Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, mám takový dotaz, jestli jste některá měli s prcíkama stejný problém. Malého nakojím jako vždy, mlíka mám dost, ale poslední dobou po skoro každém kojení, když si malého dám na rameno kvůli odkrknutí, přijde pláč a kroucení. Mám to také přičítat prdíkům, které nás hodně trápí? A jak dlouho to u vás trvalo?
Ahoj,
podle mýho jsou to prdíky, ale jak dlouho to bude trvat ti neporadím, taky s tím bojujeme.
Šárka
ja to mam ted taky. krouti se u kojeni jako zizala nebo usne, dam ho odrihnout, probere se a rve a krouti se. ted zkousim dokrmit z druheho. ale nejdriv mu musim strcit do pusy prst,aby se uklidnil,protoze by se neprisal. zkousim to ode dneska, poprve a fungovalo to, tak uvidim dal. mozna ma rustovy spurt. je to pry na sestinedeli(to je ted) a pak kolem 3.mesice. na prdiky ted netrpi a je v pohode, takze tim to neni
Jituš,
jste stejně starý jako naše Kačenka koukala jsi?
Šárka
Ahojky.Asi si niečo špatné papala.ked som sa nekontrolovala a jedla na čo som mala chut tak to bol pak šialený brekot
Až mu z toho vyskočil von pupík.Už je to lepšie,ale nemožem sa poriadne napapat
.Holky,ako ste si tam dali tu fotku a vek miminka????????Diky moooooooooooooooooooooooooc ![]()
no jo, to je pravda
my mame znamy a tem se kluk taky narodil 17.3. ted den se u nas hodne rodilo. ja jeste mela klid, protoze jsem rodila z nedele na pondeli a jenik byl na svete v 1.06. ale behem dne bylo asi sest dalsich porodu, takze frmol
lenko- doufam, ze nevadi, ze jsme mimo tema
![]()
luciku-musis na ty webovky a tu fotku tam stahnes ze svyho pocitace
jinak ja nesmim jist-rajce, nedovareny brambory, uzeniny a vejce-mamka mi rikala, ze by ani ve snu nenapadlo jist vejce, a ja debil si je dala, to byl rev. takhle jsem to vychytala a zatim je klid. s dalsima potravinama moc neexperimentuju, pockam az bude mit tri mesice a pak buddu jist snad uz vsechno. ji radsi nepiju bublinky.
Určitě mi nevadí, když se to tu rozjede i mimo téma:o).
Jituš, tak já to zkusim zítra taky a uvidíme.
Lucíku, jídlem to nebude, hlídám se, abych nejedla nic špatnýho, ale stejně je to prd
platný, ani si nechci představovat co by bylo kdybych se nehlídala.
jituška neteš sa. moj samik ma skoro 5m a ja aj tak nemožem jest čo si zmyslim.ale stojí to za to.je zdravučký a štastný.neviem pochopit ženy čo nekoja ak možu.a tie bublinky sa vraj nemaju.to som počula.ani kakao to mám vyskušané ![]()
tak je to možno tá třiměsični kolika.ale u nás to chvála bohu platí.ked nepapame kraviny tak nebrečíme
![]()
Ahoj Lenko, my jsme sice na UM, prdíky malá honila vždycky, ale přesně v dvou měsících začala dělat, to co popisuješ,a fakt to byly prdy - akorát,že vždycky přišly tak blbě během toho jídla. Jinak teď tan poslední týden byl fakt krušnej, ale zakoupili jsme speciální antikolikový mlíko a je to mnoohem lepší.Ale vzhledem k tomu, že kojíš,tak neporadim - snad jen Sab simplex nebo Baby calm.Hodně štěstí, ať to přejde.
Pehot - moc děkuju. Kapičky už máme vyzkoušený oboje, teď jsem znovu koupila ten Sab simplex, třeba tentokrát zabere, ale spíš si myslim, že prostě budeme muset vydržet až tohle období přejde.
ahojky asi to budou prdiky, taky jsme na ne trpeli a trpime od 3 tydnu pouzivame SAB simplex, nakapu pred kazdym kojo,a je tak pravda ze muzu snist temer cokoli,snazim se ho ted pomalu vy:,–(it, jen se bojim ze se to vrati ![]()
Ahojky.mne SAB simplex predpisala doktorka.ale rikala mi,že mu to mam davat 3× denne.nebojiš sa davat to pred každym kojenim? a už tak dlouho?to by som bola radšej na polievkach až do konca kojenia.ono si na to može mimi zvyknut a pak si bez kapiček neporadiš
![]()
Ahojky ![]()
Tak jsem si tu přečetla diskuzi a dám také nějaké rady.....
Pokud jenom kojíte, tak pravděpodobně vám mimi pije jenom přední mléko, které odbsahuje více cukru a to dělá dost často babykoliky.
Chtělo by to přední mléko odstříkat. Pijte střídavě fenykl (pozor fenykl je prý návykový) nebo heřmánek. Zkuste si vzít po poradě s lékařem espumisan.Ten sabsimplex by se neměl dávat nonstop - může se stát návykový(to mám od kamarádky které dělá u pediatra sestřičku) a nebude fungovat. Měla byste vychytat kdy je to nejhorší a potom dát. Dále ještě existuje Lefax. Zkuste ještě probiotické kapky. Jsou sice držší, ale za několik dní zafungují. Ale tohle by vám měl všechno poradit dětský lékař!!! Jinak s prdíkama se moc nedé dělat, samo by to mělo do 4 měsíců odeznít.Držím palce
![]()