Porodné 2012 - mám nárok?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
porodné 2012 mám nárok?
Holky, nikde jsem se nedočetla zda budu mít nárok na porodné… jedná se o druhý porod a tudíž nevím jestli se to počítá z toho 2,4 násobku živ. minima i vícerodičkám…? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
narok na porodné
krasný den holky ,
cekam prvni prirustek do rodiny a doslechla sem se ze nebudu mit narok na porodné, pokud by muj a pritelovo prumer udelal neco okolo18 tis. nevite co je na tom pravdy?? a taky s materskou .. marodim uz od května 2011 diky kolenu mela sem jit na operaci ale otehotnela sem, a doktorka me tedy necha marodit az do doby 6 tydnu pred porodem ale kazdy mi rika ze ja nedostanu materskou jelikoz nemam oddelano 282 dni pred nastupem na ni. mam oddelany rok presne a stale marodim na firmu kde sem byla zamestnana. ale v srpnu 2011 me vyhodily ale stale na ne marodim nevim si rady ,, prosim o rady .. S pozdravem a dotazem Janča Siváková ![]()
- Citovat
- Upravit
takze i kdyz ja beru nemocenskou cca 6500 cisteho a pritel bude ted druhy mesic na podpore a ma 10700 tak nam to nepresahuje ale jak dalece se pocita prumer za jakou dobu?? a jakou cifru dela RD ??
- Citovat
- Upravit
na mateřskou musíš mít v posledních dvou letech odpracováno 270 dní pak na ni budeš mít nárok at jsi zaměstnaná či ne…porodné je myslím zvýšeno na 18504,– do toho se musíš vejít s průměrem své nemocenské a partnerova platu za 3 měsíce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lemonkas píše:
na mateřskou musíš mít v posledních dvou letech odpracováno 270 dní pak na ni budeš mít nárok at jsi zaměstnaná či ne…porodné je myslím zvýšeno na 18504,– do toho se musíš vejít s průměrem své nemocenské a partnerova platu za 3 měsíce
kdyz pritel je druhy mesic na podpore a ma 10700 a ja pred nastupem na marodku mela oddelano 10 mesicu… tak to jde
- Citovat
- Upravit
Já myslím,že bych nárok na porodný měla mít,zatím těhotná nejsu,ale snažíme se,když já su na úřadě práce a v době porodu bych nedostávala žádnou podporu a přítel pracuje 2 roky a má cca 15 000 čistého,tak bych asi měla mít nárok jak na porodný,tak na mateřskou a vybrat si délku rodičovské taky můžu ne??
Jestli sem to pochopila správně tak stačí že pracuje jeden s partnerů,aby tam ta volba byla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
delku rodičáku si bude moci zvolit sama ne, ted od nového roku? nebo na to musí mít právě ten chlap odpracováno?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tatranka1 píše:janca1990 píše:tak ty příjmy se budou započítávat za leden-březen 2012.a jestliže otec dítěte má hrubý příjem 16500 a víc můžeš si vybrat variantu RP nejvíce 11500,–měsíčně.ale nevím jak je to ,když je na podpoře,to asi vybírat nemůžete.nejsem si jistá
ja ho mam 2.června
takze pritel bude nastupovat ted v unoru do prace to bude mit tak 16 hrubeho a ja bych mela jit asi nekam se pozeptat na socialku jak to vse bude??? mam se pry ptat na pravo volby nevite co to je
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tatranka1 píše:Lemonkas píše:
delku rodičáku si bude moci zvolit sama ne, ted od nového roku? nebo na to musí mít právě ten chlap odpracováno?právě že si myslím,že ne.
ona je sice na nemocenské na zaměstnavatele,ale už teď má po ochrané lhůtě
vubec nevim co mam delat mala tu je zachvilku a ja nic nevim a ani nevim jak to teda bude s tou materskou poradte kam bych mela zajit a co delat sem stoho jak na trni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janca- ohledně mateřský se jít zeptat na okresní zprávu sociálního zabezpečení(OZZP) a ohledně rodičáku a porodnýho na sociálku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit