Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojky.prosííííííím poradte mi.Samik mi krasne spinkal celu noc,akurát jednou sa zobudil.A už asi dva týždne sa mi zobudi aj pet krát.pár krát si cucne a spinká dalej.Už som zufala a nevyspatá.
![]()
Ahoj, taky mi to mala delala cca ve 4 a pul mesicich, po par dnech jsem zjistila, ze pomuze dudel, hlad to nebyl. Predtim uz od narozeni spala i 7 hodin v kuse. Preslo to pomalu po cca 14 dnech.
Nase mala se v tomto obdobi take dozadovala vic a vic mlicka a to pry tak byva (podle laktacni poradkyne), proto se od sesteho mesice doporucuji prikrmy. Mas dve moznosti, bud zatnout zuby a vydrzet to, nebo zacit s kasickou na noc, ale stejne muzes ze zacatku dat jen par lzicek, takze na velke vyspani to zatim nevidim. Asi te nepotesim, ale dalsi rustovy spurt je kolem osmeho mesice a na ten vzpominam opravdu nerada, to jsem v noci kojila i po hodine, i kdyz mala uz v te dobe prikrmy papala pekne, takze zasycena byt mela, ale nebyla. Jinak nevim, co bych poradila. Eva
luciku, my měli to samé - klárka se budila v noci po 1,5 hodině
vždycky si malinko cucla a spala dál. podle mě to není hlad, ale potřeba cítit mámu. pokud opravdu pořádně nepije, tak si myslím, že fakt hlad nemá.
takže mi v 6 m zavedli kaše na noc a metodou kontrolovaného pláče stáhli noční krmení jenom na 1 kojení kolem 4 ráno. trvalo to asi 3 dny a byl pokoj
možná to teď zní drsně, ale já jsem už kolabovala z fyzické únavy a nevyspání a fakt jsem už nemohla.....
dobré ránko.tiež som si myslela,že to je asi tim,že sa len chce ujistit,že som pri nem.dnes v noci to bolo katastrofálne.vzbudili sme sa 8 krát a y toho 2 krat papali ako o život.mne to kojeni nevadi,je to super.len sa bojim aby mi z toho nešvihlo.
.Uvidime ako to bude pokračovat.V piatok ideme na očkovani,tak sa opýtam doktorky.ale mooooc vam zatim holky dakujem
![]()
Luciku a co zoubky?Martínek mi vždy krásně spinká,ale když mu začali růst zoubky,tak se v noci začal budit a vždy si dal papů.taky jsem si myslela,že to byl hlad,ale za pár dní vylezl první zoubek a zase spinká celou noc.ahojky
Luciku, ta to je síla… držím place a vytrvej!!! určitě se to dřív nebo později zlepší! a nemůžeš se dospat aspoň přes den? nacpat malého tátovi a dát si oddech?
Ivuška,tak zatim zubatka nevyšli.uvidime čo bude.Nosu ja neviem cez den spat.a ono to ani neide,ked je vonku tak krásne.a tatinek by zošedivel.my sme ho totiž naučili na ručičky a chce prso kludne aj každu hodinu.to fakt nema cenu si ani lahnut
ahojky ja neco podobneho zazivam.holcicka taky zacla vstavat driv a driv.zkusila jsem ji prikrmit a ejhle hned spala o dost dele,takze jsem prisla na to ze ma hladik
zkousim se rozkojit abych vyhovela jejimu hladiku, takze prikladam pres den kazdou hodinu.pokavad ti v noci pouze cucne a pak spinka,me to dela take,zkusila jsem ji nechat,ale za 1,5 hod byla zase vzhuru, takze jsem zavedla -pokavad se zbudis tak papat poradne,,musim ji u toho trochu budit to je pravda ale bez poradnyho dabliku ji do postylky nedam,funguje to a hlavne se trochu probere kdyz ji v noci prebaluji pred papanim,ale pravda nekdy je to docela fuska ji udrzet trochu cilou.po kojeni se mi zbudi a vsimne si ze je na kline, ale staci ji trochu pochovat a soupnout do postylky,dudlik vykona sve a mala je zase jak sipkova ruzenka a vydrzi ji to az 4 hodiny
![]()
keby mi chcel aspon toho dudlika.nemožeme ho nan naučit.dnes sme si museli od 2:00 do4:00 hrat a povidat si.no hruuuuuuza.asi skusim častejšie prikladat.a ak to nepojde tak budeme prikrmovat
![]()