vliv délky kojení

15
21.4.08 09:51

vliv délky kojení

Ahoj maminky, mám 2 měs. syna a plně kojím. Zajímalo by mě, jestli si myslíte, že délka kojení a nebo střídání prsů při jednom kojení má vliv na tvar (povislost) prsou? V odborných článcích píšou, že to vliv nemá, ale sama o tom pochybuju, Ta kůže přece tou dobou (např. 1,5 roku) musí povolit??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3011
21.4.08 10:11

Ahoj,

z vlastní zkušenosti mohu říct, že jsem kojila 1,5 roku, o svá prsa jsem v rámci možností pečovala různými krémy, a řekla bych, že jsou ještě plnější a pevnější než před porodem.
Nevím, jak ostatní maminky, ale to je má zkušenost.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
21.4.08 10:15

Já kojila 11 měsíců, z toho přes 7 měsíců plně, a po odstavení se prsa zmenšily, k tomu jsem i zhubla, takže z toho zbyly nifmof splasklý a povislý áčka :-( kojení na to do jistý míry vliv podle mě má, ale myslím, že jde dost o dispozice a u mě taky o to zhubnutí.

Zatím to ale nijak neřeším, manžel říká že je spokojený a to je hlavní :-))))))

Taky musím přiznat, že na rozdíl od „doby před kojením“ flákám cvičení prsních svalů a taky jsem se předtím každé ráno omývala studenou vodou, k čemuž jsem už ztratila odvahu (nerada vstávám a ještě se mučit otužováním - brrr) :lol:

Příspěvek upraven 24.08.20 v 09:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.4.08 10:26

No já nevím, jestli se prsa mění z důvodu kojení nebo prostě proto, že se během těhotenství vytvoří v prsou všechno to, co je potřeba ke kojení. A pak je jedno jestli kojíš nebo nekojíš.
Zajímalo by mě, jestli se někomu změnila prsa, i když nekojil.

Já kojila 2a čtvrt roku a prsa se nezměnila. A moc bych chtěla menší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
21.4.08 11:00

Ahoj,
myslím, že těhotenství a kojení vliv má. Tada aspoň u mě. Syna jsem kojila plně jen do šesti týdnů a částečně do šesti měsíců. A prsa změnily tvar i velikost z malých na ještě menší :?
Dceru zatím kojím plně tak uvidíme :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
21.4.08 11:09

No právě, řekla bych, že prsa se můžou změnit už jen těhotenstvím. Že to nebude jen o kojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
21.4.08 11:18

Ahoj - to Aladina.Já jsem kdysi měla prsa velký a hezký (85D). Ale taky jsem byla docela oplácaná.Podařilo se mi zhubnout 20 kg, ale „zhubly“ mi i ty prsa, takže už ne tak hezký 70C. No, teď jsem 3 měsíce po porodu, v těhu +27kg, teď mi zbývá shodit ještě 7 kg, ale ty prsa HRUUUZA. V těhu byly takový hezky plný a teď jsou to hnusný kokršpanělí uši a to vůbec NEKOJIM. Vážně uvažuju o plastice :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9130
21.4.08 18:12

Ahoj, u me jsou prsa stejna jako pred kojenim, kojila jsem 12 mesicu, podle me je to dane i geneticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.4.08 09:11

na tvar a povislost ma predevsim vliv tehotenstvi, kojeni sice taky, ale uz tak ne. Ja mela po dceri a pul roce kojeni prsa pekna jako predtim (normalne mam velikost 90DD-E), ted jsem zvedava jak budou vypadat po druhem kojeni. Sice se mi zdaj povadlejsi, ale je tu kombinace vek-velikost-gravitace a gravidita, ale manzel si nestezuje - naopak…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová