím, že bez souhlasu matky, popř jejího zákonného zástupce (to je teda situace
) to nelze.
Policii zajímá trestní stíhání případného otce kvůli nezletilosti matky, a ne rodný list dítěte, aspoň dle mého.
Jen by mě stejně zajímalo, jak na to přišli
. Jim vlezli do postele, nebo co? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
otce nemůže přece jen tak někdo zapsat,protože zná jméno
policie ani úřady přece jistě neví,jestli je doopravdy otcem,takže na to nemá nikdo právo,jedině až po nějakých testech a do těch vás asi taky nemůže nikdo nutit
těžko říct,jen můj názor..a já myslela,že jsem v 21 letech sakra mladá maminka
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to docela složitý celá tady ta anabáze. A nechci se o tom rozepisovat, přece jen tak dopodrobna by nebylo rozumný to tady šířit.
jajul píše:Anonymní píše:Já myslím, že bez souhlasu matky, popř jejího zákonného zástupce (to je teda situace
) to nelze.
Policii zajímá trestní stíhání případného otce kvůli nezletilosti matky, a ne rodný list dítěte, aspoň dle mého.
Jen by mě stejně zajímalo, jak na to přišli. Jim vlezli do postele, nebo co?
- Citovat
- Upravit
Podle mě na testy taky dojde. Ale zase mi přijde nesmyslný, že pokud si nepřejeme zapsání otce dítěte do RL, že i přesto by ho tam zapsali.Samozřejmě pokud by otec podal žalobu na určení otcovství, tak je to o nečem jiném.
Katko, mladá maminka seš.katkabanova píše:
otce nemůže přece jen tak někdo zapsat,protože zná jménopolicie ani úřady přece jistě neví,jestli je doopravdy otcem,takže na to nemá nikdo právo,jedině až po nějakých testech a do těch vás asi taky nemůže nikdo nutit
těžko říct,jen můj názor..a já myslela,že jsem v 21 letech sakra mladá maminka
![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Asi ti došlo kdo je, že?chtěla jsem ti psát SZ, tak už nemusím
Ahoooj
Jasan, klidně napiš
. Já nějak nestíhám a zapomínám psát
. Myslím, že se nemusíte bát, bylo by to určitě na delší dobu..Jinak alimenty by za něj měli platit rodiče - i když vím, že tam ta situace není nejlepší, takže nejlíp asi fakt nezapisovat. Nedobrovolně si myslím, že ho tam zapsat nemůžou..zeptám se ale jak je to stoprocentě a dám Ti vědět
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Ahoooj
Já taky možná vim
Nebo se pletu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kallkapa píše:Anonymní píše:Jasan, klidně napiš
Ahoooj
. Já nějak nestíhám a zapomínám psát
![]()
. Myslím, že se nemusíte bát, bylo by to určitě na delší dobu..Jinak alimenty by za něj měli platit rodiče - i když vím, že tam ta situace není nejlepší, takže nejlíp asi fakt nezapisovat. Nedobrovolně si myslím, že ho tam zapsat nemůžou..zeptám se ale jak je to stoprocentě a dám Ti vědět
![]()
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Děvčata i když víte, neprozrazovatděkuji
Držím palce, ať to dopadne co nejlépe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Martina84 píše:mag píše:Čertim se proto, že to bylo od slečny slušně řečeno velmi nefér. Po jednorázovém opileckém úletu přišla za mým mamželem (v té době ještě nebyl můjMartina84 píše:Pak nechápu, proč se čertíš, dítě jeho je a pak má povinnost platit alimenty.mag píše:No pokud „otec“ nesouhlasí, dělají se testy DNA. Pokud výjdou kladně, náklady za testy DNA platí otec. V matrice byl uveden dodatečně po soudním projednání, kdy přiznal otcovství…Martina84 píše:Nejde jen tak otce do RL uvést, buď oba rodiče na matrice prohlásí, že dítě je toho muže a ten je následně zapsán od RL nebo musí být otec určen soudně na základě testů DNA, pokud on otcovství popírá.bodlinka34 píše:Mému muži přišla jen obsílka od soudu, že je zažádáno matkou dítě o vyplácení alimentů. Nikdo se s nim o ničem nebavil. Prý jí bylo porazeno, že má otce do RL uvést, jenže můj muž je poctivej a legálně pracuje. Pokud by se opozdil jen s jedinou splátkou, dají mu exekuci na plat. Dítě nikdy neviděl a bude na něho celej život platit. O dědictví ani nemluvím…z toho plyne, že hajzlové a flákači z toho vždycky výjdou nejlíp.
Myslím že pro zapsání otce do RL je potřeba podepsat souhlasné prohlášení otce,toť mé info z matriky,takže tak) a řekla mu, že je těhotná. Navrhl ji, že ji zaplatí potrat, ona to odmítla se slovy, že si dítě nechá a bude se o něho starat sama a jako otce ho uvádět nebude. No a co čert nechtěl…za rok přišla obálka (to už jsme byli spolu). Vím, že dítě za to nemůže,ale díky téhle zkušenosti se na tuhle problematiku dívám trochu jinak. Někdy jsou ty chlapy fakt v pasti…
Možná že opravdu se chtěla o dítě sama postarat a nechtít po otci nic.Ale když zjistila,že je u žádosti o různé sociální dávky nutné mít uvedeného otce a jí její příjem nestačí k tomu,aby uživila sebe a dítko,tak nezbylo nic jiného,než otce uvést.A na druhou stranu-jak se tady několikrát psalo-první by měli mít povinnost o dítě se postarat rodiče a až potom je na řadě stát.A tím že matka neuvede otce,tak vědomně onu povinnost chce od státu.Proto se situace změnila a když není otec uveden,tak se nemůže žádat o dávky.
Na druhou stranu chápu,že tvého muže mrzí,že jedním opileckým úletem si natropil starosti na celý život.Ale bohužel stalo se a nedá se to změnit.
A možná je tu i varianta,že matka jeho dítěte od začátku,když zjistila,že je těhotná,chtěla otce uvést-ale on jí přesvědčoval k interupci,tak aby ona měla klid v těhotenství,neposlouchala že by bylo lepší ho ukončit,tak zalhala.
Každopádně u vzniku nového života byli oba,existuje antikoncepce jak na jedné,tak na druhé straně.A pokud už muž souhlasí se stykem bez kondomu,tak je tu vždy možnost,že bude otcem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Janinna23 píše:Anonymní píše:
Děvčata i když víte, neprozrazovatděkuji
![]()
Držím palce, ať to dopadne co nejlépe
- Citovat
- Upravit
Anonymní píše:
Je to docela složitý celá tady ta anabáze. A nechci se o tom rozepisovat, přece jen tak dopodrobna by nebylo rozumný to tady šířit.jajul píše:Anonymní píše:Já myslím, že bez souhlasu matky, popř jejího zákonného zástupce (to je teda situace
) to nelze.
Jen by mě stejně zajímalo, jak na to přišli. Jim vlezli do postele, nebo co?
Ok omlouvám se.
Jen mi to nedalo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit